• Wandelen in Friesland

Startpagina Wandelen in Friesland

Het Friese Woud heeft mijn hart veroverd, wat een mooie oude natuur, hier zag ik met eigen ogen wat er bedoeld wordt met een coulisselandschap. Met 2300 km wandelpaden kan je hier wel goed uit de voeten. Ergens bovenaan mijn Nederlandse wensenlijstje staat het Groot Frieslandpad. Het loopt pal voor mijn deur, dus ik ben eigenlijk al begonnen.

Maar Friesland heeft nog veel meer te bieden. Wist je dat Friesland in 2018 verkozen is door de Lonely Planet tot de nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken. Zo hoog is geen enkele Nederlandse plek ooit gekomen.  Als je kijkt wat Friesland allemaal heeft, dan snap je het meteen. De jury noemde het Friese Waddengebied, onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst, de bruisende hoofdstad Leeuwarden, het uitgestrekte landschap en natuurlijk de Friese Waddeneilanden.  Ook het feit dat Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad van Europa is geweest, wordt uitgebreid geprezen.

Op deze verzamelpagina vind je info en inspiratie over de leukste wandelroutes, evenementen, belevenissen en de fijnste wandelvriendelijke accommodaties om te overnachten.

Veel wandelplezier!

Bregje

 
12 MAANDEN, 12 PROVINCIES

Wandelvrouw - Bregje SchipperElke maand een andere provincie. In de maand augustus ligt mijn focus op Friesland.  Ik heb daar nog zo veel te ontdekken.

Heb jij leuke tips, de mooiste wandeling van Friesland, een wandelvriendelijke accommodatie of iets anders waar ik zeker aandacht aan moet besteden, laat het me weten. Scroll door naar de reacties hieronder of ga naar de contactpagina.

Wandelen in Friesland

wandelroutes zoeken
meerdaagse wandelevenementen
leuke dingen om te doen
Boekentips
lange afstandswandelingen
Zoek en Boek

Mijn wandelingen en blogs:

Wandelvriendelijke accommodaties:

Kijk verder bij: 

2021-07-14T15:43:13+02:00

Geef een reactie

Titel

Ga naar de bovenkant