Meerdaagse wandelevenementen in Overijssel

Overijssel is een echte wandelprovincie met meerdere populaire meerdaagse wandelevenementen. Het zijn de Weerribben-Wieden Wandel3daagse, de Sallandse Wandel Vierdaagse, de Twentse Wandel4daagse en de Reggestreek Wandel4daagse.

Dit is het overzicht:  

Weerribben-Wieden-Logo-RGBDe Weerribben-Wieden Wandel3daagse

De routes van de Wandel3daagse zijn onderdeel van de Weerribben-Wieden Healthy Days. Ze leiden je in 3 dagen door 3 verschillende landschappen in de regio. Je loopt door het afwisselende riet- en waterlandschap van de Weerribben over paden die normaal voor het publiek gesloten zijn, over bospaden rondom de Woldberg en langs de oevers van de rivier de Linde.
Ik liep de weerribbenwandel3daagse in 2018 en schreef er deze blogs over:

Startplek: Paasloo
Routes: 25  km          *op GPS
Website: www.ww3d.nl

logo-sw4dSallandse Wandel Vierdaagse

24 – 25 – 26 – 27 OKTOBER 2023
De inschrijving start op 1 mei 2023

De diversiteit van de wandelmogelijkheden in Overijssel vind je terug in de Sallandse wandelvierdaagse. Dat kan omdat je op zo’n 25 kilometer van elkaar de uiterwaarden van de IJssel én de Sallandse Heuvelrug vindt. Daar tussenin vinden we ook nog het coulisselandschap met z’n doorkijkjes, prachtige boerderijen en fraaie landgoederen.

Startplek: Raalte
Routes: 12, 20, 30 en 40 km
Website: www.sw4d.nl

 

TW4D_V1-KleinTwentse Wandel4daagse

Vier wandelroutes in en rondom Losser in het prachtige Noordoost Twente. In 2017 voor de tweede maal georganiseerd, en nog kleinschalig. Deze 4daagse is uniek omdat er 4 organisaties bij betrokken zijn: Op de 1e dag (Goede Vrijdag) organiseert Steenfabriek de Werklust de Steenfabriek wandeltocht. Op de 2-de wandeldag organiseert AdHocWerk de 8e Loslopers Voorjaarswandeltocht voor een goed doel: Voedselbank Losser. Op de 3e wandeldag (1e Paasdag) organiseert de Landgoedboerderij de Landgoedboerderijtocht. Op de 4e dag (2e Paasdag) organiseert Erve Kraesgenberg de Paaswandeltocht.

Startplek: Losser
Afstanden:
Iedere dag kan uit een aantal afstanden gekozen worden:
1e wandeldag: 8, 18 en 25 km
2e wandeldag: 5, 10, 15, 20, 25 en 30 km
3e wandeldag: 5, 10, 15, 20 en 30 km
4e wandeldag: 5, 10, 16 en 25 km

Websitewww.twentsewandel4daagse.nl

Reggestreek Wandel4daagse

Eind juni 

De Reggestreek Wandel4daagse is een initiatief van Vakantiepark Mölke in nauwe samenwerking met de Stichting Ontdek de Reggestreek. Iedere dag is er een verrassende wandelroute beschikbaar van 10,20 & 30* km (*de 30 km betreft alleen de vrijdag). Onderweg zijn tal van bezienswaardigheden te bezichtigen. Tijdens de wandeltochten maak je kennis met de omgeving van Notter en Zuna: bossen, heide, de Regge, de Sallandse Heuvelrug en Twentse landschappen.

Startplek: Zuna
Routes: 10, 20 km
Website: www.reggestreekwandel4daagse.nl