Meerdaagse wandelevenementen in Drenthe

Drenthe heeft twee hele populaire meerdaagse wandelevenementen. Het zijn de Drentse Wandel 4daagse en de Drents Friese Woud Wandelvierdaagse, beter bekent als de Diever Sportief. 

Dit is het overzicht:  

Logo Drentse wandel4daagseDe Drentse wandel4daagse

Geen Drentse Wandel 4-daagse in hemelvaartsweekend 2023

Wandelen door de mooie natuur van de Hondsrug in Zuidoost Drenthe, maar ook de cultuur komt aan bod. Er is veel te zien in de dorpjes waar je doorheen komt, zoals de mooie brinken en oude Saksische boerderijen. Maar denk ook aan de hunebedden waar in de prehistorie het Trechterbekervolk hun doden begroef.  De trajecten lopen door bossen, heidevelden en landerijen.

Uniek voor de Drentse wandel4daagse is de mogelijkheid de Kennedymars te combineren met 1, 2 of 3 dagen van het wandelevenement.  Je kunt dan een Kennedymars-Plus van 200 km lopen als je eerst de Kennedymars van 80 km wandelt en vervolgens nog eens 3 dagen van 40 km.

Startplek: Odoorn
Routes: 10, 15, 20, 30 en 40* km          *te combineren met een Kennedymars
Websitewww.dw4d.nl

Diever Sportief - Drents Friese Woud wandelvierdaagse logoDrents Friese Woud wandelvierdaagse – DieverSportief 

Donderdag 25 tot en met zondag 28 mei 2023

Rust, ruimte en natuur, dat is het motto van de Drents Friese Woud wandelvierdaagse. De routes worden uitgezet in het prachtige nationaal park “Drents Friese Woud”. Je kunt je inschrijven voor 1, 2, 3 of de volle 4 dagen.

Startplek: Diever
Routes: 10, 20 ,30 en 40 km
Website: www. dieversportief.nl