Dat was spannend vanochtend; het was weer Woensdag Weegdag. Ik had afgelopen weekend een begrafenis en ik vierde mijn verjaardag. Dat gaat niet goed samen met een Sonja-dieet, kan ik je melden. De adviezen die ik voor mijn verjaardag kreeg kwamen allemaal op hetzelfde neer: ‘Nodig Sonja niet uit op je feestje’.  Zelf dacht ik het nog wel te kunnen redden met een paar rijstzoutjes en 1 extra glas wijn maar halverwege de zaterdag ging het al helemaal mis. Er werden heerlijke soepen met room geserveerd en weer thuisgekomen had ik echte behoefte aan lekker eten en mijn hele huis lag vol met taart, drank en smakelijke dingen voor bij de borrel. Daar ging ik.

Zondag mijn verjaardag nog eens dunnetjes over gedaan, dus toen zat ik ’s middags al aan de toastjes met Franse kaas. En ken je dat? Dat als je dan eenmaal over de schreef bent gegaan, dat het allemaal niets meer uitmaakt? Dus daarna pizza met een ijsje toe en ’s avonds weer aan de chips.

Maar, maandag de draad weer opgepakt. De Sonja-draad welteverstaan. Die dag was makkelijk, ik zat nog vol van zondag maar dinsdag begon de honger en kou weer toe te slaan. Goed zo.

Dus vanochtend op de weegschaal. Spannend. Weegschaal mee naar de warme badkamer en eerst naar het toilet. Staan, kijken, 73.6 kg. 1 Ons aangekomen. Wat moet ik daar nu weer van vinden? Het bracht me wel op de volgende gedachte: stel dat je een jaar lang in het weekend los gaat met eten en drinken en op weekdagen je streng aan Sonja houdt, ben je aan het eind van dat jaar ruim 1 kilo zwaarder. Of is het: ben je maar ruim 1 kilo zwaarder.

Ik ga stug door. Nog 5,6 kilo afvallen. Ik hoop dat ik voor de kerst klaar ben.  (!??!?)

Lees hier ook de vorige #WoensdagWeegdag