“Wandelmaatje gezocht”. Ik lees het overal en van alle mails die ik krijg gaat ongeveer 15 % over de vraag hoe je aan een wandelmaatje komt. Ik snap die vraag wel, wandelen is bij uitstek een sociale bezigheid. Gezellig samen wandelen. Nieuwe vrienden maken, of misschien wel een nieuwe partner zoeken. Wandelen is een activiteit waarbij je op een gemakkelijke en spontane manier de ander écht goed leert kennen. Maar hoe vind je dat wandelmaatje nou? Dit zijn de opties die ik altijd als antwoord geef: 

1. Facebookgroep #Wandel1000km

Allereerst verwijs ik mensen naar de Facebookgroep #wandel1000km; een levendige Facebookgroep met enthousiaste wandelaars die elkaar ook via de Facebookberichtjes weten te vinden. Regelmatig worden er wandelingen georganiseerd waar je vrijblijvend aan mee kunt doen en ‘bekenden’ vanuit de Facebookgroep live kunt ontmoeten. Ook is er een rubriek waar je wandelmaatjes kunt vinden of jezelf kunt opgeven als wandelmaatje. Ga hiervoor naar de Facebookgroep op je vaste computer en kijk onder de tap: bestanden.

2. Op Internet

Op internet zijn meerdere platforms te vinden waar vraag en aanbod is van wandelmaatjes. Google maar eens op: wandelmaatje gezocht en je krijgt vele hits. Zoek je een vriendschappelijk wandelmaatje (of een maatje voor een andere sport) dan kun je bijvoorbeeld heel goed terecht op de site Sportpartner. Onder de tab wandelmaatje vind je misschien wel jouw nieuwe wandelvriend of -vriendin. Zoek je een echte date, dan is daar de website Dé Wandeldate, die al meer dan 300 liefdeskoppels gevormd heeft.

wil je iemand beter leren kennen ga dan honderd kilometer met deze persoon wandelen

3. Wandelvereniging

Een heerlijke vrijblijvende manier om nieuwe kennissen op te doen en wandelmaatjes te zoeken is lid worden van een wandelvereniging. Zoek een leuke actieve vereniging bij jou in de buurt. Deze verenigingen verzorgen allerlei wandelactiviteiten. Gezellig! Je sluit zo aan en contacten maken gaat wandelend als vanzelf.

4. Georganiseerde wandelvakanties

Wil je op wandelvakantie maar heb je geen wandelmaatje?  Dan is het heel gemakkelijk om je aan te sluiten bij een georganiseerde meerdaagse tocht. Begeleide wandelvakanties worden te kust en te keur aangeboden en je daar in je eentje voor aanmelden is geen enkel probleem. Juist het wandelen maakt dat je als groep optrekt en je je niet alleen zult voelen. Je houdt er vaak waardevolle vriendschappen aan over.

De Wandelpool

Een ander fenomeen waar je aan kunt denken is De Wandelpool. Het concept is simpel maar doeltreffend: iemand kent een leuke wandeling, maar maakt die liever niet alleen. De tocht wordt, voorzien van datum, tijdstip, maximaal aantal deelnemers en het aantal kilometers, op de website gezet. Vervolgens kunnen medewandelaars zichzelf via de site voor de wandeling inschrijven. Resultaat: een groepje wildvreemden met een gezamenlijke passie voor wandelen maakt de tocht, begeleid door de initiatiefnemer die ook de kaart leest. Zo heb je in één keer meerdere wandelmaatjes.

Door het wandelen ontmoet ik je elke keer opnieuw mijn beste reisgenoot.

Ben jij op een hele andere manier aan een wandelmaatje gekomen of heb je een leuke tip, laat het hieronder weten.