Vanochtend alle moed bij elkaar geraapt en op de weegschaal gaan staan. Het is dat ik een onverwoestbaar goed humeur heb (klinkt goed, is natuurlijk niet waar) anders zou ik de rest van de maand met een kussen over mijn hoofd in bed blijven liggen. Ik ben weer precies terug gejojood naar het gewicht waar ik 3 maanden geleden mee begon. 5 Kilo eraf en 5 kilo erbij. Nu weer 77 kg.

Dat is best erg. Toch? Wel heerlijk gegeten en gesnoept de afgelopen maand. Daar heb ik echt van genoten. Wat minder gewandeld en getennist en de laatste anderhalve week redelijk immobiel vanwege rugklachten. Wel bedacht dat ik minder en vooral gezonder moet gaan eten maar daar weinig uitvoering aan gegeven. Veel is voor verbetering vatbaar, zeg maar.

Eten en drinken

Die marsepeinen mergpijpen raak ik dus niet meer aan. (Ai, wel mijn lieveling koekjes, vooral die grote.) Ik heb vanochtend het hele huis omgekeerd om het eerste boekje van Sonja weer te vinden. Ik begin weer gewoon met week 1. Bij de vorige poging was ik na de eerste week meteen al 2 kilo kwijt. Dat wil ik nu ook wel.

Bewegen

Ik ga na het schrijven van dit blog meteen mijn rug-oefeningen doen. Ik wil zo snel mogelijk weer mobiel zijn. Zou het niet écht héél goed van mij zijn als ik elke ochtend zou starten met spieroefeningen? Als mijn rug weer in orde is doorgaan met buikspieroefeningen, squats en ‘planken’. Jazeker zou dat goed zijn, maar dream on, dat gaat hem niet worden. Toch een poging wagen.

Verder heb ik heel veel wandelen op het programma staan. Vooralsnog staan de volgende evenementen op de rit:

23/24 januari – 2x de halve wandelmarathon Egmond

19 maart – De 30 van Zandvoort

2 april – De Fjoertoer op Terschelling 40 km

15/16 April – Pieterpadweekend

19 t/m 22 juli – De Nijmeegse vierdaagse

25 tot 30 juli – De strand6daagse

 

Komende week ga ik met Anja puzzelen hoe we ons trainingsschema voor de Nijmeegse vierdaagse vorm gaan geven, dus dit lijstje zal fors uitgebreid worden. Ik zie ineens ook een geweldig nieuw doel om voor ogen te houden: De strand6daagse in mijn oude korte broek kunnen lopen. Nu past hij niet meer, maar in juli dan ……….

boss-fight-free-high-quality-stock-images-photos-photography-woman-feet-sand-960x641

Heb jij ook zo’n mooi beeld voor ogen om je te motiveren voor als het afvallen lastig wordt? En helpt het? Laat hieronder je inspiratie achter.