Op zondag 10 april de derde editie van The Big Walk. De opbrengsten gaan volledig naar Hulphond Nederland.  

Op zondag 10 april vindt de derde editie van The Big Walk plaats. Ditmaal vertrekt de grootste hondenwandeling van Nederland vanaf Beachclub Bait aan de Wassenaarse Slag. Hulphond Nederland roept alle honden en hun baasjes van Nederland op om mee te doen aan deze strandwandeling van vijf kilometer. Met hun deelname steunen zij de opleiding en inzet van hulphonden. Inschrijven voor The Big Walk kan op www.thebigwalk.nl.

Big Moment of Fame

Met een donatie van €12,50 euro kunnen hond en baasje op 10 april deelnemen aan The Big Walk. Beachclub Bait aan de Wassenaarse Slag is de start- en finishlocatie voor de wandeling. Op het keerpunt, na 2,5 kilometer, is er een Big Moment of Fame waar deelnemers op de foto kunnen. Alle deelnemende honden ontvangen bij de finish een gesponsorde goodiebag. De start van het wandelevenement vindt plaats tussen 12.00 en 13.30 uur (afhankelijk van aanmelding) en duurt tot 16.00 uur.

In oktober 2018 vond de eerste editie van The Big Walk plaats in Zandvoort. Ruim 200 honden en 500 wandelaars verschenen toen aan de start van de strandwandeling. Tijdens de tweede editie in 2019 waren meer dan 3oo honden en 600 wandelaars aanwezig. Door corona kon the Big Walk in 2020 en 2021 helaas niet doorgaan.

The big walk
The big walk voor Hulphond Nederland

Mede mogelijk door sponsoren

De organisatiekosten van het wandelevenement worden gedragen door Royal Canin, Athlon en P5COM, sponsors van Hulphond Nederland. De opbrengsten van The Big Walk komen zo volledig ten bate van het opleiden van meer hulphonden.

Hulphonden zijn een steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren en volwassenen met gedrags- of psychische problemen zijn gebaat bij de inzet van hulphonden. Particulieren, scholen en bedrijven kunnen The Big Walk extra ondersteunen met gesponsorde acties via het online platform Helphulphond.nl.

the big walk