• Wandelen in Limburg

Startpagina Wandelen in Limburg

Limburg spreekt tot mijn verbeelding. Heuvels en mergelgrotten, warm water bronnen en wijngaarden. Het lijkt wel een ander land. Dat is ook precies wat Limburg met mij doet; ik krijg er een vakantiegevoel van. Jammer dat het vanuit mijn woonplaats zo ver weg is, anders zou ik er zeker vaker komen.

Ik heb nog steeds een mooie route liggen die ik wil uitwerken tot een E-Book. Dit micro-wandelavontuur in Limburg vond ik geweldig en gun het iedereen. Helaas ontbreekt het me aan tijd om het af te maken.

Ondertussen liep ik wel het Krijtlandpad en wandelde ik er de Dutch Mountain Trail met Antonette van het blog We12Travel. Ik schreef er een artikel over: De Dutch Mountain Trail in 10 vragen. Ik ging ook op zoek naar rustige wandelroutes in Zuid-Limburg en kwam met 3 mooie tips voor rustige wandelroutes in het Geuldal. Ook bleek Venlo een heerlijk vertrekpunt voor wandelweekendje weg. Ik hou van Limburg en verheug me nu al op de volgende keer. 

Op deze verzamelpagina vind je info en nog veel meer inspiratie over de leukste wandelroutes, wandelvakanties, evenementen, belevenissen en de fijnste wandelvriendelijke accommodaties om te overnachten. 

Veel wandelplezier!
Bregje

PS  Heb jij leuke tips, de mooiste wandeling van Limburg of iets anders waar ik zeker aandacht aan moet besteden, laat het me weten. Scroll door naar de reacties hieronder of ga naar de contactpagina.

 

profielfoto wandelvrouw rondMet de serie ’12 Maanden – 12 Provincies’ ga ik in 2023 verder met Nederland wandelend ontdekken. Elke maand verblijf ik een lang weekend in een Landal GreenPark, elke keer in een andere provincie. Deze parken liggen steeds in een prachtig wandel- en fietsgebied. Volg mij op social media en lees de blogs.

In oktober ga ik wandelen in Limburg. Dit maal vanuit Vakantiepark Landgoed Aerwinkel in Posterholt. Limburg is geweldig. Ik verheug me erg op dit wandelweekend. Ik hoop dat de herfst de bomen dan al mooi gekleurd heeft. 

SPECIAAL GESELECTEERD

Wandelvakantie Limburg

5-daags Klavertje Vier Wandel Arrangement Limburg

Een rondje wandelgeluk door Limburg

Ben je op zoek naar een korte wandelvakantie van 5 dagen door het mooie Limburg, dan is het Klavertje Vier Arrangement van Fletcher een echte aanrader. Je wandelt van hotel naar hotel en je bagage wordt vervoerd. Er is een mooie route voor je uitgestippeld die je langs alle mooie plekjes en bezienswaardigheden heen leidt. Je start je wandel arrangement in het hotel van jouw keuze met een heerlijk 3-gangenmenu van de chef. Na het ontbijt de volgende dag ga je wandelen. Ontbijt, diner, overnachting, bagagevervoer, gebruik van de faciliteiten in het hotel en wandelroutes zijn allemaal inclusief. Duur? Nee, dat valt reuze mee.

Je kunt dit arrangement trouwens ook fietsen.

De vier Fletcher hotels

4 fletcher hotels limburg

SPECIAAL GESELECTEERD

De leukste wandelroute in Limburg

De absolute topper van de meerdaagse wandelroutes is de Dutch Mountain Trail. In mei 2021 liep ik hem samen met mijn wandelmaatjes Wanda en Antonette. Echt super! Wil je weten hoe en wat, lees dan het blog: De Dutch Mountain Trail in 10 vragen.

Zoek je de gids, kijk dan hier

Zoek je een wandelarrangement over de Dutch Mountain Trail, kijk dan hier.

Wandelen in Limburg

wandelroutes zoeken
meerdaagse wandelevenementen
leuke dingen om te doen
lange afstandswandelingen
Boekentips
Zoek en Boek

Mijn wandelingen en blogs:

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant