Hoe moeilijk is het eigenlijk, dat afvallen? Weekje rustig aandoen met eten en bijna elke dag een flinke wandeling maken en hoppa: 2 kilo eraf. Niet moeilijk dus.

 

Dat klink goed hé. Laat mij maar even. Even genieten van dit moment en het gevoel dat ik het onder controle heb. Dit regime nog even volhouden en ik ben die andere 7 kilo ook zo kwijt. Ik denk gewoon aan die nu niet passende korte broek, die ik aan wil tijdens de strandzesdaagse en ik laat met gemak alle niet-oké voedseldingen staan. (Oeps, net pindasoep gegeten. Wel heerlijk)

boss-fight-free-high-quality-stock-images-photos-photography-woman-feet-sand-960x641

Maar het stemmetje in mijn achterhoofd blijft wel roepen dat het zo niet werkt. Uit jarenlange ervaring weet ik dat die eerste kilo’s er zo af zijn. Maar dan wordt het lastiger. Ik wil ook gewoon te snel en ga steeds strenger. Met als gevolg honger en frustratie over het toch niet afvallen. En dan is het vaak ineens genoeg en stap ik als vanzelf weer over op een leven met koekjes en snoepjes, toastjes, kaasjes en wijn. Het valt me overigens op dat ik verkleinwoordjes gebruik…. ahum

FB_IMG_1447751369184

Ik zit nu met een levensgroot dilemma. Aanstaand weekend loop ik de Wandelmarathon in Egmond. Twee dagen van 20 kilometer. Onwijze zin in. Probleem is echter dat ik geen wandelbroek heb die past. Ik heb er 1 in maat 38 van twee jaar geleden en 1 in maat 40 van een jaar geleden. Maar ik heb nu toch echt een 42 nodig. Wat ga ik doen? Koop ik een nieuwe wandelbroek en geef ik toe aan dit nieuwe gewicht? Of ga ik in mijn spijkerbroek met koude en schrijnende bovenbenen die tocht lopen om mijzelf zo te motiveren om snel weer op acceptabel gewicht te komen?

Allebei voelt niet goed. Die grote maat broek is óf weggegooid geld, óf een teken dat ik eigenlijk niet meer geloof in een structureel lager gewicht. Ik moet dus gewoon nog even doorzetten. Aan de andere kant klopt het natuurlijk ook niet dat ik ga lopen afzien de komende tijd. Ik kan die broek goed gebruiken. Ik ga veel wandelen.

Ik kan in ieder geval even gaan kijken bij de outdoor winkel. Waarschijnlijk kom ik toch tot de conclusie dat alle broeken lelijk zijn en vergaat me de lust om iets te kopen. Probleem even opgelost. Ik moet me ook nog maar eens gaan verdiepen in het wandelrokje. Hebben ze daarvan ook een regen- en wintervariant?