‘Pas op voor het jojo-effect’, lees en hoor je overal als het over lijnen gaat. Kilo’s afvallen en ze er dan net zo snel weer bij krijgen, met rente. Uiteindelijk ben je nog zwaarder dan daarvoor.  Ik ben nogal visueel ingesteld, dus ik zie het ook helemaal voor me: je jojo zakt langzaam naar beneden. Op het einde van het touwtje lijkt hij even stil te hangen om vervolgens met alle opgebouwde energie naar boven te schieten. Dat stilhangen was vorige week. Het naar boven schieten deze week. Ik ben gewoon weer een kilo aangekomen.

 

Even klagen hoor. Het is deze maand ook bijna niet te doen. Veel binnen zitten vanwege het regenachtige weer. En daar liggen mijn kasten, op onverklaarbare wijze, steeds vol met onder andere chocolade(letters), banketstaven, kerstbroden en kerstpakketteninhoud. ‘Een klein stukje kan wel’, denk ik steeds. Met de nadruk op ‘steeds’.  Het klagen is overigens pro forma, ik vind het namelijk zalig. Ik hou van koffie met chocolade, van heerlijk uit eten gaan, van een boek lezen met een zak dop naast me. Ik word gelukkig van een goed glas wijn met Franse kaasjes en een toastje. Het ultieme genot is na een lange wandeling uit een puntzak Belgische frites eten die je uit de mayonaise moet vissen, zodat je hele rechterhand onder de mayo komt te zitten. Mijn echte quilty pleasure is een marsepeinen platte worst gehuld in een chocoladelaagje die ingepakt is in gouden folie. Zó vies lekker.

Voornemens

Maar ja, zo worden we geen Twiggy. Niet dat dat de bedoeling is hoor. Maar het doel om mijn volledige kledingkast weer in gebruik te nemen raakt nu even verder weg. Maar dat is nou het mooie van een nieuw jaar beginnen, je kunt ook weer opnieuw je doelen stellen en goede voornemens maken.  Ik heb nog twee weken om dat eens goed te overdenken.

Facebook

Over een ander doel gesproken. Vandaag ben ik met de facebookpagina van Wandelvrouw de 150 vind-ik-leuks voor de pagina gepasseerd. Tadaa!  Toen ik dat  Twitterde kreeg ik meteen een retweet van @froukjedijkstra: ’#mijlpalen moet je wel vieren natuurlijk! Hapje, drankje…..’ Ik tweette terug: ‘Dat komt zeker voor elkaar. Ben ik goed in: Hapje, drankje….’