Vier weken Sonja-en achter de rug. Ik begin het duidelijk te zien en te voelen. Mijn middelbare-vrouwen-buik verdwijnt en mijn broeken (de 2 die ik nog pas) gaan echt wat losser zitten. Dat gaat dus goed. Nog even en ik pas mijn wandelbroek weer. Toch vind ik het spannend om op de weegschaal te gaan staan. Maar ik hoefde echt nergens bang voor te zijn, ik ben afgelopen week weer bijna een kilo afgevallen. Yes!!!

Ik was vanochtend wel wat in verwarring. Ik was nu in totaal precies 4 kilo kwijt. Maar hoe kan dat als ik de eerste week al 3.1 kg afgevallen was  en nu 9 ons? Was ik nu 3 of 4 weken bezig? Als het echt vier weken is, hoe kan dat dan??????

Ik pak mijn boekje erbij en zie dat het toch echt vier weken zijn. Maar dan zie ik het: de eerste week ben ik geen 3.1 kg afgevallen (wat ik ook echt héééél bijzonder vond) maar 2.1 kg. Ik lijk wel de eerste de beste debiel dat ik het verschil tussen 76.6 kg en 74,5 kg op 3.1 kg schat. Hoe dom kun je zijn. Uiteindelijk was het wel een prima rekenfout. Ik was zo opgetogen over dit enorme gewichtsverlies dat ik dapper heb doorgezet.

4 kilo eraf

Vier kilo afgevallen. Nog bijna 5 te gaan. Dat moet toch lukken voor de kerst en voor ik mijn wandel-streak afsluit. Ik moet wel oppassen dat ik het Sonja-dieet niet te vrij ga interpreteren. De 225 gram witte bonen in tomatensaus (bah) van gister heb ik vervangen door een heerlijke pittige boerenkoolstamppot met jus en een stukje rookworst en voor vanavond staat nu al een Indonesische stoofpot met Rendang te pruttelen die vanavond samen met rijst en sajoerboontjes een feestmaal wordt. Ik kan nu wel bedenken dat ik maar een klein beetje neem, maar….. Het lijkt trouwens niet op de kale macaroni met roerbakgroente en 75 gram kip die Sonja voor vanavond in petto heeft.

Ik ga even lunchen. Tot volgende week.


Wat vooraf ging:

Stiekem, of eigenlijk helemaal niet stiekem, hoop ik dat het wandelen me een slank en superstrak lichaam geeft. Natuurlijk weet ik heel goed dat het zo niet werkt. Maar toch hé, elke woensdag sta ik verwachtingsvol op de weegschaal. En hoe pijnlijk ook, de resultaten laat ik wekelijks lezen.

Na ruim drie maanden wandel-streak (elke dag minimaal 5 km wandelen) moet ik constateren dat alleen wandelen mij niet laat afvallen. Elk pondje gaat toch door het mondje. Ik besluit in aflevering 7 van woensdag weegdag te starten met het afvalboekje van Sonja Bakker Bereik je ideale gewicht!

Lees de vorige afleveringen van woensdag weegdag.

Woensdag weegdag 10, weer een woensdag weegdag

Woensdag weegdag 9, hoe gaat het afvallen? Het is weer woensdag weegdag

Woensdag weegdag 8, die Sonja Bakker!!!