Meerdaagse wandelevenementen in Gelderland

Gelderland heeft meerdere populaire meerdaagse wandelevenementen. Het landschap leent zich er ook uitstekend voor en de bereidheid van vrijwilligers om de tochten te organiseren is groot. Wat een mooie wandelprovincie! 

Dit is het overzicht:  

Meerdaagse wandelevenementen - de Achterhoekse wandel4daagse - logoDe Achterhoekse Wandelvierdaagse

17 t/m 20 mei 2023

Welke afstand je ook kiest, je kunt je hart ophalen aan de rijke cultuurhistorie en de mooie natuur van de Achterhoek. De routes lopen door bossen, idyllische dorpjes en over adembenemende landgoederen en boerenakkers.

Wilt je geen vier dagen meewandelen, dan is het ook mogelijk om één of meerdere dagen mee te doen. Dat kan alleen, maar ook met vrienden of collega’s.

Startplek: Doetinchem
Routes: 12, 20, 30 en 40* km
Website: www.aw4d.nl

meerdaagse wandelevenementen - barchemse 4daagse logoDe Barchemse 4daagse

Donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli 2023

De Barchemse 4Daagse is één van de weinige Nederlandse wandelvierdaagsen waarbij het gaat om de prestatie om vier dagen uit te lopen, én waarbij de wandelaars kunnen kiezen voor een afstand van 50 kilometer, maar is vooral ook leuk om het lopen in een prachtige omgeving met de gezellige Achterhoekse sfeer en genieten van natuur en cultuur.

Startplek: Barchem
Routes: 15, 20 ,30, 40 en 50 km
Website: www. barchemse4daagse.nl

De Vierdaagse Apeldoorn

logo-4daagse-apeldoorn

11 t/m 14 juli 2023

Dit evenement wordt wel ‘de groenste Vierdaagse’ genoemd omdat alle 4 de wandelroutes over de Veluwe gaan. Dit wandelevenement is voor zowel beginners als doorgewinterde wandelaars en voor jong en oud. Je kunt je voor één of meerdere dagen inschrijven.

Startplek: Apeldoorn
Routes: 12, 20 ,30, 40 km
Website: www. 4daagseapeldoorn.nl

Meerdaagse wandelevenementen - de Nijmeegse Vierdaagse - logoDe Nijmeegse Vierdaagse

Dinsdag 18 juli t/m vrijdag 21 juli 2023

De Nijmeegse Vierdaagse, do I need to say more?

De Nijmeegse Vierdaagse is een meerdaagse wandelprestatietocht waaraan jaarlijks tienduizenden wandelaars deelnemen. Wie kent het niet? Vanuit heel de wereld komen mensen naar Nijmegen om vier dagen te wandelen. Ze doen het allemaal om de laatste dag op glorieuze wijze ingehaald te worden op de Via Gladiola om daarna het welverdiende Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen.

Startplek: Nijmegen
Routes: 30, 40 en 50 km
Website: www. 4daagse.nl

meerdaagse wandelevenementen - ri4daagse - logoDe Ri4daagse

De Ri4daagse is misschien wel de meest bijzondere wandelvierdaagse van Nederland. Eigenlijk is wandelvierdaagse ook niet het goede woord; je kunt namelijk wandelen, varen, fietsen en struinen. Het evenemenent vindt twee keer per jaar plaats en zijn eigenlijk meerdaagse ontdekkingstochten, waarin je via de grote rivieren richting zee trekt.
Expeditie Oost in het voorjaar  van de Millingerwaard (ca 10 km van Lobith) naar Loevestein
Expeditie West in het najaar  van Loevestein, via de Biesbosch naar de Noordzee!

Startplek: Verschillend
Website: www. Ri4daagse.nl