‘Jee’, zegt man, tegenover me aan de keukentafel, terwijl hij mijn blog Woensdag Weegdag zit te lezen.  ‘Ik mag nooit weten hoe veel je weegt en nu vertel je het aan de hele wereld.’ Even later merkt hij met een soort van verbaasd op: ‘Je bent écht een klein dikkertje.’  Om er snel achteraan te zeggen: ‘Fijn dat er steeds meer van jou komt.’

Natuurlijk had ik getwijfeld of ik die Woensdag Weegdag stukjes zou plaatsen. Zelf vond ik ze best  grappig en ik hou er wel van als het een beetje schuurt.  En schuren deed het. Een goede vriendin brengt het voorzichtig: ‘Je site is prachtig, maar die stukjes, jeweetwel, over je gewicht, enzo, is dat wel, nouja handig?’ Ik vraag haar of ze het leuke stukjes vond. ‘Ja geweldig’, meldt ze. ‘Allemaal gelezen?’ ‘Echt wel’, gniffelt ze. ‘Aankomende woensdag weer?’ ‘ Jazeker!’, zegt ze.  En dat is nu precies de bedoeling; dat mensen terugkomen op mijn blog.

Ik had ook vooraf bedacht dat het schrijven van Woensdag Weegdag een stok achter de deur zou zijn om de wandel-streak vol te houden en het levende bewijs te worden dat wandelen slank maakt. Maar helaas, bij mij werkt het blijkbaar niet. Anders ligt dat bij de jeugd. Ineens wilde zoon afgelopen week meewandelen. Leuk! Maar toch wat achterdochtig vroeg ik hem voorzichtig naar zijn redenen. Moet je me iets vertellen? Wil je iets van me? Nee, niets van dat alles. Hij wilde een paar kilo kwijt en als hij wat extra wandelt en niet naar de Mac gaat is het zo voor elkaar. Hij wel….  Hij snapte ook niet dat ik ondertussen niet was weggesmolten, zoveel als ik wandelde.

sonja_bakker_320x320Maar goed.  Wandelen alleen helpt bij mij niet om af te vallen en de maat is vol. Actie is geboden. Sonja is weer uit de boekenkast gehaald. Vandaag begonnen. Ik heb het allereerste boekje genomen, toen ze nog echt streng was, en ik heb me voorgenomen dat ik me er strikt aan hou.  Ik ben in het verleden ooit wel eens een aantal kilo kwijt geraakt met Sonja (toen nog van gewoon gewicht naar zo mager dat mensen dachten dat ik ernstig ziek was)  dus ik moet nu toch zeker naar een gewoon gewicht kunnen komen.

Goede verhalen gehoord afgelopen week. Sonja Bakker duikt overal weer op. Een vriendin is 12 kilo kwijt met door-de-week-Sonja en in het weekend smokkelen en een collega van een andere vriendin is ook bezig met Sonja en wordt zichtbaar dunner. Dus Sonja moet het worden.

Even dacht ik vandaag dat ik toch niet hoefde te diëten (want zoveel eet ik niet) omdat de bloeduitslagen aangaven dat mijn TSH tegen de bovenkant van de  normaalwaarde aanzat. Ik zou dus meer Tyrax moeten gaan slikken om betere waardes te krijgen, met als gevolg dat mijn stofwisseling sneller gaat werken en ik vanzelf zou afvallen, had ik zelf bedacht. Maar de dokter dacht er anders over. Ik zat binnen de normaalwaardes en ik moest maar een andere manier vinden om af te vallen.

Sonja dus. Als Sonja werkte van normaal naar graatmager moet het nu toch ook effect hebben. Of niet? Help! Laat weten wat voor jou werkte of niet werkte.

Voor de statistieken: vanochtend woog ik 76,6 kg en ik wil onder de 68 kg komen.


Wat vooraf ging:

Stiekem, of eigenlijk helemaal niet stiekem, hoop ik dat het wandelen me een slank en superstrak lichaam geeft. Natuurlijk weet ik heel goed dat het zo niet werkt. Maar toch hé, elke woensdag sta ik verwachtingsvol op de weegschaal. En hoe pijnlijk ook, de resultaten laat ik wekelijks lezen.

30-9-2015 . 77,4 kg . Laatste keer gewogen

12-8-2015 . 77 kg . Start met het verslag van Woensdag Weegdag

1-7-2015 . 77,5 kg . Start wandel-streak

1-3-2015 . 73 kg . Ik stop met eetbeperkingen. Ben het zat

1-1-2015 . 73 kg . Ik train 3x per week. Ik hou me strikt aan een maximum van 1500 kcal per dag met behulp van de app My fitness Pall. Ik val geen gram af.

1-9-2014 . 75 kg . Start beklimming Kilimanjaro

15-8-2014 .75 kg . Diagnose: zeer slecht werkende schildklier. Ik krijg medicijnen die snel opgehoogd worden vanwege het naderend vertrek naar Afrika.

7-8-2014 . 73 kg . Ik train elke dag. Voel me slecht en uitgeput. Overtraind? Tijd voor een bezoek aan de dokter.

1-6-2014 . 70 kg . Ik sport nog steeds intensief als voorbereiding op de Kilimanjaro. Ik eet voorzichtig i.v.m. darmproblemen en omdat ik me niet lekker voel maar ik wordt steeds zwaarder. Door het stoppen met roken?

8-1-2014 . 66 kg . Gestopt met roken

1-1-2014 . 66kg . Ik sport elke dag: hardlopen, bootcampen, tennissen, wandelen, fitcircuit

Lees de vorige afleveringen van woensdag weegdag.

 Woensdag weegdag 6, Confronteert

Woensdag weegdag 5, Experiment mislukt

♦ Woensdag weegdag 4, Drie weken overgeslagen

Woensdag weegdag 3, Tijd voor actie

♦ Woensdag weegdag 2, Nu al niet leuk meer

Woensdag weegdag 1, De start van een wekelijks verslag