Ik weet niet waarom, maar ik had me er al op voorbereid en het blijkt ook nog waar te zijn; ik ben niets afgevallen. Zelfs een onsje aangekomen. Hoe kan dat nou?

Ik heb echt alles goed gedaan afgelopen week. Zelf wel meer dan dat. Ik heb gegeten in de geest van Sonja, zelfs in een restaurant voor de vis gekozen en voor- en nagerecht geskipt, iedere dag actief, weer een keertje hard gelopen, anderhalf uur gebootcampt en ondanks de 3 dagen hevige spierpijn erna toch blijven doorwandelen. Ik heb voldoende water gedronken en ben ook van het Sint-Maarten snoep afgebleven dat hier al een week in de kast ligt te roepen. Wat kan ik nog meer doen?

“Nee, Nee, Nee”

Het is verbazingwekkend hoe vaak ik in de week ‘nee’ zeg tegen alles wat mij aangeboden wordt. ‘Hier, neem een koekje bij de koffie.’ En de heerlijkst ruikende zelfgebakken koeken worden voor mijn neus gehouden. ‘Nee’, tegen een kroket bij de lunch. ‘Nee dank je’, tegen het dienblad vol witte en rode wijn bij een receptie. “Nee hoor’, tegen de dame van het tankstation die mij wijst op de dagaanbieding die er echt super aantrekkelijk uit ziet, terwijl ik net alle zakken snoep op weg naar de kassa getrotseerd heb. En één van de moeilijkste is doorlopen langs het schap bij de AH waar de marsepein-in-chocolade-staaf ligt. Jeweetwel,  in zo’n gouden wikkel die tot een supergrote toffee is gedraaid. Dat is de allerlekkerste.

Meten

Zo veel lekkers laten staan en leven op vezels en yoghurt en 30+ kaas en ruim voldoende bewegen, dat zou toch iets moeten doen. Misschien ligt het wel gewoon aan de manier van meten. Gewicht zegt ook niet alles. Ik kan net wat vocht vasthouden vandaag. Eigenlijk zou ik mijn vetpercentage moeten meten én mijn gewicht én met de centimeter in de weer gaan. En dan uitgaan van het gunstigste meetresultaat. Dat werkt tenminste motiverend.

Gijs Staverman

Ben benieuwd hoe Gijs het vandaag heeft gedaan. Gijs Staverman is diskjockey op Radio 2. Hij is een week voor mij begonnen met zijn dieet en doet daar elke woensdagmiddag verslag van. Hij heeft dus zijn eigen Woensdag Weegdag. Nou heeft hij de mazzel van ondersteuning en motiverende peptalk van de personal trainer en lifestyle coach Wouter. Vorige week was Gijs niets afgevallen. Zelfs iets bijgekomen. Ook qua vetpercentage was er niets veranderd. ‘Dat was normaal in de vijfde week’, zei  Wouter en schreef daar een onnavolgbaar blog over. Het komt allemaal goed, begrijp ik er toch uit.

Dank je Wouter!

Ik ga dus maar door met #woensdagweegdag. Nog 4.7 kilo te gaan. En die zakjes chips voor Sint-Maarten, die deel ik vanavond gewoon uit.