• De ViaBerna wandelen: alles wat je weten wilt

  In augustus 2022 liep ik de 300 km lange ViaBerna in Zwitserland. Deze langeafstand wandelroute loopt door het kanton Bern en gaat van de golvende Berner Jura, door het vlakke Mittelland en eindigt hoog in de Berner Alpen. Een prachtige route! Ik schreef elke dag een blog op de Wandelvrouw website over mijn ervaringen op de route. Een mooie reeks, waarvoor je even lekker moet gaan zitten met een kop thee. Met veel tips en inspiratie.

 • De Walk of Wisdom, een eigentijdse pelgrimsroute

  In september 2016 liep ik de Walk of Wisdom. De Walk of Wisdom is een eigentijdse pelgrimsroute die los staat van religie of ideologie. Het doel is mensen uit de waan van de dag te laten stappen door al wandelend na te denken over waar het leven echt om gaat. De route is 136 km lang en loopt in een wijde boog rond Nijmegen. De Walk of Wisdom begint in de Stevenskerk in Nijmegen, waar je je kunt laten inschrijven als pelgrim. Het icoon van de pelgrim wijst je de weg. Ik schreef elke dag een blog over mijn belevenissen op de route. Leuk om te lezen. In de special vind je ook blogs met tips en een paklijst. Snel kijken dus.

 • De Portugese route naar Santiago de Compostela

  Eind 2016 was het zover. Ik wandelde naar Santiago de Compostela. Niet op de manier die ik al jaren voor ogen had, namelijk van mijn huisadres naar de kathedraal in Santiago. Nee, die benodigde tijd had ik nog niet en ik was ook een beetje afgeschrikt door de verhalen over in file lopen op de Camino Frances en ’s ochtends vroeg moeten vertrekken om nog een plaatsje te krijgen in de volgende herberg.

 • Mount Kilimanjaro, de wandelberg

  De Kilimanjaro is mijn grote inspiratiebron. Deze berg heeft er voor gezorgd dat ik sta waar ik nu sta, en dat ik doe wat ik nu doe: Ik ben eigenaar van een wandelwebsite en ik wandel veel en graag en laat anderen door mijn blogs en foto’s de mooiste plekjes zien om te wandelen. Ik hoop daarmee mensen te inspireren om ook de wandelschoenen, of beter nog de stoute schoenen aan te trekken en op stap te gaan om onvergetelijke avonturen te beleven.

MIS NIETS! SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Over Wandelvrouw.nl

Bregje Schipper (59) is de drijvende kracht achter de populaire wandelblog Wandelvrouw.nl. Een aantal jaren geleden ontdekte Bregje hoe leuk wandelen is. Helemaal niet stoffig en geitenwollensokken-achtig, maar vlot en actief, sociaal, gezellig en goed voor lijf en leden en geest. Er ging een (wandel)wereld voor haar open. Al wandelend kwam zij op de mooiste plekjes en kon haar nieuwe inzichten niet langer voor zich houden. Zij besloot de website Wandelvrouw te starten.

Inmiddels is Bregje een ervaren wandelaarster, ze wandelt door heel Europa en werkt fulltime aan haar website. Het is een persoonlijk wandelblog boordevol praktische tips, het laatste wandelnieuws, inspirerende verhalen over mooie wandelbestemmingen en met de leukste wandelreizen voor wandelaars.

Je kunt Bregje ook volgen via Facebook en Instagram.