• Wandelen in Drenthe

Startpagina Wandelen in Drenthe

Ik vergeet veel te vaak dat het bestaat. Tussen Overijssel en Groningen ligt een prachtige provincie. Ik ben er vaker op vakantie geweest en heb genoten van de etappes van het Pieterpad die ik door deze provincie liep. Daar heb ik niet over geblogd, maar wel over mijn recente wandelingen door het Reestdal (super mooi!) en de verschillende wandelingen die ik maakte door de koloniën van Weldadigheid, met als absoluut hoogtepunt de luistertocht het Pauperparadijs.  Ik heb nog veel meer Drenthe op de planning staan.  Genoeg te doen en te zien. Hunebedden en veenlijken, ik verheug me op nog meer prachtige landschappen, mooie routes en paarse heide.

Met de Outdoorbloggers deed ik mee aan een wandelestafette door Zuidwest Drenthe. Zes bloggers wandelden achter elkaar in 6 dagen door zes prachtige natuurgebieden. Het inspireert mij om nog veel vaker die kant op te gaan. Lees ook de blogs van de andere outdoorbloggers:

Startpagina Wandelen in Drenthe

Op deze verzamelpagina vind je info en inspiratie over de leukste wandelroutes, evenementen, belevenissen en de fijnste wandelvriendelijke accommodaties om te overnachten.

Veel wandelplezier!

Bregje

 
12 MAANDEN, 12 PROVINCIES

Wandelvrouw - Bregje SchipperElke maand probeer ik aan één provincie extra aandacht te besteden. Drenthe staat voor juni op de agenda. Ik hoop er vaker te komen dan alleen in deze maand. Het is er zo mooi.

Heb jij leuke tips, de mooiste wandeling van Drenthe, een wandelvriendelijke accommodatie of iets anders waar ik zeker aandacht aan moet besteden, laat het me weten. Scroll door naar de reacties hieronder of ga naar de contactpagina.

Wandelen in Drenthe

wandelroutes zoeken
meerdaagse wandelevenementen
leuke dingen om te doen
lange afstandswandelingen
Boekentips
Zoek en Boek

Mijn wandelingen en blogs:

2021-07-14T15:07:38+02:00

Geef een reactie

Eén reactie

  1. Mirjam Heijnen 13 april 2021 om 13:32- Antwoorden

    Hallo Bregje,

    Heb je ook al het Bargerveen ontdekt in het zuidoostelijke deel van Drenthe? Daar heb je de grootste schaapskooi van drenthe die helemaal ecologisch gebouwd is, een restaurant waar je heerlijke streekgerechten kunt eten (by Wollegras), je kunt er de grens over steken en in het grensgebied van Duitsland wandelen. En in Zwartemeer zit een heerlijke theetuin waar je van verse thee en eigen gemaakte gebak kunt genieten (als de boel weer open is natuurlijk). Vanuit het Bargerveen kun je een wandelroute nemen die helemaal langs de Runde loopt, dit is een heel oud riviertje die weer in ere hersteld is en deze loopt vanaf de waterbuffer aan de rand van het Bargerveen (Zwartemeer) helemaal tot aan Ter Apel. Zeker de moeite waard om dit gebied te ontdekken

Titel

Ga naar de bovenkant