• Wandelen in Drenthe

Startpagina Wandelen in Drenthe

Tussen Overijssel en Groningen ligt een prachtige provincie. Ik ben er vaker op vakantie geweest en heb genoten van de etappes van het Pieterpad die ik door deze provincie liep. Daar heb ik niet over geblogd, maar wel over mijn recente wandelingen door het Reestdal (super mooi!) en de verschillende wandelingen die ik maakte door de koloniën van Weldadigheid, met als absoluut hoogtepunt de luistertocht het Pauperparadijs.  Ik heb nog veel meer Drenthe op de planning staan.  Genoeg te doen en te zien. Hunebedden en veenlijken, ik verheug me op nog meer prachtige landschappen, mooie routes en paarse heide.

Met de Outdoorbloggers deed ik mee aan een wandelestafette door Zuidwest Drenthe. Zes bloggers wandelden achter elkaar in 6 dagen door zes prachtige natuurgebieden. Het inspireert mij om nog veel vaker die kant op te gaan. Lees ook de blogs van de andere outdoorbloggers:

Startpagina Wandelen in Drenthe

Op deze verzamelpagina vind je info en inspiratie over de leukste wandelroutes, evenementen, belevenissen en de fijnste wandelvriendelijke accommodaties om te overnachten.

Veel wandelplezier!

Bregje

 

profielfoto wandelvrouw rondMet de serie ’12 Maanden – 12 Provincies’ ga ik in 2023 verder met Nederland wandelend ontdekken. Elke maand verblijf ik een lang weekend in een Landal GreenPark, elke keer in een andere provincie. Deze parken liggen steeds in een prachtig wandel- en fietsgebied. Volg mij op social media en lees de blogs.

In juli ga ik wandelen in Drenthe. Ik koos voor Vakantiepark Drentse Lagune in Westerbork omdat het aan een recreatieplas ligt. Elke accommodatie heeft zijn eigen strandje. Hoe leuk is dat, in de zomermaand juli. Er valt hier ook heerlijk te wandelen. Ik doe graag een paar etappes van het Westerborkpad.

SPECIAAL GESELECTEERD

Wandelvakantie Drenthe – langs de Hunebedden

3-daagse wandelvakantie langs de hunebedden, vanaf  €189,- p.p.

5-daagse wandelvakantie langs de hunebedden, vanaf €329,- p.p.

Een heerlijke wandelvakantie in het land van de hunebedden: Drenthe. Je wandelt over de Hondsrug, een langgerekte zandrug, ontstaan tijdens een van de 18 ijstijden duizenden jaren geleden. Tijdens deze reis verken je het gedeelte tussen Ees en Odoorn. Mooie routes brengen je langs de vele grafheuvels, hunebedden, vennetjes en uitgestrekte heidenvelden. 

Je wandelvakantie is inclusief overnachting in 3- en 4-sterrenhotels Hotel Eeserhof* in Ees en Hotel Restaurant De Oringer Marke* in Odoorn, inclusief ontbijt.  Wandelen doet je aan de hand van een smartphone-app in combinatie met wandelknooppunten. Onderweg hoef je alleen een dagrugzakje mee te dragen, want het bagagevervoer van hotel naar hotel wordt geregeld.

wandelreis
Drenthe

Wandelen in Drenthe

wandelroutes zoeken
meerdaagse wandelevenementen
leuke dingen om te doen
lange afstandswandelingen
Boekentips
Zoek en Boek

Mijn wandelingen en blogs:

Geef een reactie

Eén reactie

  1. Mirjam Heijnen 13 april 2021 om 13:32- Antwoorden

    Hallo Bregje,

    Heb je ook al het Bargerveen ontdekt in het zuidoostelijke deel van Drenthe? Daar heb je de grootste schaapskooi van drenthe die helemaal ecologisch gebouwd is, een restaurant waar je heerlijke streekgerechten kunt eten (by Wollegras), je kunt er de grens over steken en in het grensgebied van Duitsland wandelen. En in Zwartemeer zit een heerlijke theetuin waar je van verse thee en eigen gemaakte gebak kunt genieten (als de boel weer open is natuurlijk). Vanuit het Bargerveen kun je een wandelroute nemen die helemaal langs de Runde loopt, dit is een heel oud riviertje die weer in ere hersteld is en deze loopt vanaf de waterbuffer aan de rand van het Bargerveen (Zwartemeer) helemaal tot aan Ter Apel. Zeker de moeite waard om dit gebied te ontdekken

Ga naar de bovenkant