Mount Kilimanjaro, de wandelberg

DIT IS WAAR HET BEGON

De Kilimanjaro is mijn grote inspiratiebron. Deze berg heeft er voor gezorgd dat ik sta waar ik nu sta,  en dat ik doe wat ik nu doe:  Ik ben eigenaar van een wandelwebsite en ik wandel veel en graag en laat anderen door mijn blogs en foto’s de mooiste plekjes zien om te wandelen. Ik hoop daarmee mensen te inspireren om ook de wandelschoenen, of beter nog de stoute schoenen aan te trekken en op stap te gaan om onvergetelijke avonturen te beleven.

Mijn eerste SPECIAL is daarom gewijd aan de Kilimanjaro. Wat is de Kilimanjaro? Hoe kwam ik er bij om hem te gaan beklimmen? Hoe train je voor de beklimming? Een van dag tot dag verslag. Je kunt het allemaal op deze pagina vinden. Veel plezier. En als jij straks ook aan die beklimming gaat beginnen, stuur je me dan een kaartje?

Bregje                             

 

BLOG

Ga je mee, de Kilimanjaro beklimmen? Hoe het begon

“Hoe kwam je er bij om de Kilimanjaro te beklimmen?” wordt me regelmatig gevraagd. “Het kwam op mijn pad”, antwoord ik dan. Hoe het precies is gegaan, zal ik je vertellen.    

    Lees verder  >

Uhuru peak Kilimanjaro

BLOG

voorbereiding Kilimanjaro

De Kilimanjaro: Mijn (fysieke) voorbereiding

Toen ik besloot om de Kilimanjaro te gaan beklimmen, besloot ik tegelijk om mij ook goed voor te bereiden. Een goede voorbereiding vind ik belangrijk. Het is fijn als je door je goede conditie optimaal kunt genieten van de tocht; je wilt niet alleen afzien op die berg! En als je er toch bent, dan wil je die top ook halen. Tenminste, zo denk ik erover.  Lees verder  > 

Wandeldagboek, 10 dagen Kilimanjaro 

OP WEG NAAR DE TOP

Kilimanjaro
Kilimanjaro
Kilimanjaro machame park
Kilimanjaro machame route
Kilimanjaro Barranco camp
Kilimanjaro kissing wall
Mount Kilimanjaro
Kilimanjaro Uhuru Peak
Kilimanjaro bus
Kilimanjaro Jeep safari
Top Mount Kilimanjaro
Op 8 september 2014 stond ik met deze groep mensen op de top van de Kilimanjaro. Een prachtig moment. Ik ben nog steeds trots op ons.
Mount Kilimanjaro, de wandelberg
Kilimanjaro
Kilimanjaro kilimanjaro Tanzania

Geef een reactie

4 Reacties

 1. Sally 5 januari 2018 om 16:42- Antwoorden

  Mooie vormgeving van een geweldig verhaal!

 2. Piet Rosenhart 1 september 2018 om 08:36- Antwoorden

  Dag Bregje,
  Heel leuk dat je de top hebt gehaald. Ik moest helaas op ca 5300 m de beklimming staken wegens hoogteziekte.
  Het jaar daarvoor ben ik wel op ca 6.000 m hoogte op de hellingen van de Everest geweest en het jaar daarvoor heb ik op de Elbroes gestaan. Dus ik dacht dat de Kili voor mij wel haalbaar zou zijn. Helaas niet dus.
  Ik lees altijd met veel plezier jouw wandelverslagen. Ga zo door!
  Hartelijke groet,
  Piet Rosenhart

 3. Ron de Koning 2 januari 2020 om 23:37- Antwoorden

  Hoi Bergje ik heb je verhaal gelezen en dat heeft mij geïnspireerd Ik heb de Kilimanjaro opgewandeld januari 2019. Over kleine 2 weken ga ik nog een keer terug om zusje Mt Meru te bewandelen. Ze zeggen dat die niet onderdoet en op de laatste dag zelfs zwaarder is dan de Kili. Ik ga het beleven. Ik hem met name veel gehad aan je tips qua voorbereiding.

  Groet Don

  • wandelvrouw 7 januari 2020 om 16:44- Antwoorden

   Hoi Ron, wat super dat ik jou heb kunnen inspireren om de Kilimanjaro te beklimmen. Helemaal tof dat je nog een keer terug gaat voor Mount Meru. Ik ben best een beetje jaloers. Ik wens je heel veel plezier en een goede tocht.

Ga naar de bovenkant