Wandelen in Zwitserland

Grüezi!

Mijn eerste blogreis naar Zwitserland was in augustus 2020. Ik maakte ik een huttentocht over de Zwitserse Alpen en werd verliefd op dit land. Ik ging naar het kanton Wallis waar ik samen met Anto van het blog We12Travel de Nendaz Trekking deed. Nendaz ligt in het uitgestrekte skigebied van de ‘4 Vallées’, in de winter een mooi skigebied en in de zomermaanden kan je er wandelen. We wandelden 4 dagen van berghut naar berghut en als kers op de taart gingen we de laatste dag paraglidend naar beneden. Nieuwsgierig? Lees het blog.

In juli 2022 ging ik opnieuw naar Zwitserland. Nu bezocht ik het merengebied rond Luzern. Ik deed er de Tell-Trail, een 8-daagse wandelroute die mij op de mooiste plekjes in bergen bracht en waar ik keer op keer genoot van de onwaarschijnlijk mooie views. Een route die ik iedere bergwandelfan aanraad. 

Mijn volgende wandelreis in Zwitserland was de ViaBerna. Deze wandelroute loopt dwars door het kanton Bern en heeft maar liefst 21 etappes. Ik deed ze allemaal. Ga snel naar het blog om over die fantastische reis te lezen. 

Hoofdstad Bern

Laat je inspireren. 

Wandelen in Zwitserland
Helvetiaplatz
Bern Bern Zwitserland

Geef een reactie

2 Reacties

 1. Reinhold 1 februari 2023 om 12:44- Antwoorden

  Hoi, ff een opmerkingkje..

  Grüß Gott! zeggen ze in Oostenrijk, niet in Zwitserland…
  In Zwitserland is dat Gützi.

  ;)

  PS, heb je de PCT al gedaan?

  • wandelvrouw 2 februari 2023 om 12:53- Antwoorden

   Je hebt zo gelijk.

Ga naar de bovenkant