The day before on Facebook:

WW3D Weerribben-Wieden wandel3daagse Facebookbericht Wandelvrouw

Het was de vijfde editie van de Weerribben-Wieden Wandel3Daagse, makkelijker gezegd de WW3D. Ongeveer 50 deelnemers staan ’s ochtends vroeg om 7.00 uur klaar om te beginnen aan de 40 km. Voorzitter Jan Smit neemt het woord en stelt mij voor. Ja, ikke. Bregje Schipper van Wandelvrouw.nl mag deze editie openen. Wat is het toch leuk om wandelambassadeur van Overijssel te zijn! Er gebeurt daar zo veel op wandelgebied. Ik bedank namens alle wandelaars de mensen van de organisatie en alle vrijwilligers die het mogelijk maken dat iedereen onbekommerd kan wandelen en ik wens de deelnemers een prachtige dag toe. KNIP. Ik knip het lint door en daar gaan ze.

B7B Paasloerhof WW3D

6.45 uur. Vanuit B&B De Paasloërhof loop ik naar de overkant. Daar bij restaurant ‘t Binnenhof start de WW3D

Wandelvrouw Bregje Schipper opent de WW3D
Wandelvrouw Bregje Schipper opent de WW3D
Wandelvrouw Bregje Schipper opent de WW3D

Dag 1. Vrijdag 31 augustus 2018

Toen ik werd gevraagd om deze WW3D te openen, zei ik meteen dat ik dat heel graag wilde doen, maar dat ik hem dan ook wilde lopen. Dat was natuurlijk goed. Anja had zin om mee te gaan en we schreven ons in voor de 25 km. We logeren aan de overkant van de startlocatie, restaurant ‘t Binnenhof in Paasloo. Daar hebben we gisteravond al heerlijk gegeten. Wat is het super gemakkelijk als je zo dicht bij de start zit.

We logeren bij B&B Het Paasloërhof. Gastvrouw Louky, die tevens in de organisatie van WW3D zit, deed ons gisteren een gouden tip aan de hand: “Dan ga je eerst dat lint doorknippen en daarna kom je terug om te ontbijten.” Zo gezegd zo gedaan.

Even na 8 uur beginnen Anja en ik aan onze 25 km. Vandaag is het de stuwwallenroute. Bij de start wordt een lunchpakketje met appel en broodje uitgedeeld. Die slaan we af. We hebben net bij het overheerlijke ontbijt ons eigen lunchpakket gesmeerd. Gedurende de drie dagen die gaan komen, horen we van alle kanten dat de broodjes zo lekker warm en knapperig zijn. Dat is een mooi pluspunt voor deze tocht.

’s Avonds rijden we naar Kalenberg. 11 Minuten met de auto, 1 uur en 9 minuten als we lopen. We kiezen voor de auto. Genoeg gelopen voor vandaag. Dat is wel jammer voor Anja die nu geen wijntje kan drinken, want bij restaurant Het Doevehuis serveren ze een geweldig lekkere Zuid-Afrikaanse witte ‘ Bellingham peer tree white’. Heerlijk gegeten ook trouwens.

Restaurant Het Doevehuis in Kalenberg

Dag 2. Zaterdag 1 september 2018

De tweede dag staan we iets later op dan de dag ervoor. Gelukkig is het ontbijt wel hetzelfde. 😊 Vandaag doen we de weerribbenroute. Jee, wat is het hier mooi. Grappig genoeg komen we ook weer langs restaurant Het Doevehuis, nu aan de overkant van het water. Bijzonder is dat deze tocht geen stempelposten heeft, maar in de routebeschrijving worden heel duidelijk rustpunten aangegeven. Dat zijn horeca-plekken waar je lekker iets kunt bestellen.

Het kan niet op. Vanavond gaan we weer uit eten. Wat is het toch leuk om van een 3daagse een compleet actief-weekendje uit te maken. Vanavond eten we in Oldemarkt bij het Hof van Holland. Super leuk en super lekker.

Restaurant Hof van Holland, Oldemarkt
Restaurant Hof van Holland, Oldemarkt

Dag 3. Zondag 2 september 2018

We hebben besloten om vandaag de 15 km te wandelen. Helaas hebben we andere verplichtingen ’s middags, dus een kortere wandeling is beter. Hoewel, beter? We hebben afgelopen dagen meerdere malen gehoord dat de 15 km wandelingen veel minder mooi zijn dan de 25 en 40 km. En jammer genoeg is dat precies wat we vandaag beleven. De 15 km Linderoute komt bijvoorbeeld helemaal niet langs de rivier de Linde. Vandaag wandelen we veel over de openbare weg en hebben twee heel lange stukken rechtuit. Wat wel weer heel leuk is, is dat ons rustpunt van vandaag in een kerkje is. Daar kunnen we zitten en vrijwilligsters verkopen koffie en thee en wat lekkers.

WW3D Weerribben-Wieden wandel3daagse Facebookbericht Wandelvrouw

Dan zit jammer genoeg dit mooie wandelevenement er al weer op.

Wil je meer zien van de wandelroutes, kijk dan naar het Fotoblog Weerribben-Wieden Wandel3Daagse 2018. Meer dan 50 foto’s van dit prachtige gebied.

Wil jij ook wandelen in de Weerribben-Wieden en kun je niet wachten tot de volgende WW3D,  laat je dan op de volgende website-pagina’s inspireren:

flavicon wandelvrouw

♦ Dit blog kwam tot stand in samenwerking met Marketing Oost en de organisatie van de Weerribben-Wieden Wandel3daagse