Ik wist het natuurlijk al, daarvoor hoefde ik niet op de weegschaal te gaan staan. Het ergste is eigenlijk nog, dat ik al een paar dagen rondliep met de gedachte dat ik maar eens een tijdje moet stoppen met de Woensdag Weegdag. Argumenten te over. De lezers zijn dit geneuzel over afvallen vast wel zat. Het is december, dat is een lastige maand om te lijnen. Ik ben al 5 kilo kwijt, als ik nu een pauze neem en gewoon op dit gewicht blijf dan kan ik 1 januari vol goede moed beginnen aan de laatste 4 kilo, heb ik ook nog een leuke Kerst. En heel ver weg, borrelde op de achtergrond de gedachte dat in 2016 iedereen Woensdag Weegdag wel weer vergeten zal zijn. Erg hé.

 

Ik deelde vanochtend mijn argumenten met Sally tijdens de #startjedagwandeling. Tot mijn stomme verbazing gaf zij me helemaal gelijk. Ik had eerder een oppeppende, motiverende, met het vingertje zwaaiende, schop onder de kont gevende toespraak verwacht. “Je hebt gelijk”, zegt ze. “December rustig aan doen en dan in januari weer beginnen. Dan doe ik dat ook.” Discussie gesloten, ander onderwerp. Wat heb ik daar nu aan?

Het gaat overigens ook niet werken. Er is afgelopen week een knop omgezet die er voor gaat zorgen dat ik tegen het einde van het jaar weer +4 kilo, dus 77 kilo weeg. Want ja, ik ben afgelopen week ook al een kilo gegroeid.  Het kon ook niet anders na een receptie, een verjaardag, een etentje en de observatie dat ik ineens weer van alles in mijn mond aan het stoppen was: hier een paar dropjes en daar een handje chips. Ik was gestopt met drinken van 2 liter water per dag en het idee dat ‘alles nu toch al verloren was’ had zich in mijn hoofd genesteld. Daar moet ik eerst maar eens vanaf.

Het Plan

Daarom ben ik vanochtend weer gestart met het drinken van water, ga ik weer op de snoeperijen letten, neem ik geen dropjes, koekjes, taart of chips meer en is 1x opscheppen voldoende. Helemaal niet stoppen maar juist doorzetten. Op gewicht blijven is een way of life. Afvallen is een marathon, geen sprint. Ik hoop dat ik die kilo snel weer kwijt ben. Je hoort het volgende week van me.