“Dit is de mooiste wandeling”, verzekeren de eigenaren van camping La Bucherie ons. Zij hebben allerlei geplastificeerde wandelbeschrijvingen klaar liggen voor hun gasten om te gebruiken. Ze wijzen ons op  wandeling E1 en E2. “Vooral de watervallen zijn erg leuk.” Ze vertellen ons dat het een heerlijke wandeling is, vooral in de zomer. “Veel in de schaduw wandelen en leuk met al dat water.” We zijn enthousiast gemaakt en gaan op pad.

Champs Romain

Wandeling E1 is een beschrijving van de wandeling vanaf een parkeerplaats naar de watervallen Le Saut de Chalard (1 km) en wandeling E2 is een rondwandeling vanaf het plaatsje Champs Romain van ruim 12 km. Beide wandelingen kunnen gecombineerd worden. We besluiten te starten met de rondwandeling en dan af te slaan naar de watervallen. Zo gezegd, zo gedaan. We parkeren zoals voorgeschreven op het kerkplein bij Champs Romain.

We pakken de beschrijving erbij en lezen dat we rechtdoor moeten. Hoezo rechtdoor? Van waar af gerekend? Het is, bij wijze van spreken,  maar net hoe je de auto geparkeerd hebt. Na ampel overleg besluiten we de weg die het dorp uit gaat te proberen. Gele route, groene route. Het is echt spoorzoeken. Onduidelijke aanwijzingen maar toch hebben we het gevoel dat we op de goede weg zijn

kerkje Champs Romain, begin- en eindpunt van de rondwandeling
Champs Romain
Champs Romain

De watervallen

Op dit moment wordt het plan geboren om de routes die we zelf hebben gelopen te herschrijven. Het moet echt duidelijker kunnen. Kaartje erbij in plaats van de losse kaarten die niet goed uitgesneden zijn. Terwijl we hier druk meer bezig zijn vergeten we helemaal om de beide routes te combineren en af te slaan naar de watervallen. Terug lopen is niet onze hobby dus we bedenken dat we aan het einde van de wandeling met de auto naar de parkeerplaats van de watervallen te gaan, om vanaf daar te starten en de watervallen alsnog te zien.

Wandelvrouw in Champs Romain
Champ Romain Rondwandeling

Het Franse platteland

Ondertussen lopen we weer door het mooie Franse platteland. Bruine koeien in de wei en prachtige boerenbedrijven. We wandelen onverhard tussen de weilanden door.

Chaimp Romain rondwandeling
Wandelvrouw in Champs Romain

Rivier de Dronne

Ineens staan we voor een wild stromend riviertje. Rivier de Dronne, lezen we in onze wandelbeschrijving. We steken de rivier over en zullen hem lange tijd volgen. Het is hier betoverend mooi. Het lichte groen van de lente, de zon door de bomen en de duizenden wilde hyacinten maken het sprookjesachtig.

Brug over de Dronne
Rivier De Dronne
Rondwandeling Champs Romain
Rondwandeling Champs Romain
Rondwandeling Champs Romain
Rondwandeling Champs Romain
Wilde hyacint

We zijn zwaar onder de indruk. De wandelbeschrijving kondigt mooie picknickplaatsen aan. We lopen een half uur door op zoek naar een bankje of überhaupt iets om op te gaan zitten maar kunnen niets vinden. We besluiten uiteindelijk maar een plekje op de grond vrij te maken. Wat is het hier mooi!

Wandeling vanuit Champs Romain
Wandeling vanuit Champs Romain
Wandeling vanuit Champs Romain

Landweggetjes

We vinden het jammer als we uiteindelijk uit de bosrand komen. Toch betovert ook het platteland ons weer. We lopen door een klein Frans dorpje en worden nageblaft door diverse honden. Vanaf nu is de wandeling verhard. We lopen over landweggetjes terug naar het kerkplein waar de auto staat.

Rondwandeling Champs Romain
Rondwandeling Champs Romain
Rondwandeling Champs Romain
Rondwandeling Champs Romain
Rondwandeling Champs Romain
Rondwandeling Champs Romain
De kerk van Champs Romain, begin- en eindpunt van de wandeling

Dit was absoluut de mooiste wandeling tot nu toe. We praten er nog over na in de auto. Bijna bij de camping aangekomen bedenken we ineens dat we de watervallen vergeten zijn. Balen! Had het dan nog mooier kunnen worden?

We zullen het niet weten, want aan terug gaan hebben we een hekel.

flavicon wandelvrouw

Wil je deze wandeling ook maken? De routebeschrijving kun je hier downloaden.

download rondwandeling Champs Romain

Naschrift: 

In het voorjaar van 2017 verbleef ik samen met vriendin Sally in het vakantiehuis op Camping La Bucherie. Een heerlijke plek!

We kwamen heerlijk tot rust en maakten een aantal hele mooie wandelingen. Lees alles over deze korte vakantie in: Wandelen en onthaasten bij Camping La Bucherie in de Dordogne

Blogs over de wandelingen:

♦   Rondje Stuwmeer van Mialet; verstand op nul en lekker wandelen

♦   Een wandeling rond de Camping La Bucherie in de Dordogne