Hoe leuk is het om jezelf uit te dagen….

….. en 1000 km in 1 jaar te wandelen.

DOE MEE MET DE Wandel1000KM CHALLENGE!

 

STIMULEERT                 MOEDIGT AAN 

LAAT JE INSPIREREN – INSPIREER ANDEREN

WERK AAN JE GEZONDHEID – VOEL JE GOED

ZIE ER BETER UIT – ONTSPAN EN GENIET

DEEL MOOIE MOMENTEN

LAAT JE MOTIVEREN

DOE MEE!

 

Wandel 1000 kilometer

Doe mee! In Facebook vind je de groep #wandel1000km. Deze groep is voor iedereen die de uitdaging aangaat om in 1 jaar 1000 kilometer te lopen en het leuk vindt om de interactie aan te gaan met iedereen die hetzelfde doel heeft.  Laat je recente wandelingen zien met foto’s en tekst. Deel je mooie momenten, frustraties, ideeën en aanmoedigingen. Inspireer anderen en laat je inspireren. Word lid! Meld je aan.

Als je je op deze site inschrijft voor de nieuwsbrief houd ik je op de hoogte van de laatste wetenswaardigheden over de 1000 km uitdaging en andere wandelinfo. Voor nog meer wandeltrivia:  Like mijn Faceboekpagina en je wordt dagelijks op de hoogte gehouden.

Een initiatief van Wandelvrouw

Ik bedacht de Facebookgroep #wandel1000km begin januari 2016. Het leek me geweldig om een interactieve groep bij elkaar te brengen die elkaar zouden stimuleren om lekker te gaan wandelen. Maar ik zag niet zo goed voor me hoe dat te realiseren. Tot ik de Engelse Facebookgroep #walk1000miles voorbij zag komen. Dat was wat ik bedoelde; iedereen kon er zijn berichten en foto’s achter laten en iedereen kon op iedereen reageren. Aan het enthousiasme van de groep te zien, was ik niet de enige die dit leuk vond. Er werd druk gebruik van gemaakt. Het was een levendige community van wandelaars die elkaar inspireerden. Tof!

Toen ik hierover schreef op mijn eigen Wandelvrouw Facebookpagina kreeg ik meteen positieve reacties. Ik besloot om een Nederlands/Belgische versie te maken en noemde de groep #wandel1000km in 2016. Ik stelde vast: De groep is bedoeld voor iedereen die wandelen leuk vindt en de uitdaging wil aan gaan om in 2016 1000 kilometer te wandelen en die het ook leuk vindt om dat te delen. Op de pagina kan iedereen berichtjes en foto’s achter laten.

Start #wandel1000km

11 Januari om 12.07 uur stond #wandel1000km in 2016 op het internet. En tot mijn grote vreugde begon het meteen lopen. Aan het einde van de dag deden er al meer dan 30 mensen mee en stonden de eerste berichtjes er al op,  waar ook weer druk op gereageerd werd. Geweldig!

Begin 2017 gingen alle tellers weer op nul en startte een nieuwe challenge. We passeerden we de 1000 deelnemers. Ik schreef er een blog over: 1000 leden voor #wandel1000km. Het is een geweldige groep geworden waar mensen met respect voor elkaar en elkaars prestaties op elkaar reageren. Ik ben er trots op.

De regels

De regels ontstonden vanzelf. Dat was makkelijk; er zijn namelijk geen regels. Het is ieders eigen challenge dus je bepaald ook je eigen regels. Is voor jou 500 km een echte prestatie, dan is dat jouw challenge. Anderen leggen de lat bijvoorbeeld op 2017 km. Dat is voor hen een uitdagend doel. Respect voor elkaar staat hoog in het vaandel. Het gaat over wandelen, elkaar motiveren, inspireren, een hart onder de riem steken, mooie foto’s laten zien en lachen op zijn tijd.

Een terugkerende vraag is welke kilometers gemeten mogen worden. Ook hier weer; ieder maakt zijn eigen keuzes, het is jouw challenge. Gangbaar is dat de kilometers genoteerd worden die je extra loopt. Dus niet de stappenteller aan en de werkkilometers tellen. Er zijn verschillende apps waarmee je de gelopen kilometers kunt bijhouden. Het blog ‘Welke app om wandelkilometers te tellen’ laat je de belangrijkste zien.

Geen reclame

De enige regel waar ik echt de hand in probeer te houden is om reclame-uitingen te weren. Geen Facebookberichtjes over activiteiten van wandelscholen, sjaaltjesverkopers, B&B-houders, reisorganisaties en andere commerciële bedrijven. Maar de wandeltocht die jij als vrijwilliger van een niet-commerciële wandelclub plaatst is natuurlijk altijd welkom.

#Wandel1000km Wandelvrouw
wandel 1000 km in 2017

MIS NIETS! SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

[contact-form-7 id="84861" title="Nieuwsbrief inschrijving"]