Het is vandaag 1 maart 2017; de eerste dag van een voor mij uitzonderlijke wandel- en blogmaand. Ik ga namelijk vier keer op reis. 4x !!!! Super. Geweldig. Top! Voel me bevoorrecht. Ben helemaal opgetogen. Vol verwachting klopt mijn hart. Zo’n zin in.

Ik hoor je denken: 4x? Waarom zo vaak in 1 maand, had dat niet beter gespreid kunnen worden? Het antwoord is: ja natuurlijk, spreiden was beter geweest. Maar mij hoor je niet klagen. Ik zal uitleggen hoe het zo gekomen is.

 

Tenerife

Onder het motto ‘de donkere winter duurt zo lang, laten we er een weekje tussenuit gaan’, boekten we vorig jaar al dit weekje richting de zon. Samen met een bevriend echtpaar en mijn man kozen we uiteindelijk voor Tenerife. Voor ieder wat wils: niet te ver weg, prima temperatuur, gerede kans op zon, lekker eten, relaxen en een echt wandeleiland. Ik verheug me ontzettend op de beklimming van de hoogste berg van Spanje, de Pico del Teide (3718 m). Vanaf de top heb je onbegrensd uitzicht over het hele eiland en bij goed zicht zelfs over de hele Canarische Archipel tot aan Afrika. Wow. In totaal 70 wandelingen staan beschreven in de Tenerife Rother wandelgids van Klaus en Annette Wolfsperger. Ik kan niet kiezen. Laten we maar gewoon gaan.

Alentejo, Portugal

Ik schreef me in voor een mediareis naar de regio Alentejo, dat ligt in het zuiden van Portugal tussen de Taag en de Algarve.  In 2016 was ik er op vakantie geweest. Samen met mijn man maakte ik een rondreis langs prachtige pousadas. Een rustig-aan vakantie. Geen  rugzakken, trektochten of dagwandelingen. Maar och, wat een prachtig land en wat een geweldige wandelmogelijkheden. Ik zou graag de Rota Vicentia ontdekken. Het 400 km lange wandelnetwerk, waartoe ook de Fisherman’s Trail behoort, moet geweldig zijn. Tot mijn grote vreugde werd ik uitgenodigd om mee te gaan met de mediareis. De reis heet: Op ontdekkingstocht in de Alentejo…… van de Rota Vicentia tot aan de sterren. Jaaaa, ik wil.

wandelen alentejo
Alentejo

South West Coast Path, Engeland

Ongeveer tegelijkertijd kreeg ik contact met de organisator van een mediareis naar het South West Coast Path. Nog zo’n wandeltocht die op mijn ‘lijstje’ staat. Ik heb iets met langs kustlijnen lopen en deze 1000km lange kustroute van het zuidwestelijk schiereiland wordt genoemd als de langste en mooiste wandelroute van Engeland. Ik wilde graag mee. Ik baalde toen ik hoorde dat de reis in maart zou zijn; ik had immers nog maar 1 weekend vrij in maart. Je gelooft het bijna niet, maar echt waar, de reis werd precies in het overgebleven weekend gepland. Jaaaa, ik ga graag mee.

Limburg

Ook al heel lang in de planning en nog in 2016 vastgelegd; een weekendje wandelen in Zuid-Limburg met vriendin Anja. Als je, zoals wij, helemaal bovenin Noord-Holland woont, kom je niet snel en vaak in Limburg, terwijl we beiden het Limburgse landschap ontzettend waarderen en er graag willen wandelen. Toen de wandelgids ‘Lopen door Limburgs Heuvelland’ van Rob Wolfs en Rutger Burgers op de deurmat viel, wisten we het zeker; we gaan een weekendje boeken. Zo gezegd, zo gedaan.

flavicon wandelvrouw

Ik ga alvast mijn koffer inpakken voor Tenerife en duik nog even in mijn wandelgids om de leukste wandelingen uit te kiezen. Heb jij tips dan hoor ik dat heel graag.

Ik ben dagelijks te volgen via Twitter, Instagram en vooral via Facebook. Tussendoor probeer ik ook nog te bloggen. Als je je inschrijft voor Wandelvrouw Update, dan mis je niets. Ik nodig je uit om te reageren, maakt niet uit via welk kanaal. Ik vind het gewoon superleuk om te horen wat je er van vindt. Dat kan bijvoorbeeld door een berichtje achter te laten onder aan deze pagina.