Ben je op vakantie in Zuid-Holland, of zoek je gewoon leuke dingen om te doen? Ik heb er een aantal voor je uitgezocht die ergens een relatie met wandelen hebben. Want zeg nou zelf, actief bezig zijn is toch het aller fijnste.

Mijn persoonlijke favoriet:

Walking Dinner

cuisine - heerlijke maaltijdWat is nu leuker dan een stad te ontdekken door met een self guided wandeling van restaurant naar restaurant te lopen en in elk restaurant 1 gang (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert) te krijgen? Bij elke gang is een glas wijn, of ander drankje inbegrepen. De wandelroutes zijn met zorg samengesteld en voeren je langs de highlights en bijzondere plekken van de stad. Echt top! Dit leuke ‘Walking Dinner’ kun je in de provincie Zuid-Holland in Delft, Den Haag, Gouda, Leiden,  en Rotterdam doen.

Kijk voor meer info op de website van Walking Dinner

Wandelen door de oudheid

Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, loopt door het Romeins Museum en duik in de middeleeuwen. Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Breng een bezoek aan het Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland. Kortom, bezoek Archeon.

Meer info over Archeon

WhatsApp Moordtocht in diverse steden

kaartlezenSpeel dit leuke spel in o.a Delft, Den Haag, Leerdam, Leiden of Rotterdam. Er is een moord gepleegd en de vraag is of jij die met jouw collega’s, vrienden of familieleden kunt oplossen. Jullie gaan met behulp van foto’s en een kaart van de stad op zoek naar aanwijzingen. Via WhatApp heb je contact met de instructeur. Al lopend langs de leukste plekjes van de stad verzamelen jullie zo steeds meer aanwijzingen over de moord. Lukt het jullie om de moord binnen de tijd op te lossen?

Kijk voor meer info op de website van Moordtocht

Kuieren over de Keukenhof

Is het wandelen, kuieren of toch schuifelen? Het kan namelijk heel druk zijn in de Keukenhof. Toch is het een soort must-see in Nederland. De Keukenhof wordt wel het fleurigste dagje uit genoemd. In het voorjaar staan hier meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei met wel 800 verschillende soorten tulpen. Een unieke en onvergetelijke belevenis. Weet je trouwens dat je je hond mag meenemen? Wel aangelijnd natuurlijk. De Keukenhof is open van 21 maart – 10 mei 2020.

Meer info over de Keukenhof

Meer in Zuid-Holland: