• Wandelen in Flevoland

Startpagina Wandelen in Flevoland

De jongste provincie van Nederland is echt wel heel bijzonder. Het is ontstaan door het droogleggen van een deel van de Zuiderzee waardoor de Flevopolder het grootste kunstmatige eiland op aarde is geworden. Het ligt evengoed nog 5 meter onder de zeespiegel. Er is hier zoveel natuur om te ontdekken, omdat alles nog geen 70 jaar oud is wordt hier gesproken over ‘nieuwe natuur’. Ik doe regelmatig mee aan de polderwandeling die bij elke seizoenswisseling naar het observatorium Robert Morris in Lelystad leidt. Afschuwelijk, dat polderwandelen. Wel leuk: de Oostvaardersplassen, het Belevenissenbos, Hollandse Hout en natuurpark Lelystad. Ook ben ik heel benieuwd naar de Marker Wadden. Een bezoek staat gepland. 

Op deze verzamelpagina vind je info en inspiratie over de leukste wandelroutes, evenementen, belevenissen en de fijnste wandelvriendelijke accommodaties om te overnachten.

Veel wandelplezier!
Bregje

P.S.   Heb jij leuke tips, de mooiste wandeling van Flevoland, een wandelvriendelijke accommodatie of iets anders waar ik zeker aandacht aan moet besteden, laat het me weten. Scroll door naar de reacties hieronder of ga naar de contactpagina.

 

profielfoto wandelvrouw rondMet de serie ’12 Maanden – 12 Provincies’ ga ik in 2023 verder met Nederland wandelend ontdekken. Elke maand verblijf ik een lang weekend in een Landal GreenPark, elke keer in een andere provincie. Deze parken liggen steeds in een prachtig wandel- en fietsgebied. Volg mij op social media en lees de blogs.

In augustus ga ik wandelen in Flevoland. Hier heb ik super hoge verwachten van. Want, (tadaaa) ik ga naar de Marker Wadden en ga daar ook verblijven in een Landal GreenParks Eilandhuisje, Marker Wadden. Ik kan niet wachten. Ik hoop op heerlijk weer en dat we tot ‘s avonds laat buiten kunnen genieten van dit onbewoonde eiland. 

Wandelen in Flevoland

wandelroutes zoeken
meerdaagse wandelevenementen
leuke dingen om te doen
lange afstandswandelingen
Boekentips
Zoek en Boek

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant