Of beter gezegd: Wandelvrouw.nl was jarig. Heb ik toch zomaar het eenjarig jubileum van de site voorbij laten gaan. Helemaal niet bij stil gestaan. Tot ik gister in het vliegtuig richting vakantiebestemming onderuitgezakt mijmerde over het afgelopen jaar. Ik schoot overeind: 1 oktober was het precies 1 jaar geleden dat de site live ging. Shit, dat had ik eigenlijk wel willen vieren.

 

Hoe het begon

wandelvrouw.nl

Halverwege 2015 werd het voor mij steeds duidelijker: ik wilde niet meer in de baan blijven waarin ik zat. Ik wandelde in die tijd veel en ontdekte dat het lopen veel in mij losmaakte. Ik ervaarde dat ik los kwam van ingesleten aannames en patronen en dat ik veel creatiever en ondernemender begon te denken. Ik nam ontslag en besloot mijzelf de ruimte te geven om te ontdekken wat het wandelen mij verder zou kunnen brengen. Om te beginnen startte ik de website Wandelvrouw.nl. Ik plaatste daarop mijn verslagen van de beklimming van de Kilimanjaro en schreef vanaf 1 oktober meerdere blogs per week. Een nieuwe wereld ging voor mij open.

 

De wereld van het bloggen

Ik had werkelijk slechts een vaag idee gehad van de hele wereld die schuil gaat achter het bloggen. Een verhaaltje zetten op je website is het makkelijkste deel, maar hoe zorg je er dan vervolgens voor dat je blog gevonden en gelezen wordt. Ik leerde met Facebook omgaan en maakte accounts op Instagram, Pinterest en Twitter. Van iemand die niets op de computer deed zonder de afdeling ICT binnen bereik, werd ik mijn eigen afdeling ICT. Ik leerde zelfs mijn WordPress site aanpassen en verbeteren.

Ondertussen probeerde ik van alles uit. Ik was gefascineerd door wat wandelen met je kan doen. Niet alleen op fysiek gebied maar zeker ook geestelijk. De combinatie wandelen en coachen leek me geweldig. Ik volgde daarom de opleiding tot Wandelcoach en ervaarde dat die combinatie inderdaad goud is. Ik mag mij nu gecertificeerd wandelcoach noemen. Om mij nog verder te bekwamen in het coachen, deed ik er een opleiding life-coach achteraan. Ik heb een tijdje gedacht dat dit mijn toekomstige stiel zou worden.

 

Wandelvrouw.nlWandelen en schrijven

Ondertussen genoot ik van het wandelen en erover schrijven. Als ik hier toch eens mijn werk van zou kunnen maken. Ik deed een aantal grote meerdaagse tochten zoals de Nijmeegse Vierdaagse, de Strand6daagse en de Walk of Wisdom. Een aantal keer per week liep ik wel ergens een leuke route of een georganiseerde wandeling. Mijn lezersaantal groeide en groeide. Ik kreeg steeds meer volgers op Facebook en vooral de reacties en de interactie maakten me blij. Het is echt heel tof om terug te horen dat je site gewaardeerd wordt of dat iemand geïnspireerd wordt door een blog.

Tot mijn grote verrassing kwam Wandelvrouw.nl binnen op plaats nummer 41 bij de TOP 50 van wandelblogs in Nederland en België in 2016. Dat was een mooi begin.

 

Samenwerken

Het werd helemaal leuk toen ook bedrijven me begonnen te benaderen om samen te werken. Vaak ging het om het schrijven van (gratis) blogs op hun website. Grappig, maar nee dank je. Wel heel leuk waren de uitnodigingen van toeristenbureaus zoals de van Salland en Laag Holland om in hun regio te komen wandelen en daarover te schrijven op mijn blog. Of de bedrijven die me gratis en ongevraagd spullen opstuurden in de hoop op een review. Ik besloot om voor Vakantieboulevard gastblogs te schrijven en mij aan te sluiten bij de Outdoorbloggers. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat er toekomst zit in het bloggen. Bedrijven zullen meer en meer de bloggers inzetten om hun producten en diensten bekendheid te geven.

 

Leven van je blog

Wandelvrouw.nl

Naarmate het jaar vorderde werd het me steeds meer duidelijk dat het kunnen leven van een blog nu nog slechts weggelegd is voor enkelen. Het is geweldig om te doen, een super leuke hobby waar heel erg veel tijd in gaat zitten, maar het is geen moneymaker. Een blog kan wel heel erg behulpzaam zijn om aandacht te vestigen op de business die je hebt. Dus ik ging op zoek naar een businessmodel waarbij ik kan blijven wandelen en bloggen.

 

Nieuw idee

Het idee hoe ik verder ga is er. Het moet nog rijpen en omgezet worden in actie. Ik ga er daarom nog niet te veel over vertellen. Wandelvrouw.nl gaat gewoon haar tweede jaar in en ik ga achter de schermen hard aan het werk. Ik streef er naar om halverwege volgend jaar een geheel vernieuwde Wandelvrouw site te lanceren. Wacht maar af.

 

Lezers bedanken

Dan rest mij,  om op het 1-jarig jubileum van Wandelvrouw.nl, jou en alle andere lezers te danken voor de belangstelling, het volgen, je inschrijving op de nieuwsbrief, je liken van de facebookpagina, je commentaar of elke andere vorm van support. Ik ben er ontzettend blij mee en het maakt mij trots om in 1 jaar zo ver te zijn gekomen.

 

Ik proost op nog een jaar Wandelvrouw.nl

Bregje Prrost