• Wandelen in Overijssel

Startpagina Wandelen in Overijssel

In 2018 was ik wandelambassadeur van Overijssel en heb hier enorm van genoten. Het was mijn kans om deze provincie goed te leren kennen. Overijssel is een heerlijke wandelprovincie. De mogelijkheden zijn zo divers dat er sprake is van ‘voor elk wat wils’. Denk bijvoorbeeld eens aan een stadswandeling door één van de mooie Hanzesteden Zwolle, Kampen of Deventer, heerlijk struinen over de Sallandse Heuvelrug of stappen door het kleinschalige coulisselandschap van Twente met de mooie statige landgoederen en oude boerenhoeven. Overijssel heeft uitgestrekte bossen, paarse heidevelden, laagveen moerasgebied, kastelen, landbouwgronden, meren en plassen, de Holterberg, maar ook het rivierengebied. Er zit voor iedereen iets bij.

Ik denk graag terug aan de toffe e-campertocht die ik in 2019 door de provincie Overijssel maakte. Toen liep ik de 5 mooiste wandelingen van Overijssel. Die waren gekozen door de lezers van dit blog en mijn volgens op Facebook. Zij konden kiezen uit een shortlist van 12 wandelroutes in het blog Help de vijf mooiste wandelingen van Overijssel kiezen.

Op deze verzamelpagina vind je info en inspiratie over de leukste wandelroutes, evenementen, belevenissen en de mooiste wandelgidsen van Overijssel.

Veel wandelplezier!
Bregje

p.s. Heb jij leuke tips, de mooiste wandeling van Overijssel, een wandelvriendelijke accommodatie of iets anders waar ik zeker aandacht aan moet besteden, laat het me weten. Scroll door naar de reacties hieronder of ga naar de contactpagina.

 

profielfoto wandelvrouw rondMet de serie ’12 Maanden – 12 Provincies’ ga ik in 2023 verder met Nederland wandelend ontdekken. Elke maand verblijf ik een lang weekend in een Landal GreenPark, elke keer in een andere provincie. Deze parken liggen steeds in een prachtig wandel- en fietsgebied. Volg mij op social media en lees de blogs.

In februari ga ik wandelen in Overijssel. Vanuit Vakantiepark Landgoed De Hellendoornse Berg kan ik zo Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug in. Een uniek natuurgebied met een van de grootste aaneengesloten heidegebieden. Door de stuwwal ontstane hoogteverschillen maken het een prachtig wandelgebied. 

EVEN LEKKER WEG

Winterwandelvakantie Twente

4-daagse wandelvakantie vanuit 1 hotel, vanaf €149,- p.p.

Met deze 4-daagse winterwandelvakantie door Twente ontdek je al lopend het bijzondere karakter van deze mooie streek in het oosten, vooral in de wintermaanden. Je overnacht bij het gastvrije 3-sterren Hotel Wyllandrie in Ootmarsum. Het landelijke Twente rondom kunststadje Ootmarsum is het bewonderen meer dan waard! Er lopen niet voor niets wel 10 routes door de omliggende natuurpracht. Je bepaalt per dag zelf hoever je loopt en wat je precies wilt bekijken. De routes variëren van circa 15 tot 24 kilometer. De beschrijvingen zijn inclusief.

  • 3x overnachten
  • 3x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1x diner (1e dag)
Wandelen in Overijssel
wandelenschoenen sneeuw
winterwandelvakantie Twente
Twente Overijssel

Wandelen in Overijssel

wandelroutes zoeken
meerdaagse wandelevenementen
leuke dingen om te doen
Boekentips
lange afstandswandelingen
Zoek & Boek

Mijn wandelingen en blogs:

Wandelvriendelijke accommodaties

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant