• Wandelen in Friesland

Startpagina Wandelen in Friesland

Het Friese Woud heeft mijn hart veroverd, wat een mooie oude natuur, hier zag ik met eigen ogen wat er bedoeld wordt met een coulisselandschap. Met 2300 km wandelpaden kan je hier wel goed uit de voeten. Ergens bovenaan mijn Nederlandse wensenlijstje staat het Groot Frieslandpad. Het loopt pal voor mijn deur, dus ik ben eigenlijk al begonnen.

Maar Friesland heeft nog veel meer te bieden. Wist je dat Friesland in 2018 verkozen is door de Lonely Planet tot de nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken. Zo hoog is geen enkele Nederlandse plek ooit gekomen.  Als je kijkt wat Friesland allemaal heeft, dan snap je het meteen. De jury noemde het Friese Waddengebied, onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst, de bruisende hoofdstad Leeuwarden, het uitgestrekte landschap en natuurlijk de Friese Waddeneilanden.  Ook het feit dat Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad van Europa is geweest, wordt uitgebreid geprezen.

Zelf was ik verbaasd over de wandelmogelijkheden van Friesland. Het is veel meer dan weilanden en koeien. Het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden deed mijn ogen openen. Dat was het begin van vele wandelavonturen in Friesland.

Op deze verzamelpagina vind je info en inspiratie over de leukste wandelroutes, evenementen, belevenissen en de fijnste wandelvriendelijke accommodaties om te overnachten.

Veel wandelplezier!
Bregje

PS  Heb jij leuke tips, de mooiste wandeling van Friesland of iets anders waar ik zeker aandacht aan moet besteden, laat het me weten. Scroll door naar de reacties hieronder of ga naar de contactpagina.

 

profielfoto wandelvrouw rondMet de serie ’12 Maanden – 12 Provincies’ ga ik in 2023 verder met Nederland wandelend ontdekken. Elke maand verblijf ik een lang weekend in een Landal GreenPark, elke keer in een andere provincie. Deze parken liggen steeds in een prachtig wandel- en fietsgebied. Volg mij op social media en lees de blogs.

In september ga ik wandelen in Friesland. Hoewel ik het vaste land van Friesland zeer waardeer, heb ik toch gekozen voor Terschelling. Het is heerlijk wandelen daar. Ik hou ook zo van het heerlijke eilandgevoel. Op de boot voel je al dat je er helemaal uit bent. Dat, en een strandappartement van Landal op West-Terschelling, staat garant voor een heerlijk weekendje weg. Eindeloos wandelen en misschien wel wadlopen. Wie gaat het zeggen?

Wandelen in Friesland

wandelroutes zoeken
meerdaagse wandelevenementen
leuke dingen om te doen
Boekentips
lange afstandswandelingen
Zoek en Boek

Mijn wandelingen en blogs:

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant