Over mij

01_profielfoto_wandelvrouw

Ik ben dus gegrepen door het wandelen. Zover was je al. Maar je wilt nog meer over mij weten, anders was je niet op deze pagina beland. Nu kan ik twee dingen doen; wat hobby’s opsommen, vertellen hoeveel kinderen ik heb, dat daar een leuke man bij hoort en dat we in het leukste stadje van Nederland wonen, of je niets vertellen en je aanraden me te volgen en zelf te ontdekken hoe mijn wereld werkt. Maar in de hoop dat je dat laatste toch doet hier iets meer over mij:

Mijn naam is Bregje Schipper. Ik woon in Enkhuizen met man en ben moeder van 2. Ik werkte afgelopen 25 jaar in allerlei managementfuncties in het gevangeniswezen en de kind- en jeugdpsychiatrie en jeugdzorg. Geweldig leuk. Veel ondernomen, geleerd, gezien en meegemaakt. Tot ik er in 2015 klaar mee was. Mede door het wandelen kwam ik erachter dat ik geen echte voldoening meer haalde uit mijn werk. Energie kreeg ik wél van de voorbereidingen van de Kilimanjaro-beklimming. Het sporten gaf me een enorme boost. De beste voorbereiding voor de Kilimanjaro is veel wandelkilometers maken, dus dat deed ik. Ik vond het héérlijk! Ook de research naar alles wat met wandelen, hiken en de beklimming van de Kilimanjaro te maken had vond ik geweldig interessant en ik wilde er steeds meer van weten. Wat zijn nog meer leuke trails om te lopen? Wat zijn de goede kleren? Hoe en waar vind ik leuke wandelingen in Nederland? Waar overnacht ik dan? Hoe kies je de juiste schoenen? Wat is de beste uitrusting? Waar zijn de mooiste plekjes? Hoe bereid je een meerdaagse wandeling voor? Wat neem ik mee? Honderden vragen waar ik het antwoord op wilde vinden.

Wandelvrouw blog

Ik merkte dat ik tijdens het wandelen allerlei creatieve ideeën kreeg over hoe te communiceren over wandelen. Ik wilde er namelijk ook anderen deelgenoot van maken, er is zoveel te genieten en wat te denken van al die gezondheidsvoordelen die het wandelen biedt. Het idee voor het maken van een blog ging meer en meer leven. Mijn oude stiel van journalist (ooit de School voor Journalistiek gedaan en voor krant en tv gewerkt) kwam weer boven. Het maken van een blog nam steeds vastere vormen aan.

Dus wat werd het plan? Ik heb mijn baan opgezegd; van werkvrouw naar wandelvrouw, zeg maar. Ik ging doen waar ik blij van werd en energie van kreeg en ik gaf mijzelf 1 jaar de tijd om te ontdekken wat het wandelen mij brengen zou: Een wandelsabbatical.

In oktober 2015 ging dit blog van start en vanaf dat moment zijn er allerlei nieuwe deuren voor mij open gegaan. Het werd een jaar van een heleboel leren over bloggen, heel veel tochten lopen, nieuwe mensen ontmoeten en genieten van alles wat met wandelen te maken heeft.

Wandelvrouw samen met anderen

Ik sloot me aan bij de Outdoorbloggers, een groep van enthousiaste bloggers die net als ik helemaal van het buitensporten zijn. Ik schreef gastblogs voor andere websites zoals voor de Viavierdaagse, Ecktiv en Vakantieboulevard, waar ik de expert wandelreizen werd.

#Wandel1000km

Begin januari 2016 bedacht ik de Facebookgroep #Wandel1000km. Een succes. Het is een heerlijke groep geworden met allerlei soorten wandelaars die elkaar motiveren en hun ervaringen met elkaar delen.

Wandelvrouw in de media

Ook de media ontdekte Wandelvrouw.nl. Leuk om mijzelf terug te zien in verschillende bladen en op websites. Lees bijvoorbeeld over mijn 5 favoriete wandelevenementen op wandel.nl. Voor ‘VIER DE ZOMER’, het magazine bij het Nederlands dagblad werd ik geïnterviewd. Het complete artikel kun je hier downloaden.  Een verkorte versie van het artikel ‘De 5 favoriete wandelingen van …..Bregje Schipper’ kun je vinden op de website van Wandel.nl.

Op Pad

In Op Pad stond deze foto bij een leuk artikel: paklijst Bregje in Op Pad

Op Pad

Wandelvrouw Bregje Schipper in Op Pad

Wandel.nl

De Facebookgroep #Wandel1000km haalt zo af en toe ook de publiciteit. Dit keer in het Wandelmagazine Wandel.nl van de kWbn.

Wandelmagazine Wandel.nl

Friese Wouden Magazine

Oprecht verrast en enthousiast over de Friese Wouden

Friese Wouden Magazine

Friese Wouden Magazine - wandelvrouw

Noordhollands Dagblad

Wat een leuke titel! (beter goed gestolen dan slecht bedacht)

Noordhollands Dagblad

Van werkvrouw tot wandelvrouw

Wandel.nl

De top 5 favoriete wandelingen van .........MIJ!

Wandel.nl

Wandel.nl Bregje Schipper, wandelvrouw

Vier de Zomer

Interview in magazine bij het Nederlands Dagblad

Vier de Zomer

Vier de zomer. Wandelvrouw

De Stentor

Samen met burgemeester Bilder liep ik als eerste het Christoffelpad

De Stentor

De Stentor - Wandelvrouw - christoffelpad 13-8-2018

BREMAN.NET

Nog meer publiciteit voor het Christoffelpad

BREMAN.NET

Christoffelpad - wandelvrouw - breman.net 13--8-2018

2021

Ondertussen zijn we in 2021 beland. Wandelvrouw.nl is het grootste persoonlijke wandelblog van Nederland geworden. Het bezoekersaantal in de maand januari tikte bijna de 100.000 aan. Ik verwacht daar in de loop van het jaar ruim overheen te gaan.

Het doet me ontzettend veel plezier dat zoveel mensen het wandelen ontdekt hebben. De aanleiding is natuurlijk verschrikkelijk (corona), maar ik hoop met heel mijn hart dat wandelen een vast plekje in vele levens houdt. Het is een heerlijke tijdsbesteding, je komt op de mooiste plekjes en de gezondheidsvoordelen zijn zo enorm. Dat gun ik iedereen.

Wandelen & Afvallen

Wandelen maakt je niet alleen fitter, gezonder en gelukkiger, maar heeft ook als bonus dat je er van kunt vallen. Wie wil er nu niet een paar kilo kwijt? Je zit lekkerder in je vel en je bent beter beschermt tegen allerlei aandoeningen. Daarom voltooide ik in 2020, midden in de corona pandemie, een online trainingsprogramma van 3 maanden waarmee ik mensen stap voor stap meeneem in een gezondere leefstijl waar wandelen deel van uitmaakt. Je leert hoe je wandelen effectief kunt inzetten om af te vallen. Een groot succes. Inmiddels heb ik al meer dan 300 deelnemers geholpen.

Wil je meer weten over wandelen & Afvallen, kijk dan op mijn tweede website.

Leuk als je mijn belevenissen blijft volgen. Je kunt mij volgen op Twitter, Facebook, Pinterest en Instagram.

Instagram van WandelvrouwWandelvrouw op PinterestWandelvrouw op FacebookWandelvrouw op Twitter

MIS NIETS! SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Zoek je wandelinspiratie, goeie tips, leuke wandelverhalen, een overnachtingsplekje langs die LAW of een accommodatie als uitvalsbasis voor prachtige wandelingen. Dan zit  je hier goed.

Ja, ik wil die nieuwsbrief

[contact-form-7 id="84861" title="Nieuwsbrief inschrijving"]

Geef een reactie

64 Reacties

 1. sabine 2 oktober 2015 om 13:31- Antwoorden

  Breg, ziet er prachtig uit. Precies zoals ik je zie op woensdagochtend als ik je van achteren benader, prachtige foto. Prachtig idee ook. Ik ben heel jaloers op je. Wandelen is wandelen en verder niets, heerlijk. Ik hoop dat je je droom gaat verwezenlijken of eigenlijk ben je dat al aan het doen. Succes met wandelen!

  • wandelvrouw 3 oktober 2015 om 19:14- Antwoorden

   Dank je Sabine. Laten we de volgende keer een stukje samen oplopen. Ik rennen of jij wandelen?

 2. Hannie Stoel 5 oktober 2015 om 08:35- Antwoorden

  Hoi Bregje, dank je voor het berichtje in het gastenboek bij het zitje aan de dijk! En heel leuk om nu “ons” zitje op jouw blog te zien met twee uiterst tevreden en blij uitziende mensen. Daar doen we het ook voor: we gingen er zelf vaak even zitten en wilden deze prachtige plek delen met anderen. Heel leuk om ook verder te kijken op je blog. Inspirerend om die bevlogen verhalen te lezen.Misschien tot ziens, hartelijke groeten, Hannie Stoel, ‘s-Heerenbroek.

  • wandelvrouw 5 oktober 2015 om 10:25- Antwoorden

   Dag Hannie, wat leuk dat jij hier nu weer een berichtje achterlaat. Daar word ik echt heel vrolijk van. Dank.

 3. Dirk-Jan Schipper 3 november 2015 om 11:24- Antwoorden

  Hoi Bregje,

  Heb jouw site gelezen en wat is het een leuk item geworden, je sprak over jouw plannen en het is niet bij plannen gebleven maar je hebt deze ook met verve uitgevoerd. Zelf ben ik zoals je weet ook altijd bezig met wandelen dit heeft mij veel goeds opgeleverd zoals gewichtsafname van 103 kg naar rond de 90 kg, sta iets luchtiger in het leven, geen rugproblemen meer en fitter. Het leven is een stuk vrolijker nu, tegenwoordig loop ik veel met een vriend die dit ook nodig had om e.a. op een rijtje te zetten, veel praten en genieten van de omgeving. De herfst heeft zijn intrede gedaan en de dagen worden korter zodat daar ook de uitrusting moet worden aangepast dit zijn misschien ook leuke items om te delen.

  Nou ik ga nog een blokje om,

  Groetjes Dirk-Jan

  • wandelvrouw 3 november 2015 om 12:25- Antwoorden

   Hoi Dirk-Jan,
   Dank voor het delen van je ervaringen met wandelen. Het geeft precies aan wat ik bedoel als ik zeg dat wandelen zoveel positiefs te bieden heeft. Blijf lopen hé!

 4. Hans van den Mosselaar 4 februari 2016 om 10:02- Antwoorden

  Hoi Bregje,

  Mooie site en prachtig geschreven stukken. Kan lezen dat er een vakvrouw aan het werk is. Geinig initiatief ook de site en de FB pagina.
  Zelf meen ik door mijn achtergrond ( schoenwinkel met wandelschoenen, praktijk voor podologie en fervent wandelaar) verstand van schoenen en lopen te hebben.
  Ik lees goed overdachte verhalen en technisch kan ik je niet op het schrijven van onzin betrappen haha.
  Met het spirituele deel en de coaching ( wandelend ) heb ik wat minder binding en ook geen verstand van. Toch snap ik ( denk Ik ) heel goed dat je op die manier zeker wat voor mensen kunt betekenen.
  Veel succes met het nieuw ingeslagen pad.
  Verder kan ik je nog melden dat de Hanwag schoenen die ik op een foto ( over onderhoud) heb gezien nog steeds bij mij te koop zijn hoor. Als dat tenminste de “afgodjes” zijn die je hebt achtergelaten in Afrika.
  Op de site http://www.mosselaarschoenen.nl schrijf ik ook een blog met soms ook een verhaal over wandelen in de breedste zin van het woord. Minder uitgebreid dan jij hoor.

  Groeten,
  Hans van den Mosselaar

  • wandelvrouw 5 februari 2016 om 15:57- Antwoorden

   Hoi Hans,
   Dank voor je uitgebreide reactie en je compliment dat ik geen onzin schrijf. Haha. De Hanwags die je op foto’s ziet zijn niet mijn achtergelaten ‘afgodjes’ maar de vervangers, die ik ook weer bij jou heb gekocht. Maar je weet: je eerste liefde blijft speciaal. Dat geldt ook voor wandelschoenen, tenminste bij mij, merk ik. Ik ben nu op zoek naar lichtere schoenen waarmee ik fluitend de Nijmeegse vierdaagse kan lopen. Ik kom één dezer dagen langs voor advies.
   Groeten terug, Bregje

 5. Natasja 7 februari 2016 om 19:06- Antwoorden

  Hoi Bregje,

  Een vriend attendeerde mij vanmiddag op jou site. Ik begin nog maar net met lezen, maar vind het nu al erg leuk. En ga je Blog verder onder zoeken en volgen.

  Groetjes Natasja

  • wandelvrouw 8 februari 2016 om 11:28- Antwoorden

   Leuk om te lezen Natasja. De makkelijkste manier om me te blijven volgen is door je in te schrijven voor de Wandelvrouw Update. Dan hou ik je regelmatig op de hoogte via een mailtje.

 6. Anke 20 februari 2016 om 19:32- Antwoorden

  Dag Bregje, leuke site. Ik loop elke dag. Geen Kilimandjaro, eigen omgeving 026 ook heel prima. Bewegen en frisse lucht heerlijk en zoek steeds lichtere schoenen: meeslepen teveel gewicht niet prettig. Hoop hier tips en insoiratie te vinden. Succes met je site en het wandelen!
  Groet, Anke

  • wandelvrouw 21 februari 2016 om 01:07- Antwoorden

   Dank je wel Anke. Ik blijf mijn best doen om je tips en inspiratie te blijven geven. Maar wandelen is eigenlijk altijd leuk. :-)

 7. Frea May 27 maart 2016 om 00:29- Antwoorden

  Dag Bregje, dank voor de mooie avond. Fijn jullie weer te zien. Dank voor de lekkere spulletjes uit Henkuzen! Je site bewonderd, ziet er heel fraai uit en hoop dat je nog veel meer mensen in beweging gaat krijgen. Wandelen is fijn, heel fijn. Ga nieuwe wandelschoenen kopen. Heb je een advies over merk en leverancier? Als het je niet lukt een leuke kampeerplek voor de vierdaagse in Nijmegen te vinden kan ik altijd Machteld Meij in Overasselt even bellen. Bij haar in het bos is altijd wel ruimte. We wensen jullie gezellige Paasdagen en wandel ze morgen.
  Dag,
  Frea May

  • wandelvrouw 27 maart 2016 om 22:58- Antwoorden

   Hai Frea, jullie ook dank voor een geweldig leuke avond en een geweldig diner. We hebben erg genoten. Als je nieuwe wandelschoenen wilt kopen is het misschien nuttig om te weten dat het merk Hanwag speciale dames wandelschoenen heeft voor mensen met een hallux Valgus. Ze heten: Hanwag Alta Bunion GTX. Succes. We houden contact. Groetjes, Bregje

 8. Gretha 9 april 2016 om 23:27- Antwoorden

  Beste Bregje,
  Al een poosje volg ik je op Facebook en kom ik zo regelmatig ook op je site terecht. En, ik vind je verhalen fantastisch leuk en informatief om te lezen!
  Vanavond even een ‘studie’ van je site gemaakt. Wat mooi te lezen dat je het roer hebt omgegooid en je nu wandelblogger bent. Gaaf.
  Hartelijke groet, Gretha, Enschede.

  • wandelvrouw 9 april 2016 om 23:35- Antwoorden

   Gretha, wat een ontzettend leuk berichtje. Dank je.

 9. Petra 23 april 2016 om 08:46- Antwoorden

  Hallo Bregje, maanden geleden heb je eens gereageerd op een blogpost van mij (petrabakker.com) – die ik overigens nu pas heb gezien, dus bij deze excuses voor mijn late reactie. Ik heb Hashimoto, mede hierdoor moest ik stoppen met mijn favoriete sport, Crossfit. En ook ik heb nu het wandelen ontdekt! Ik wilde iets aan beweging blijven doen, met zo min mogelijk stress voor mijn lichaam. Ik las over het Pieterpad en mijn vriend en ik zijn nu aan het trainen om volgend jaar de eerste helft te gaan lopen in 10 dagen. Ik ga jouw blog zeker volgen, en ik ben zelf ook gaan schrijven over onze wandelingen. Leuk!
  Lieve groet, Petra

  • wandelvrouw 23 april 2016 om 15:58- Antwoorden

   Hoi Petra,
   Wat leuk dat je het wandelen ontdekt hebt. Het Pieterpad is ontzettend leuk om te lopen. Ik heb hem nu ook tot bijna halverwege gedaan vanaf Pieterburen. Je zult gaandeweg ontdekken dat er meer ontzettende leuke tochten zijn om te lopen. Hashimoto en wandelen gaan heel goed samen. Goed naar je lichaam luisteren, want ook met wandelen kun je over grenzen heen gaan. Doseren, maar dat weet jij waarschijnlijk nog veel beter dan ik. Ik wens jullie heel veel wandelplezier. Leuk dat jullie het samen oppakken. Ik blijf jou ook volgen. Groetjes, Bregje

 10. Nicolette Blom-Mulder 23 juni 2016 om 19:58- Antwoorden

  Hoi Bregje.

  Leuk verhaal heb je geschreven. Ik hou ook van wandelen en ben er met je eens dat wandelen beter is dan een sportschool. Ik wandel ook en doe nog 5 km en
  wil opbouwen naar 10 a 15 en daarna iets meer. En ik doe ook aan nordic walking en zit op nordic walking groepje van een sportschool Fit for free. Wij gaan meestal in het bos lopen
  en af en toe buiten Lelystad. ik heb overgewicht en daardoor zou ik voor wandelen en nordic walking kiezen

  gr Nicolette.

  • wandelvrouw 24 juni 2016 om 12:52- Antwoorden

   Nicolette, dank voor je compliment. Leuk dat je mijn blog leest. Ik hoop dat ik je kan blijven inspireren om lekker te blijven wandelen, met of zonder stokken. Veel plezier.

 11. Ingrid Stadt 15 juli 2016 om 18:46- Antwoorden

  Hallo Bregje, ik volg je al een tijdje omdat ik je verhalen over wandelen leuk vind. Vandaag kwam ik je verhaal over Kilimandjaro tegen. Wat een ervaring zeg prachtig erg knap dat je zo’n zware tocht hebt kunnen doen. Ik loop al te puffen als ik 300 meter moet klimmen in het Mullerthal haha. Ik wens je veel succes met je dromen en dat ze maar uit mogen komen. Groetjes Ingrid.

  • wandelvrouw 15 juli 2016 om 23:41- Antwoorden

   Hoi Ingrid, dank voor je berichtje. Leuk!

 12. Corien 7 augustus 2016 om 13:24- Antwoorden

  Beste Bregje,
  Ik werd getriggerd door het zien van de film ‘Wild’, mijn tranen vloeiden rijkelijk…….en toen het heldere weten…… ik ga wandelen !!!
  Via Google verdiepte ik me in het lopen van de Pacific Crest Trail, welke gelopen word in bovengenoemde film, dat wordt mijn doel, die wil ik ook lopen!
  Maar hoe, waar begin ik, welke schoenen enz. En toen kwam ik op jouw site terecht en ik werd blij en raakte nog meer geïnspireerd, ik wil ook een wandelvrouw worden, na een bewogen leven tot zover en de nodige obstakels met het opvoeden van vier kids, is het nu tijd voor mij…..ik ga wandelen!!!!
  Al wandelend gaan verwerken, en gaan ontdekken wie ik ben……
  Dank je Bregje voor de inspiratie die je via je website over breng

  Harte groet, Corien

  • wandelvrouw 8 augustus 2016 om 11:50- Antwoorden

   Ik wil jou bedanken Corien, zo’n berichtje als dat van jou maakt me erg blij. Ik wens je heel veel wandelplezier. gr. Bregje

 13. wietske 19 augustus 2016 om 17:46- Antwoorden

  Hallo,
  Via via kwam ik op je site. Op zoek naar info over GR 10 en GR 11.
  Je verhaal spreekt me aan, pretttig om te lezen. Net in de vakantie keerpunt alaska van Jolande Linschooten gelezen. Daar doet het me wel aan denken.

  En ondertussen ben ik ook benieuwd of je een van de GR-en al hebt gelopen?

  vriendelijke groeten,
  Wietske

  • wandelvrouw 19 augustus 2016 om 22:16- Antwoorden

   Hoi Wietske, leuk dat je mijn site gevonden hebt. De routeboekjes van de GR10 en GR11 liggen nog steeds op mijn nachtkastje en af en toe voor het slapen… Nee dus, nog geen gelegenheid gehad om een van deze routes te lopen. Er staan er ook zoveel op mijn lijstje. Ben benieuwd of jij al wel concrete plannen hebt.

 14. Edwin der Nederlanden 17 oktober 2016 om 15:05- Antwoorden

  leuk dat je er achter ben gekomen dat wandelen het mooiste wat er is Bregje
  kwam bij toeval hier op wandelvrouw
  dus even lezen dat van jou
  goed gedaan mooi en top
  weetje Bregje ik loop al van af me 13 jaar ben begonnen in 1976 daar voor liep ik ook al veel door de duinen hier waren de awn duinen ging al mee toen ik 4 jaar waswashttps://www.facebook.com/amsterdamsewaterleidingduinen/photos/a.1469098209968411.1073741827.1469096139968618/1562143727330525/?type=1&theater
  door dat ik het druk kreeg met werk vrouw en kinderen en andere hobby kwam ik er niet meer aan toe
  een jaar geleden ben kwam ik weer een oude wandelaarster tegen op f b je moet maar weer is mee gaan dus dat heb ik gedaan gelijk weer 40 km en afgelopen zaterdag me 2 40 weer nu moet en door gaan met wandelen dat verleer je niet heel veel succes Bregje gr de ed

 15. André Bibo 30 november 2016 om 08:02- Antwoorden

  Lopend stilstaan bij de essentie van het leven, zo las ik in ‘het geheim van de schelp’, en zo heb ik het ervaren, dat is wat pelgrimeren te weeg brengt,
  Ik ben dankbaar voor deze ervaring. Toevallig (?) kwam ik deze site tegen en werd er door geboeid.

 16. henny matel 5 januari 2017 om 10:43- Antwoorden

  Hallo Bregje,
  leuke en interessante site, via een advertentie kwam ik bij jou site leuk om te lezen, zelf wandel ik samen met oud collega’s, we hebben het pieterpad gelopen en zijn nu bezig met het trek vogel pad.
  wandelen geeft inderdaad energie en het ontspant. door jou site geeft het nog meer inspiratie om {meer} te gaan wandelen. Dank hiervoor.

 17. Mariejosé Vaessen 8 januari 2017 om 17:57- Antwoorden

  Ook dit jaar weer een van mijn goede voornemens: elke dag minstens een uur wandelen! Tot nu toe gaat het goed, maar ja, het is pas 8 januari. Ik zocht op internet naar wandelinfo en kwam hier terecht, ik zal af en toe langskomen om nieuwe inspiratie op te doen. Succes!

  • wandelvrouw 9 januari 2017 om 23:22- Antwoorden

   Leuk! Succes met je uitdaging. Doe je ook mee met de #wandel1000km in 2017?

 18. Peter van Doremalen en Angela van den Tillaart 29 januari 2017 om 15:02- Antwoorden

  Dag Bregje,

  Donderdag gaan we de kustroute naar Santiago lopen, leuk om je blog te lezen van nog geen twee maanden eerder. Goede tips, bijvoorbeeld de albergue in Vila do Conde die nog niet op ons lijstje staat.

  Heel fijn blog. Bedankt

  • wandelvrouw 29 januari 2017 om 16:12- Antwoorden

   Wat leuk! Heel veel plezier op jullie tocht. Bom caminho.

 19. Harry 20 februari 2017 om 15:43- Antwoorden

  Hoi Bregje,
  Na de FB groep 1000 km kom nu op je site terecht en lees wat meer over je. Ik moet zeggen je gaat lekker. Ik ben op dit moment bezig met de wandelcoach opleiding van Corrie, echt heel leuk.
  Warme groet en een glimlach,
  Harry Weezeman

  • wandelvrouw 20 februari 2017 om 17:14- Antwoorden

   Hoi Harry,
   Wat leuk! Doe Corrie de groeten. Ben ook even op jouw website wezen kijken. Ondernemende man ben jij. En dan nu ook nog wandelcoach worden. Een mooie combinatie met je Santiagoreizen met nierpatiënten en hun mantelzorgers. Veel succes.

 20. Janny 28 februari 2017 om 18:18- Antwoorden

  Hey Bregje

  Wat leuk. Goed initiatief.

  Kom je nog een keer in Drenthe wandelen?

  Gr Janny Koers

  • wandelvrouw 1 maart 2017 om 12:54- Antwoorden

   Ook Drenthe komt aan de beurt. Er is zoveel moois te ontdekken. Tijd te kort. :-)

 21. Isabel soete 1 maart 2017 om 00:20- Antwoorden

  Echt leuk om te lezen en veel info. Ik ga voor het eerst een camino wandelen.het wordtde kustroute vanuit porto. En ik wil het alleen doen.

  • wandelvrouw 1 maart 2017 om 12:52- Antwoorden

   Top! Weet zeker dat je er gaat genieten. Goeie reis.

 22. marcel 12 mei 2017 om 14:43- Antwoorden

  Hi Bregje,

  Leuke site! In 2016 heb ik de Camino Frances gelopen en ben van plan om in 2018 een ander deel van de Camino te lgaan lopen. Mede door jouw blog zit ik er nu aan te denken om de Portuges te gaan doen. Dat zegt wat over je enthousiaste verhaal!

  Ik blijf nog wel verder lezen op deze site. dank voor de info

  Marcel

  • wandelvrouw 12 mei 2017 om 14:56- Antwoorden

   Dank voor je berichtje. Leuk om te lezen!
   De Camino Portugués is een echte aanrader. Doen! Maar dat had je al gelezen. :-)

 23. Hans 7 juni 2017 om 17:15- Antwoorden

  Ik vind het Heerlijk met de hond te gaan wandelen ik ben ook in geloot voor de Vierdaagse van Nijmegen ik ga voor het eerst en dan 40km lopen de eerste 100km zit er sinds 5-06-op met hemelvaart 40km gewandeld en afgelopen zondag 40 km bij de Elstars in Elst als het werk het toelaat 5 tot 10 km per dag in de morgen of avond van af week twee 2017 ben ik gaan wandelen is er al 5kg van af het liefst wandel ik in de vroege morgen in de polder of bos rond Amerrongen of Rhenen wandelen maak ook je hooft leeg na een lange afstand herstel ik snel dus op naar de 2000 en Vierdaagse van 2017 alle wandelaars veel wandel genot voor het twee de deel van 2017

  • wandelvrouw 7 juni 2017 om 17:20- Antwoorden

   Top om te lezen Hans. Jij ook veel plezier met de tweede wandelhelft van 2017.

 24. Mike Meere 9 juli 2017 om 08:31- Antwoorden

  allo

  Ik zou supergraag een foto van jou krijgen met jouw handtekening er op.
  Kan jij die naar mij opsturen?

  mijn adres:

  De Daniël
  Daniëlsweg 42
  6543 RJ Nijmegen

  Ik heb daarvoor een kaartenboek

  Gr Zanger Mike

  • wandelvrouw 25 juli 2017 om 09:52- Antwoorden

   Hoi Mike,

   Ik ben maar een eenvoudige blogger, ik heb geen fotokaarten waar ik mijn handtekening op zet. Tegen de tijd dat ik zo beroemd ben dat ik ze nodig heb, zal ik aan je denken. Beloofd!

 25. Lianne Schultze 29 januari 2018 om 11:41- Antwoorden

  Dag Bregje,
  Kom toevallig jouw site tegen. Je hebt al veel ervaring. Ken jij de opleiding wandelcoach? Zo ja is die zinvol of zeg je al doende leert men?
  Ben ook aan t wandelen geslagen en vroeg mijzelf af of er ook groepen begeleidt worden.
  Mensen die t als therapie krijgen tijdens behandeling.
  Ben benieuwd!

  • wandelvrouw 29 januari 2018 om 13:16- Antwoorden

   Hi Lianne,
   Wat een vragen in 1x. De opleiding wandelcoach (wordt overigens door meerdere opleiders aangeboden) is heel zinvol als je wandelcoach wilt worden. Het is echt belangrijk om daarvoor een opleiding te volgen. Dat lukt niet zomaar. Wil je zelf wandelend gecoacht worden kan dat voornamelijk individueel. Soms gebeurt het ook in groepen. Gewoon een kwestie van goed googlen. Succes.

 26. Aveline 8 juni 2018 om 21:24- Antwoorden

  Hoi hallo Bregje, wat ontzettend leuk en bijzonder ’toevallig’ dat ik via social Media bij jouw sites terecht kom en wat ziet dat er leuk uit en leest dat allemaal fijn !
  Ik weet amper waar ik moet beginnen en hoop van harte dat jij de tijd en geduld kunt opbrengen om mijn bericht te lezen.
  Sinds kort ben ik groot liefhebber geworden van sportief wandelen. Via via kwam ik terecht bij Sportief Wandelen Enkhuizen en omgeving waar ik nu twee keer per week lekker stevig mee wandel. Ik voel mij, na 15 jaar van vallen en opstaan, mede dankzij het wandelen eindelijk weer goed en gelukkig maar…Ik mis eigenlijk een wandelmaatje. Bij Deen, Albert Hein en marktplaats heb ik al oproepjes geplaatst maar helaas ter vergeefs. Ik ben zojuist lid geworden via Facebook van 1000 km lopen…Het lijkt wel of er maar weinig leeftijdgenoten van mij in Enkhuizen en omgeving zijn die samen met mij twee keer per week een uur willen trainen in een team bij Ernst. Weet jij nog mogelijkheden Bregje ? Misschien wil ik wel te snel door mijn enthousiasme. Maar wat ben ik blij dat ik jou heb gevonden ook voor event. overnachtingen bij toekomstige wandeltochten. Jij heel veel succes met alles waar je mee bezig bent. O ik ben overigens Aveline Bakker ben 54 jaar en woon sinds ruim een jaar in Enkhuizen.

  • wandelvrouw 12 juni 2018 om 14:53- Antwoorden

   Hoi Aveline,
   Wat leuk dat je een stadsgenootje bent. Ik lees dat je de wandelvereniging al hebt gevonden en ook lid bent geworden van de Facebookgroep Wandel1000km. Top! Toch zijn er meer mogelijkheden om aan een wandelmaatje te komen. Ik schreef er een blog over: https://www.wandelvrouw.nl/hoe-vind-je-een-wandelmaatje/
   Veel succes.

 27. meina wouda 8 juli 2018 om 21:17- Antwoorden

  wandelen is leuk
  maar in mijn eentje vind ik het toch een beetje saai
  dus zoek ik ergens aansluiting.

 28. Cynthia 27 maart 2019 om 12:50- Antwoorden

  Steeds wanneer ik google op ‘wandelen’, kom ik hier terecht. Super leuk! Nu moest ik gewoon even reageren. Na jarenlang hardlopen, heb ik het wandelen nu helemaal gevonden. Heerlijk een uur per dag! Veel succes met de site en al je plannen.

  • wandelvrouw 18 april 2019 om 11:09- Antwoorden

   Hé, leuk berichtje. Dank!

 29. Kees Albertus 22 september 2019 om 00:33- Antwoorden

  Hey Bregje, je ‘Camino Portugués’-verslag (dat heet nu dus blog?) heeft me enorm geboeid & ook dat van de West Highland Way. Je hebt de juiste onbevangen & verzorgde stijl, opgeleukt met sfeervolle foto’s, knap hoor! Dat je dit spelenderwijs vermengt met nuttige & praktische tips vind ik knap: de rugzak tips, tips voor de Camino gidsjes van Brierley, heel goed! Sinds kort heb ik plannen voor een Camino-avontuur, had al een voorkeur voor een kustroute. Dùs de Portugués: de del Norte is te lang, de Primitivo lijkt me voor een beginneling als ik teveel klim. Starten in Porto is een goed idee. Ik ben benieuwd naar het lege hoofd door lange wandelingen. Een lieve groet, Kees

  • wandelvrouw 23 september 2019 om 21:49- Antwoorden

   Dank je Kees, voor je mooie complimenten. Daar word ik echt blij van. Ik wens je veel plezier en heel leeg hoofd op de Camino Portugués. :-)

 30. Frans Super 2 maart 2021 om 17:47- Antwoorden

  Hallo Bregje,
  Met wat angst dat de klad erin was gekomen heb ik de afgelopen anderhalf jaar weinig van die voor mij fikse ommetjes (10-20 km) gemaakt. Ik dacht dat ik wat hoog van de toren had geblazen door te stellen, dat wandelen mijn nieuwe hobby was, toen ik tussen 15 april 2020 en 11 september 2020, én tussen 11 september en vandaag, géén blogposts meer op mijn site wandelfrans had gezet. Maar dan zie ik de link op mijn site naar jouw site en dan kriebelen mijn kuiten weer.
  Vandaag dus weer de wandelschoenen aan en gaan met die banaan. En na afloop weet je hoe lekker het was. Dus: ik ga weer dóór met mijn hobby. Paadjes wandelen en dan de routes van verschillende ommetjes aan elkaar knopen om weer ergens anders uit te komen, wat een LOL!
  Je inspireerde me toen ik ermee begon. En als ik naar jouw site kijk, blijf je dat doen. Dank daarvoor!

  • wandelvrouw 8 maart 2021 om 09:09- Antwoorden

   Super Frans, dat je het weer opgepakt hebt. Helemaal leuk dat ik je inspiratie mag zijn. Nu volhouden! Succes.

 31. Hanneke de Boer 3 april 2021 om 21:45- Antwoorden

  Hai Bregje, wat leuk deze site te bekijken. Veel succes met alles. Groet uit Aartswoud.

 32. TWEEDE 6 december 2021 om 12:39- Antwoorden

  bij TWEEDE WEBSITE krijg ik van McAfee de melding:
  Websitestatus:

  Verdacht

  https://pzz.to/click

  Deze website ziet er enigszins verdacht uit. Daarom hebben we hem uit voorzorg gemarkeerd.

 33. Gerard Van der Hoek 27 maart 2023 om 22:07- Antwoorden

  Hoi Bregje!
  Wat goed dat je bent gaan wandelen! Mijn kleindochter is een soort collega van je, zo kwam ik je op het spoor.
  Veel gezonder dan de bajes.
  beetje pech dat ik niet mee kan wandelen, inmiddels ben ik een wat krakkemikkige ouwe man. Ik bewaar erg goeie herinneringen aan onze samenwerking, eeuwen geleden.
  Mocht je ooit wandelen in Heiloo: erg welkom!
  heel veel groeten, Ge

 34. Anne-Marie Reimert 13 juni 2023 om 13:11- Antwoorden

  Hallo Bregje, jouw naam en/of blog zijn nu 3 keer genoemd door mijn klanten. Ik ben niet zo heel goed in volgen, dus dat ga ik niet doen. Ik wil je wel graag uitnodigen in de Wandelwinkel om samen te onderzoeken hoe we elkaar kunnen versterken. Ik hoop je binnenkort in Deventer te mogen verwelkomen. Met vriendelijke groet
  Anne-Marie

  • wandelvrouw 21 juni 2023 om 08:29- Antwoorden

   Hi Annemarie, dank voor de uitnodiging. Ik heb het nog niet op de planning staan, maar als ik in Deventer ben, kom ik zeker langs in de Wandelwinkel.

 35. Bertien Ubags 19 november 2023 om 15:52- Antwoorden

  Geweldig om dit als fervente wandelaar te lezen, als je eenmaal dit virus te pakken hebt, laat het je niet meer los.

 36. Jürgen 27 mei 2024 om 12:00- Antwoorden

  ik wandel sinds het overlijden van mijn partner elke dag. Gemiddeld 6000km per jaar, onder meer alle Camino’s.

Over Wandelvrouw.nl

Bregje Schipper (59) is de drijvende kracht achter de populaire wandelblog Wandelvrouw.nl. Een aantal jaren geleden ontdekte Bregje hoe leuk wandelen is. Helemaal niet stoffig en geitenwollensokken-achtig, maar vlot en actief, sociaal, gezellig en goed voor lijf en leden en geest. Er ging een (wandel)wereld voor haar open. Al wandelend kwam zij op de mooiste plekjes en kon haar nieuwe inzichten niet langer voor zich houden. Zij besloot de website Wandelvrouw te starten.

Inmiddels is Bregje een ervaren wandelaarster, ze wandelt door heel Europa en werkt fulltime aan haar website. Het is een persoonlijk wandelblog boordevol praktische tips, het laatste wandelnieuws, inspirerende verhalen over mooie wandelbestemmingen en met de leukste wandelreizen voor wandelaars.

Je kunt Bregje ook volgen via Facebook en Instagram.