Over mij

01_profielfoto_wandelvrouw

Ik ben dus gegrepen door het wandelen. Zover was je al. Maar je wilt nog meer over mij weten, anders was je niet op deze pagina beland. Nu kan ik twee dingen doen; wat hobby’s opsommen, vertellen hoeveel kinderen ik heb, dat daar een leuke man bij hoort en dat we in het leukste stadje van Nederland wonen, of je niets vertellen en je aanraden me te volgen en zelf te ontdekken hoe mijn wereld werkt. Maar in de hoop dat je dat laatste toch doet hier iets meer over mij:

Mijn naam is Bregje Schipper. Ik woon in Enkhuizen met man en ben moeder van 2. Ik werkte afgelopen 25 jaar in allerlei managementfuncties in het gevangeniswezen en de kind- en jeugdpsychiatrie en jeugdzorg. Geweldig leuk. Veel ondernomen, geleerd, gezien en meegemaakt. Tot ik er in 2015 klaar mee was. Mede door het wandelen kwam ik erachter dat ik geen echte voldoening meer haalde uit mijn werk. Energie kreeg ik wél van de voorbereidingen van de Kilimanjaro-beklimming. Het sporten gaf me een enorme boost. De beste voorbereiding voor de Kilimanjaro is veel wandelkilometers maken, dus dat deed ik. Ik vond het héérlijk! Ook de research naar alles wat met wandelen, hiken en de beklimming van de Kilimanjaro te maken had vond ik geweldig interessant en ik wilde er steeds meer van weten. Wat zijn nog meer leuke trails om te lopen? Wat zijn de goede kleren? Hoe en waar vind ik leuke wandelingen in Nederland? Waar overnacht ik dan? Hoe kies je de juiste schoenen? Wat is de beste uitrusting? Waar zijn de mooiste plekjes? Hoe bereid je een meerdaagse wandeling voor? Wat neem ik mee? Honderden vragen waar ik het antwoord op wilde vinden.

Wandelvrouw blog

Ik merkte dat ik tijdens het wandelen allerlei creatieve ideeën kreeg over hoe te communiceren over wandelen. Ik wilde er namelijk ook anderen deelgenoot van maken, er is zoveel te genieten en wat te denken van al die gezondheidsvoordelen die het wandelen biedt. Het idee voor het maken van een blog ging meer en meer leven. Mijn oude stiel van journalist (ooit de School voor Journalistiek gedaan en voor krant en tv gewerkt) kwam weer boven. Het maken van een blog nam steeds vastere vormen aan.

Dus wat werd het plan? Ik heb mijn baan opgezegd; van werkvrouw naar wandelvrouw, zeg maar. Ik ging doen waar ik blij van werd en energie van kreeg en ik gaf mijzelf 1 jaar de tijd om te ontdekken wat het wandelen mij brengen zou: Een wandelsabbatical.

In oktober 2015 ging dit blog van start en vanaf dat moment zijn er allerlei nieuwe deuren voor mij open gegaan. Het werd een jaar van een heleboel leren over bloggen, heel veel tochten lopen, nieuwe mensen ontmoeten en genieten van alles wat met wandelen te maken heeft.

Wandelvrouw samen met anderen

Ik sloot me aan bij de Outdoorbloggers, een groep van enthousiaste bloggers die net als ik helemaal van het buitensporten zijn. Ik schreef gastblogs voor ander