Leuke actieve dingen om te doen in Friesland

Ken je Friesland nog niet zo goed, of zoek je gewoon leuke dingen om te doen in Friesland? Ik heb er een aantal voor je uitgezocht die ergens een relatie met wandelen hebben. Want zeg nou zelf, actief bezig zijn is toch het aller fijnste.

Mijn persoonlijke favoriet:

Walking Dinner

cuisine - heerlijke maaltijdWat is nu leuker dan een stad te ontdekken door met een self guided wandeling van restaurant naar restaurant te lopen en in elk restaurant 1 gang (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert) te krijgen? Bij elke gang is een glas wijn, of ander drankje inbegrepen. De wandelroutes zijn met zorg samengesteld en voeren je langs de highlights en bijzondere plekken van de stad. Echt top! Dit leuke ‘Walking Dinner’ kun je in de provincie Friesland alleen doen in Leeuwarden.

Kijk voor meer info op de website van Walking Dinner

Leuk met kinderen: Het doolhofpark

In Bakkeveen vindt je een heus doolhofpark. Super leuk voor kinderen, maar als volwassene kun je er ook je hart ophalen. Het Doolhofpark omvat drie verschillende doolhoven, waar je heerlijk doorheen kan rennen en het een hele klus is om de uitgang te vinden. Er is ook een traditionele speeltuin, waar kinderen zelf in actie moeten komen om de toestellen (schommels, wippen, kabelbaan, familieschommel, etc.) te laten bewegen. Ook kun je goud zoeken in de goudstroom.
Kortom, een leuk actief uitje met de kinderen.

Meer info over het doolhofpark in Bakkeveen

Meer voor kinderen: Rugzakroutes

Zelf de weg vinden in De Alde Feanen, één van de grootste moerasgebieden van Noordwest Europa, of op zoektocht naar witte damherten in het Ketliker Skar. It Fryske Gea heeft in twee natuurgebieden rugzakroutes uitgezet. Hierbij speuren de kinderen het gebied af naar routepaaltjes en voeren daar opdrachten uit zoals waterbeestjes vangen, roofvogels spotten, spoorzoeken of het weer voorspellen.
Ze krijgen een rugzak vol interessant onderzoeksmateriaal mee, zoals een opdrachtenboekje, routekaart, schepnet en/of verrekijker. Afhankelijk van de route wordt er bij afloop een coole oorkonde uitgereikt! Je hoeft niet te reserveren bij Nationaal Park De Alde Feane.

Meer info over de rugzakroutes van It Fryske Gea

WhatsApp Moordtocht in diverse steden

kaartlezenSpeel dit leuke spel o.a in Leeuwarden of Sneek. Er is een moord gepleegd en de vraag is of jij die met jouw collega’s, vrienden of familieleden kunt oplossen. Jullie gaan met behulp van foto’s en een kaart van de stad op zoek naar aanwijzingen. Via WhatApp heb je contact met de instructeur. Al lopend langs de leukste plekjes van de stad verzamelen jullie zo steeds meer aanwijzingen over de moord. Lukt het jullie om de moord binnen de tijd op te lossen?

Kijk voor meer info op de website van Moordtocht

Meer over Friesland: