Deze wandelschoen is een absolute aanrader voor wandelaars die wandelen over verharde wegen en niet te moeilijke onverharde wegen. Ik heb het over de Teva Kimtah Event Leather. Ik kocht hem omdat hij meteen heerlijk aan mijn voeten voelde en er niet uitziet als een échte wandelschoen. Deze niet gesponsorde review over mijn wandelschoenen komt recht uit mijn hart.

Uiterlijk

Ik zocht een lichte wandelschoen voor mijn dagelijkse 5+ km loop, een uurtje wandelen per dag en niet over onverharde paden met stenen en keien. Daar had ik geen zware B-wandelschoen voor nodig, waarmee je er meteen ook zo wandel-achtig uitziet. Ik zocht dus een leuke schoen die ik normaal ook wel aan kon. De Kimtah Event Leather voldeed wel aan die beschrijving en toen ik ze aantrok was ik meteen verkocht. Wat zaten die schoenen lekker; het leken wel pantoffels.

Na anderhalf jaar intensief gebruik
Na anderhalf jaar intensief gebruik

Waterbestendig

Ik heb de schoenen aangetrokken en alleen maar plezier van gehad. Geen blaren, niks. Het leer ziet er stoer uit en de waterbestendige eVent membraam binnenkant zorgt ervoor dat je voeten goed droog blijven. Ik heb 1 x vochtige voeten gehad maar dat was na uren lopen in noodweer. Het water liep toen ook via mijn broek mijn schoenen in, daar helpt niets tegen. Het leer had daarna wel lange tijd nodig om te drogen.

Comfortabel

De schoen is uitgerust met een Mush Infused en ShocPad® -voetbed. Het zegt mij verder niets maar dat schijnt de schoen zo comfortabel te maken en toch ondersteuning te bieden. Ik heb een tijdje gedacht dat de schoen alleen geschikt was voor kortere wandelingen. Iets wat zo pantoffelachtig lekker zit kan toch geen goede ondersteuning geven, was mijn gedachte. Daarom heb ik de schoen uitgetest tijdens de Dam tot Damwandeltocht. Die dag ruim 30 kilometer gelopen en geen enkele last van vermoeide of doorgezakte voeten. Wat ik eerlijk gezegd wel verwacht had.

Niets dan lof dus over deze Kimtah Event Leather. Behalve dan de naam misschien.

Eigenschappen van de schoen:

  • Categorie schoenen: A
  • Waterdicht: Ja
  • Model: Wandelschoen Dames
  • Gewicht: 742 gram per paar
  • Zool: Spider 365 rubber
  • Bovenmateriaal: Leer/mesh
  • Voering: eVent
  • Nylon schacht voor stabiliteit en controle
  • Hiel stabilisatie
  • Shoc Pad in de hiel voor demping

De Teva Kimtha Event Leather is niet meer verkrijgbaar.