De Walk of Wisdom

De Walk of Wisdom, een Nederlandse pelgrimsroute

136 km bezinning rond Nijmegen

In september 2016 liep ik de Walk of Wisdom. De Walk of Wisdom is een eigentijdse pelgrimsroute die los staat van religie of ideologie. Het doel is mensen uit de waan van de dag te laten stappen door al wandelend na te denken over waar het leven echt om gaat.
De route is 136 km lang en loopt in een wijde boog rond Nijmegen. De Walk of Wisdom begint in de Stevenskerk in Nijmegen, waar je je kunt laten inschrijven als pelgrim. Het icoon van de pelgrim wijst je de weg. De route voert door drie provincies en 2 landen. Onderweg ervaar je verschillende types landschap. Je loopt langs de grote rivieren, door bossen en over de heide, over dijken, door oud moerasgebied en je beklimt zelfs een heuse berg. In de 11 plaatsen die je doorkruist kun je een ringetje ophalen voor je pelgrimsveter. De route eindigt ook weer in de Stevenskerk.
In 6 dagen liep ik met een rugzak vol met kampeerspullen het rondje rond Nijmegen. Ik blogde dagelijks over mijn belevenissen. Het werd een prachtige ervaring. Lees hieronder wat ik erover schreef en laat je inspireren.

Bregje                                       

De Walk of Wisdom begint en eindigt bij de Stevenskerk in Nijmegen

Wandeldagboek, 6 dagen de Walk of Wisdom 

RONDWANDELING VAN 136 KM ROND NIJMEGEN 

Van de Stevenskerk tot Groesbeek
Van Groesbeek tot Plasmolen
Walk of Wisdom
walk of wisdom
walk of wisdom
walk of wisdom

BLOG

De Walk of Wisdom, een Nederlandse Pelgrimsroute

Begin 2016 las ik voor het eerst iets over de Walk of Wisdom op de website van een collega-blogger. Zij woonde in Nijmegen en was bezig alle etappes vanuit huis te lopen. Ik raakte geïnspireerd en bestelde het startpakket.

Walk of Wisdom, een nederlandse pelgrimsroute

BLOG

Walk of wisdom overzicht

Walk of Wisdom overzicht

In 6 dagen liep ik met een rugzak  vol kampeerspullen mijn Walk of Wisdom. Wil je weten hoe dat ging? Hier een overzicht van wat de Walk of Wisdom precies is en hoe ik hem gelopen heb. 

BLOG

paklijst voor de Walk of Wisdom

Dagen heb ik in een huiskamer vol met stapels kampeerspullen en stapels kleding gezeten. De berg werd steeds groter en onoverzichtelijker, en maar zeggen dat ik het zo leuk vind om in te pakken. Ja, ja. 

Walk of Wisdom paklijst
De walk of wisdom, de route
De Walk of Wisdom, een eigentijdse pelgrimsroute
St. Stevenskerkhof 62
Nijmegen Gelderland 6511VZ
Nederland

Geef een reactie

Eén reactie

 1. Maurice Schipper 12 april 2021 om 22:28- Antwoorden

  Hoi, mijn naam is Maurice Schipper en ik kom uit Heerlen. Ik wil heel graag dit jaar het veel besproken Pad gaan lopen. Heb inmiddels het Pieterpad (in 3 etappes wellicht de volgende keer in 2 etappes) achter de rug en weet wat het zo´n beetje inhoud qua condities enz. Ik heb begrepen van Bregje dat er ook op deze uitdaging beproevingen zijn, dat hoort zo, die uiteindelijk beloond mogen worden. Een mooie rapportage van haar met mooie foto´s geeft kracht en een gezonde verslaving om moeder natuur weer eens een keer te mogen ervaren in een andere omgeving:
  Wat leuk is dat een klein stukje van de route het Pieterpad doorkruist enwel bij de Duivelsberg. Een paar honderd meter even het Pieterpad mee lopen. Geweldig!
  Ik loop alleen en in de kracht en vraag altijd om de bescherming.
  Ik wil hier de tijd voor nemen. Dwz geen 6 dagen maar gewoon 9 dagen. Dat heeft zijn reden. Ik ben benieuwd. Het duurt nog even pas half september in de hoop dat
  alles weer in de goede orde mag zijn!
  Dank Bregje voor je mooie verslag.
  Alle goeds en de bescherming voor eenieder die te voet is. en de natuur in zijn Hart mag op nemen in de Goddelijke kracht!
  Lieve groetjes,
  Maurice Schipper

Ga naar de bovenkant