Ook ik ga me wagen aan een terugblik. Het is er immers de tijd van het jaar voor. Mijn wandelvrouwjaar is eigenlijk maar heel kort geweest; strikt genomen nog maar 3 maanden oud. In die korte tijd is de Wandelvrouwblog al wel echt van de grond gekomen. In ieder geval genoeg om vol vertrouwen en boordevol ideeën 2016 in te gaan.  En de notering op de 41ste plek in de Skafit Top 50 van beste wandelblogs uit Nederland en België is natuurlijk een mooi begin.

Halverwege 2015 bedacht ik Wandelvrouw.nl. Het idee was helemaal niet goed uitgewerkt of zelfs maar goed doordacht, toch had ik erg het gevoel dat ik maar gewoon moest starten en moest zien wat er op mijn pad kwam. 1 Oktober 2015 ging de Wandelvrouwsite in de lucht. Het lijkt wel veel langer geleden. Inmiddels is er al zoveel gebeurd.

Missie

Wat nog steeds helemaal fier overeind staat is mijn missie om anderen te laten zien en lezen hoe waardevol het wandelen kan zijn, en om ze zo te motiveren om het zelf te gaan ervaren. Maar hoe volbreng ik die missie? Ik ben heel erg aan het kijken wat werkt en wat niet en probeer te leren door gewoonweg heel veel uit te proberen. Je komt wandelvrouw daarom tegen op Twitter, Pinterest, Instagram en Facebook. En dan is er natuurlijk de Wandelvrouwsite, waar je nu in bezig bent.

Wandelvrouw.nl

Ik zie de Wandelvrouwsite als mijn basis. Ik probeer nu allerlei soorten blogs uit. Ik heb mijn beklimming van de Kilimanjaro helemaal uitgeschreven in losse blogs (1 dag per blog) met veel fotomateriaal. Leuk om te doen en een geweldig document voor mijzelf maar ik denk dat het veel te uitgebreid is voor de gemiddelde lezer. Ik heb een aantal door mij gemaakte wandeltochten beschreven maar ben nog erg aan het zoeken naar de juiste vorm. En ik vraag me ook af of er niet genoeg anderen zijn die prachtige gedetailleerde verslagen maken met mooie foto’s van de grote wandelpaden en de kleinere wandeltochten. Ik ben misschien toch meer van het geven van inspiratie op andere manieren. Ik geniet van het ontdekken en doorgeven van mooie wandelroutes of buitenlandse trails. Ik heb ook een aantal blogs geschreven met ‘wandelweetjes’. Tot mijn grote verbazing deed een blog over hoe je de levensduur van je wandelschoenen kunt verlengen het ontzettend goed. Mijn meest gelezen blog tot nu toe. Zelf vind ik het geweldig leuk om te schrijven over wandelen en afvallen. Puur feitelijk interesseert het me wat wandelen doet met je lijf maar ook het schrijven over mijn ‘strijd’ tegen de kilo’s vind ik grappig om te doen en het blijkt dat ik nu al een vast publiek heb die elke woensdag terug komt om het Woensdag Weegdag-blog te lezen. Tof!

Ik hoop in 2016 te ontdekken welke kant ik echt op wil met mijn site. Ik heb het gevoel dat het wat meer consistent moet worden om een vast lezerspubliek te trekken. Ik zou hierover graag feedback krijgen. Laat me weten wat je vindt.

De technische kant van het bloggen vind ik nog de lastigste. Hoewel ik heel veel mensen hoor roepen dat het werken met WordPress hartstikke makkelijk is, heb ik zo mijn reserves. Kijk, een blog schrijven en erin zetten, dat gaat nog wel. Maar wat als ik lekker ga hobbyen en mijn site ligt er straks uit of vertoont allerlei kuren? Ik heb ook helemaal geen geduld om uit te zoeken hoe dat moet met plug-ins en hoe ik de sidebar kan veranderen. Maar ik zal nu toch snel iets moeten. Google Analytics geeft aan dat ik afbeeldingen moet gaan optimaliseren en het comprimeren moet inschakelen om de sitesnelheid te verhogen. Ik krijg het nu al warm. Kan een handige WordPress-hobbyist mij niet helpen? Voor weinig, want verdienen doe ik niet met deze site. Daar ga ik in 2016 trouwens ook een oplossing voor vinden.

Nieuwsbrief

Ik wil overigens in 2016 ook gaan starten met een nieuwsbrief. Lijkt me leuk! Dus je meteen even inschrijven a.u.b. Hiernaast kun je je naam en email opgeven. Dan hou ik je op de hoogte en deel ik mijn wandelinspiraties ook via de mail met je.

Facebook

Veel plezier heb ik afgelopen half jaar beleefd aan Facebook. Van helemaal niets doen op Social Media- gebied ben ik nu een trouwe Facebooker op mijn privé account en de Wandelvrouwpagina. 1 Juli 2015 begon ik met de wandel-streak. Elke dag wandelde ik minimaal 5 kilometer en maakte daar een kort verslagje met foto van op Facebook. Geweldig leuk om te doen. Ook deel ik wandelinspiraties van anderen en verwijs ik op Facebook naar blogs op de Wandelvrouwsite. Leuk om te zien dat het aantal volgers, na een klapper in december,  rustig blijft groeien.  Die groei een flinke boost geven, dat wordt de uitdaging in 2016.

Instagram

Voorzichtig doe ik wat dingetjes op Instagram. Voor het wandel-streak verslag maakte ik dagelijks een foto en ik wil het liefst bij het blog een eigengemaakte foto. Fotograferen is nooit mijn hobby geweest maar ik begin er echt lol in te krijgen. Een leuke reiscamera gekocht en de eerste probeersels op Instagram gezet. Echt actief ben ik er niet mee. Misschien komt dat nog. Boven dit blog staat mijn best gewaardeerde foto. Instagram Wandelvrouw

Pinterest

In Pinterest kan ik me helemaal verliezen. Als ik inzoom op een prikbord met een leuk onderwerp, wandelen ofzo, dan ben ik de komende uren kwijt. Ik ga van de ene site naar de andere en kom van alles tegen. Dat moet ik dus niet te vaak doen. Ik heb zelf wat prikborden gemaakt en leuke dingen gepind. Neem eens een kijkje: Pinterest Wandelvrouw

Twitter

En dan het twitteren. Leuk! Leuk! Leuk! Word daar ook echt vrolijk van. Zie voor het komend jaar leuke toepassingen. Wil in ieder geval bij de georganiseerde wandeltochten waaraan ik meedoe, als de halve marathon van Egmond (2x), de 30 van Zandvoort en de strand6daagse, een twitterverslag bijhouden. Ga je me volgen? Wandelvrouw Twitter

 

Kortom

Ja, dan nu een soort van conclusie. Ik vind dat ik lekker bezig ben. Ik hou van het wandelen en ik hou ervan om er op andere manieren mee bezig te zijn. Het maken van een blog en het ‘spelen’ met Social Media is heerlijk. Ik krijg steeds meer reacties, viewers en volgers. Dat is fijn. Ik ben me ervan bewust dat ik keuzes moet gaan maken. Maar dat wil ik nu nog niet. 2016 wordt voor mij het jaar waarin ik van alles mag uitproberen. 2016 is mijn jaar. Alles doen waar ik zin in heb. Er staan prachtige wandelingen op het programma, heerlijke wandelvakanties, goede cursussen, lekker aan de gang met de Wandelvrouwsite, veel bezig met wandelcoachen.

2016 is mijn jaar.

Ik wens dat 2016 ook heel erg jouw jaar wordt. Heel veel plezier. Neem de lead in je eigen leven. Maak zelf je keuzes en geniet van wat op je pad komt.

 

flavicon wandelvrouw