Bord GR - Alte Porteventura.nu

Specialist in Individuele Wandelvakanties en Pelgrimsreizen.

Wij verzorgen prachtige wandelreizen door de mooiste natuurgebieden van Europa. Wij regelen accommodatie, bagagevervoer en routes, zodat u helemaal ontspannen kunt genieten van de omgeving.

  • In eigen tempo met uw gezelschap

  • Mooiste plekken in Europa

  • Bagagevervoer en duidelijke routes

Speciaal aanbevolen door Topo-Aktief

Amalfikust

Wandelarrangement Kustlijn Portaventura.NU

vanaf € 500,=

Wandelreis, Italië, Golf van Napels, 

8 dagen

Aan de Amalfikust lijken de dorpjes zich op de rotsen vast te plakken. Het hoge achterland is alleen voor wandelaars toegankelijk die als enigen vanuit de mooiste gezichtspunten dit wonderbaarlijk landschap kunnen genieten.
Het landschap is gevarieerd en verandert voortdurend. U wandelt over terrassen waarbij u de geur van tijm en rozemarijn opsnuift, hoger nog liggen de alpiene weiden en rotsen. U komt langs kleine kerkjes, ruïnes van kastelen en langs oude boerderijen.

Stevensonpad

Wandelarrangement Intensief Portaventura.NU

vanaf  €470,=

Wandelreis, Frankrijk, Cevennen, 

vanaf 7 dagen

Het Stevensonpad doorkruist de Cevennen. Op de hellingen groeien tamme kastanjes en onder die bomen grazen de geiten, typerend voor de streek. Dit is het landschap waar de schrijver van “Schateiland” en “Dr. Jekyll en Mr. Hyde” Robert Louis Stevenson in 1878 doorheen liep in gezelschap van het ezeltje Modestine, beschreven in ‘Travels with a donkey in the Cevennes’. Voor hem een gevaarvolle onderneming door onbekend terrein en ook nu een boeiend avontuur, zij het met minder ontberingen. Stevenson trok in 12 dagen van Le Monastier naar St.Jean-du-Gard. Daar verkocht hij Modestine en vervolgens reisde hij per paardenkoets door naar Alès. In die tijd was dit een enorm avontuur door onbekend terrein waar nog geen reisgidsen van bestonden. Door deze tocht is Stevenson de ‘vader‘ van de moderne wandelaar geworden.

De Franciscusroute

Wandelarrangement individueel portaventura.nu

vanaf  €390,=

Pelgrimsreis, Italië, Franciscusroute, 

vanaf 6 dagen

De Franciscusroute begint bij het klooster La Verna in Toscane, doorkruist Umbrië, thuisland van Franciscus, en passeert daarbij de beroemde San Francesco-basiliek in Assisi, dat gebouwd is op een uitloper van de Monte Subasio. Franciscus is geboren in 1181 of 1182 en heeft hier een groot deel van zijn leven doorgebracht. U wandelt elke dag door het landschap waar Franciscus zo veel van hield. De route volgt Franciscus, die zelf 8 eeuwen geleden naar Rome liep om de Paus te ontmoeten. De wandeling eindigt in de Sint Pieter in Rome. De wandelingen brengen u door een prachtig afwisselend landschap met unieke vergezichten. De pelgrimsroute passeert vele monumenten en plaatsen die een herinnering aan Franciscus en zijn medebroeders bewaren.

Peter Versteegen van Topo-Aktief

marc en jolanda portaventura.nu

“Wandelen, ontmoeten, beleven, genieten.”

Wij wijzen u graag de weg naar de mooiste wandelreizen.

“Sinds 1980 wandelden Patricia en ik elk jaar tijdens de vakanties in verschillende landen en met name in Frankrijk. Na enkele jaren in een landkaarten- en reisgidsenboekhandel te hebben gewerkt startte ik mijn eigen bedrijf: Topo-Aktief. Aktief mocht in die tijd – moderne spelling – nog met een k worden geschreven en Topos is Grieks voor plaats, dus de uitleg van de naam is: “op vele plaatsen actief”.

Afgelopen jaren was ik gemiddeld 6 weken per jaar onze eigen arrangementen aan het wandelen. We weten dus waar we over praten met 35 jaar wandelervaring. Wat ik het meest geweldig vind van een wandelvakantie: je gaat volledig op in de wandeling, de nieuwe omgeving, de schitterende natuur, de onverwachte ontmoetingen: alle muizenissen verdwijnen uit je hoofd.”

Peter Versteegen

Wandelvakanties

Laat je inspireren