Zoek je leuke dingen om te doen in Noord-Brabant? Dingen die lekker actief zijn en waar ook nog een beetje bij gewandeld kan worden? Ik heb er een aantal voor je uitgezocht die ergens een relatie met wandelen hebben. Want zeg nou zelf, actief bezig zijn is toch het aller fijnste.

Mijn persoonlijke favoriet:

Walking Dinner

cuisine - heerlijke maaltijdWat is nu leuker dan een stad te ontdekken door met een self guided wandeling van restaurant naar restaurant te lopen en in elk restaurant 1 gang (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert) te krijgen? Bij elke gang is een glas wijn, of ander drankje inbegrepen. De wandelroutes zijn met zorg samengesteld en voeren je langs de highlights en bijzondere plekken van de stad. Echt top! Dit leuke ‘Walking Dinner’ kun je in de provincie Noord-Brabant in Breda, Den Bosch, Tilburg en Eindhoven doen.

Kijk voor meer info op de website van Walking Dinner

Het best bewaarde geheim van West-Brabant: Fort Sabina

De eigen medewerkers noemen Fort Sabina het best bewaarde geheim van West-Brabant. Dat komt omdat ze zeer regelmatig bezoekers ontvangen – ook uit de directe omgeving, zoals Heijningen, Fijnaard en Willemstad – die vol verbazing het fort oplopen. Bijna unaniem beweren zij nooit te hebben geweten, dat er zó dichtbij, zo’n mooi en groot fort is, en verbazen zich erover dat ze er nooit eerder zijn geweest. Je kunt het fort bezoeken van woensdag tot en met zondag van 10.00u tot 17.00u. Elke maand zijn er rondleidingen met een gids en is er een satirisch theateravontuur, waarin je tijdens de voorstelling wordt meegenomen in de rijke geschiedenis van het grootste fort van de Zuiderwaterlinie, in verschillende scenes op verschillende locaties.

Meer info over Fort Sabina

WhatsApp Moordtocht in diverse steden

kaartlezenSpeel dit leuke spel in o.a Den Bosch, Eindhoven en Breda. Er is een moord gepleegd en de vraag is of jij die met jouw collega’s, vrienden of familieleden kunt oplossen. Jullie gaan met behulp van foto’s en een kaart van de stad op zoek naar aanwijzingen. Via WhatApp heb je contact met de instructeur. Al lopend langs de leukste plekjes van de stad verzamelen jullie zo steeds meer aanwijzingen over de moord. Lukt het jullie om de moord binnen de tijd op te lossen?

Kijk voor meer info op de website van Moordtocht

Meer over Noord-Brabant: