Begin een blog. Laat iedereen weten hoeveel je weegt en dat je af wilt vallen en dat je daar wekelijks verslag over gaat doen. Dan heb je alle ingrediënten te pakken om een aantal hele gênante momenten te beleven. In het openbaar hé. Voor iedereen zichtbaar. Aangesproken worden op straat. ‘Leuke’ appjes. Meewarige blikken. Bijdehante opmerkingen en ‘grappige’ quotes over de SMS. Moet je ook doen.

 

Het wordt daarom vandaag een kort Woensdag Weegdag blog. Ben een halve kilo aangekomen en weet niet goed wat ik er over moet of wil zeggen. Behalve dan dat het zo niet opschiet. Waar ik vorige week nog heel stoer zei dat het afvallen een marathon is en geen sprint, wil ik er vandaag aan toevoegen dat het wel de bedoeling is dat je vooruit gaat.

Oké, ik heb zaterdag heerlijk gegeten en gedronken bij vrienden. Even een dagje mijzelf geen eetbeperking opgelegd. Maar om nu te zeggen dat ik mijzelf ongans heb gegeten; helemaal niet. Gewoon lekker. De rest van de week keurig in de geest van Sonja geleefd. Daarom is het echt balen.

Ik ga nog een weekje door met ‘in de geest van’. Als het weer niet opschiet zal ik toch het boek er weer bij pakken en streng gaan doen. Wil die laatste 4 kilo echt kwijt. Kreeg juist vandaag een mail van de reclamecampagne van #SonjaBakker dat haar nieuwste boek in de voorverkoop te bestellen is. Zou dat een teken zijn?

ps. liever geen reactie op dit blog. haha