Dat ik het gros van de wandelkleding maar grauw en saai vind, daar schrijf ik graag over en daar kan ik ook helemaal los op gaan. Want zeg nou zelf: die afschuwelijk zittende kaki afritsbroeken, daar wil je toch niet dood in gevonden worden. Maar nu kreeg ik een leuke tip om het eens helemaal anders aan te pakken. Die tip wil ik je niet onthouden: Kijk eens verder dan de gebruikelijke outdoor spullen, bijvoorbeeld naar bedrijfskleding. Daar begrijpen ze het. Goede kwaliteit kleding, gemakkelijk in gebruik, onverslijtbaar, goede pasvorm en het ziet er ook nog leuk uit.  Uitstekend te gebruiken om in te wandelen. Wat wil je nog meer? De prijs? Zelfs die valt vaak mee.  

All weatherkleding als wandelkleding

Toen ik de tip kreeg dacht ik eerst dat het een grapje was. Maar ik ben toch maar wat gaan googelen en tot mijn verbazing werd ik helemaal enthousiast. Bijvoorbeeld bij Engelbert Strauss hebben ze super leuke All weather Winterjacks (3 in 1) in verschillende kleuren. Daar ook goeie broeken gezien: korte en lange in gave kleuren. Zelfs een werkbroekrok gevonden in een grappig dessin. Het loopt daar tot maat 48 voor dames, dat is ook wel fijn.

Wandelkleding
Een zeilbroek als wandelbroek.

Zeilkleding als wandelkleding

Eerder schreef ik al eens over de zeilbroek die ik meenam de Kilimanjaro op. Een supervondst. Wind- en waterdicht en het zit ook nog eens lekker. Veel beter dan de traditionele warme wandelbroek met daar overheen een regenbroek. Het heeft me echt gered daar bovenop die berg in een sneeuwstorm bij min 10. En al zeg ik het zelf; het ziet er toch supertof uit.

Out of the box

Grappig om te zien dat als je even ‘out of the box’ denkt, er heel veel mogelijkheden zijn. Ik moet ineens ook weer denken aan een lange afstandswandelaar die in het kader van gewichtsbesparing niet 2 broeken mee wilde nemen op reis (een wandelbroek en een nette broek). Hij bedacht dat hij ging lopen in een golfbroek. Dat vond ik pas slim: een broek gemaakt om in te sporten in alle weersomstandigheden en mét een leuk geruit motiefje. Top!

Wandelvrouw