Els Groot WijnWorkshops - logo

Wijnwandelreizen en excursies in Europese wijngebieden

Voor actieve wijnreizen, excursies en proeverijen ben je bij Els Groot aan het juiste adres. Bezoek te voet de bijzondere wijngaarden en wijnboeren in Europa’s onontdekte wijngebieden. Reizen voor actievelingen – die ook van culinair ontdekken houden!

  • Ontmoet wijnboeren met passie voor vakmanschap en duurzaamheid

  • Wandelen door rustige natuur en dorpjes

  • Begeleid door vinoloog en levensgenieter Els Groot

Speciaal aanbevolen door Vinaventura

Wijnwandelexcursie Brabantse Wal

– 19 juni 2022 –

Wandelexcursie Wagenings Wijngoed

€70,00

Inclusief koffie met wat lekkers, aspergelunch bij
de wijnboer met wijnproeverij, rondleiding door de wijngaard en begeleide wandeling.

Domaine de Brabantse Wal, Ossendrecht

dagexcursie

Wijn en asperges op vaderdag!

Vanuit een restaurant vlakbij Ossendrecht maken we een pittige wandeling van 2.30 uur over de Kalmthoutse Heide, met zijn zandverstuivingen, bossen en heidevelden, naar een klein wijngoed aan de rand van Ossendrecht. De wandeling is plaatselijk geaccidenteerd en soms loop je door mul zand, dus een beetje conditie is wel nodig. In de wijngaard genieten we van een driegangen aspergelunch met proeverij van de bekroonde wijnen, terwijl wijnboer Paul Bosse ons vertelt over zijn wijn-avonturen.
Paul maakt een serie zeer goede wijnen, die steevast zilver en goud winnen. Kom je maar overtuigen met Vol Trots (anderhalf jaar houtrijping!), Brut (als champagne!), Klein Wonder en Groot Geluk.

Wijnwandelexcursie Aan de Breede Beek

– 30 juli 2022 –

Wandelexcursie Wagenings Wijngoed

€85,00

Inclusief welkomstkoffie met gebak, wijnproeverij, rondleiding en wijnproeverij,
begeleide wandeling en (wijn-) lunch in de wijngaard.

Wijngaard Aan De Breede Beek

dagexcursie

Op bezoek bij de beste wijngaardenier van 2019 èn 2020
Een door hoge bomen beschutte wijngaard op het prachtige landgoed de Slichtenhorst, gelegen in de bossen van de Gelderse Vallei: dat is Aan de Breede Beek.
De wandeling van 2.30 uur start bij station Nijkerk en voert door het coulisselandschap van de Gelderse Vallei met loofbossen, heidevelden, weilanden en langs landgoederen. Tussen de bomen door biedt de tocht schitterende doorkijkjes op groene weilanden met koeien en goudgele korenvelden.
Wijngaardenier Henk Breugem, tevens gezinstherapeut, is tweemaal uitgeroepen tot wijnboer van het jaar. In 2021 ontving hij goud voor zijn dessertwijn van muscaris! Henk, tuinderszoon, werkt op duurzame wijze. Hij maakt zeer goede rood, wit en rosé en een heerlijke Brut en de ‘Secco’. Geen enkel risico, om hier te gaan wijnproeven!
Een wijnproeverij met een lunch van streekproducten, zittend aan tafels in de wijngaard, lekker buiten, op een landgoed. Daarvoor hoef je niet naar Zuid-Frankrijk!

Wijnwandelexcursie Hoeve Nekum

– 13 augustus 2022 –

Wandelexcursie Wagenings Wijngoed

€150,00

Inclusief koffie met Limburgse vlaai, gastronomische lunch bij
Chateau Neercanne, rondleiding en wijnproeverij met hapjes

Hoeve Nekum, Maastricht

dagexcursie

Een echte verwendag! Prachtige wandeling (2.30 uur) door het idyllische Jekerdal en over de St. Pietersberg; gastronomische lunch bij het beroemde Château Neercanne en als afsluiting een rondleiding en gezellige wijnproeverij bij Hoeve Nekum.

Na koffie met Limburgse vlaai vertrek je we voor de wandeling van 2.30 uur door het heuvelachtige Zuid-Limburgse landschap. Vanaf de hoeve steek je de Jeker over, beklimt de Sint Pietersberg, genieten van het uitzicht, daalt af in de spectaculaire voormalige ENCI-groeve – tegenwoordig van natuurmonumenten, loopt door hellingbossen en kalkgraslanden naar Kanne. Daar wacht je een gastronomische lunch, omlijst door goede wijnen, bij het beroemde restaurant Château Neercanne. Het aperitief vindt plaats in de met waxinelichtjes verlichte mergelgrotten In 0.45 uur loop je weer terug naar Hoeve Nekum. Daar, gezeten op de authentieke binnenplaats, word je ontvangen met een Limburgse ‘champagne’ en proef je hun andere prijswinnende wijnen.

Els Groot van Vinaventura

Els Groot WijnWorkshops - Els Groot

“Als je met Els op reis gaat, voel je je geen toerist. Het is of je met haar op bezoek gaat bij haar vrienden.”

Ontdek de heerlijke combinatie van wijn en wandelen

Je hoeft geen wijnkenner te zijn om met Els mee op reis of excursie te gaan. Wel moet je houden van buiten zijn, lekker eten en unieke locaties. Charmante adresjes met zwembaden, palmbomen en gastvrije ontvangst.

Els Groot is vinoloog en organiseert groepsreizen naar bijzondere wijngebieden. Geen standaard-rondleiding, want Els kent de wijnboeren al jaren. Te voet een gebied verkennen én proeven wat de streek te bieden heeft, is een gouden combinatie. Veel mensen die één keer met een wijnreis zijn meegeweest, blijven elk jaar terugkomen!

 

Wandelvakanties

Laat je inspireren