13-1-2019

“Houd jij van een uitdaging en heb je altijd al drie bergen in 24 uur willen beklimmen? Dan zijn we op zoek naar jou!” Als ik zoiets lees, ga ik meteen rechtop zitten. Hoe? Wat? Waar? Ik ben nieuwsgierig en ik houd wel van een uitdaging. Ik open de website en zie dat de organisatie Home of Change in kleinschalige projecten veiligheid en vrijheid biedt aan kwetsbare vrouwen, die risico lopen om verhandeld te worden of gevangen zitten in het web van mensenhandel en hedendaagse slavernij. Om dat te bekostigen organiseren ze bijzondere sponsorprojecten, waaronder deze. Top!

You have not lived today until you have done something for someone who can never repay you.
JOHN BUNYANhome of change

3 landen , 3 bergen

Wat is het plan? Van 12 tot en met 15 augustus gaat de organisatie Three Peaks Challenge met de deelnemers naar Groot Brittannië om daar in 24 uur de drie hoogste bergen Ben Nevis (Schotland, 1345m), Snowdon (Wales, 1085m) en Scafell Pike (Engeland, 978m) te bedwingen. Dat moet een geweldige ervaring zijn. Wat een uitdaging!

Three Peaks Challenge regelt de reis, overnachtingen, eten en eventuele de vlucht. Vervoer tussen de bergen wordt door de lokale beklimmingsorganisatie verzorgd. Jij zorgt voor fondswerving en natuurlijk voor een goede conditie.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de klim zijn er 4 trainingsdagen, zodat goed voorbereid aan de challenge begonnen wordt. Alleen dat al lijkt me geweldig leuk. Je maakt kennis met het team en de andere deelnemers, die net zo gedreven zijn als jij. Daarnaast word je geholpen om je fondswerving zo goed mogelijk op te zetten.

Maar waarom meedoen?

Natuurlijk voor de ervaring, dit is een ‘once in a lifetime experience’. Maar tegelijkertijd doe je het ook om door middel van fondsenwerving bewustwording voor mensenhandel te creëren. Hoe meer geld er opgehaald wordt, hoe beter. Het ondersteunt de projecten van Home of Change en draagt bij aan te de vrijheid van vrouwen en kinderen. Elke stap die jij zet, is een stap dichter bij een betere wereld. Een hoopvolle wereld, zónder mensenhandel en gedwongen prostitutie. Loop je mee?

Doe je mee?

Dat zou super zijn! Kijk op de website van Home of Change voor alle info. Je kunt je nog inschrijven, maar doe het snel. Ben je geen sportieve wandelaar, maar wil je je toch inzetten, samen met andere vrijwilligers, voor dit mooie kleinschalige hulpproject, zoek dan ook contact met de organisatie. Ze kunnen je skills goed gebruiken. Je kunt ook bijdragen aan de vrijheid van een ander door bijvoorbeeld een van de projecten financieel te ondersteunen door middel van een eenmalige of maandelijkse gift.