Op deze pagina vind je een verzameling van de mooiste georganiseerde wandelvakanties in Groot-Brittannië.

Groot-Brittannië is een populaire wandelbestemming en dat is niet zomaar. De Britse natuur heeft zoveel te bieden, denk aan de glooiende liefelijke heuvels van Engeland, de hoge bergen van Schotland of de ruige kust van Wales. Een aantal trails en wandelbestemmingen zijn super populair, denk aan de West Highland Way en de Great Glenn Way in Schotland, het South West Coast Path en Hadrian’s Wall Path in Engeland en natuurgebieden in Wales als de Brecon Beacons, Snowdonia en Prembrokeshire Coast National Park. Dit zijn de pekken waar de georganiseerde wandelvakanties heen gaan. Echte aanraders!

Heb je plannen om te gaan wandelen in Schotland, Engeland of Wales? Laat je dan hier inspireren. Hieronder vind je een aanbod van gerenommeerde wandelvakantieaanbieders. Veel plezier!

 

Wandelvakanties Schotland

De mooiste wandelreizen in Schotland vind je bij:

Schotland wandelreis
SNP – Wandelvakanties in Schotland
Kiezen uit een groot aanbod: verschillende privéreizen langs mooie hoogtepunten en groepsreizen, waaronder een zeilwandelreis.
wandelvakanties Schotland
Bookatrekking – Wandelvakanties in Schotland
Individuele wandelvakanties op verschillende niveaus naar o.a. de Great Glen Way en de West Highland Way. 
wandelreizen Groot-Brittannië
House of Britain – reisvoorstellen op maat
Mooie wandelreizen naar de West Highland Way, de Great Glen Way en de Rob Roy Way. Ze maken vrijblijvend een reisvoorstel voor je. 

Een greep uit het totale aanbod van wandelvakanties in Schotland

Wandelvakantie The Heart of Scotland

Schotland – via Eigenwijzereizen
Individuele reis – 7 dagen
In de voetsporen van Rob Roy MacGregor, de Robin Hood van Schotland, wandel je door de Schotse Hooglanden.

Wandelreis West Highland Way

wandelvakantie Schotland
Schotland – via House of Britain
Individuele reis – 9 dagen
Wandel van Glasgow naar Fort William over Schotlands populairste langeafstandspad! 15-30 km per dag

Wandelreis Great Glen Way

wandelreizen Groot-Brittannië
Wandelvakantie Schotland – via House of Britain
Individuele reis – 9 dagen
Je wandelvakantie begint in Fort William en voert je langs imposante bergen en talrijke meren naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Ca 8 -22 km per dag

Wandelreis de Rob Roy Way

Wandelvakantie Schotland – via House of Britain
Individuele reis – 9 dagen
Dit langeafstandspad voert door het gebied waar deze volksheld Rob Roy MacGregor ooit leefde, van Loch Lomond & The Trossachs National park tot aan het knusse stadje Pitlochry. Onderweg wandel je door bossen, langs meren, rivieren en ruige bergen.

Wandelen Scottish Highlands & Islands

Wandelen Scottish Highlands & Islands
Wandelvakantie Schotland – via OAD
Groepsreis met de bus – 11 dagen
Unieke wandelrondreis o.l.v. Carin Rosseboom. Ga met Oad mee op een uniek wandelavontuur naar het noorden van het ruige Schotland. De wandelingen in het ruige Schotse landschap worden afgewisseld met interessante excursies. Met o.a. een wandeling over het beroemde lange afstandspad de West Highland Way.

Wandelen in Schotland Perth & Oban

wandelreis Schotland
Wandelvakantie Schotland – via Oad
Groepsreis met bus  – 10 dagen
Tijdens deze unieke reis verblijf je in de Schotse plaatjes Perth en Oban van waaruit je de mooiste excursies en wandelingen maakt. Oad neemt je mee naar onder meer Hadrian’s Wall, de eilanden Mull, Iona en Kerrera en de Trossachs. En natuurlijk pakken ze ook de hoofdstad Edinburgh mee!

ROB ROY WAY – Gemiddeld

wandelvakantie schotland
Wandelvakantie Schotland – via Bookatrekking
Individuele reis – 10 dagen
Geniet van de geschiedenis van Schotland’s meest geliefde schurk en wandel de Rob Roy Way. De Rob Roy Way is een van de ‘Great Trails’ van Schotland en is 127 kilometer lang en is verdeeld in 8 etappes, van Drymen naar Pitlochry.  

ROB ROY WAY – Intensief

Wandelvakantie Schotland – Via Bookatrekking
Individuele reis – 9 dagen
Dit is een snellere versie van de Rob Roy Way. De route van 127 km is nu verdeeld in 7 etappes, van Drymen naar Pitlochry. De Rob Roy Way volgt kleine paden en smalle weggetjes en trekt door dichte bossen langs de indrukwekkende Meren van de Loch Venachar, Loch Lubnaig, Loch Verdien en Loch Tay.

GREAT GLEN WAY – Medium

wandelvakantie Great Glenn Way
Wandelvakantie Schotland – via Bookatrekking
Individuele reis – 8 dagen
The Great Glen Way is een langeafstandsroute die begint in Fort William en eindigt in Inverness, en volgt de grote natuurlijke breuklijn van de Great Glen die Schotland van kust tot kust scheidt. Voltooi de Great Glen Way in 6 dagen. Afstanden: meer dan 20 km per dag.

GREAT GLEN WAY – Intensief

Wandelvakantie Schotland – Via Bookatrekking
Individuele reis – 7 dagen
Dit is een snellere versie van de Great Glen Way voor degenen die getraind zijn en ervaring hebben met trekkers en langere afstanden kunnen lopen. Op deze 7-daagse trekking zul je alle etappes van de Great Glen Way, van Fort William tot Inverness, voltooien. De etappes 3 en 4 zijn echter samengevoegd tot 1 langere etappe.

WEST HIGHLAND WAY – Rustig

Wandelvakantie Schotland – via Bookatrekking
Individuele reis – 12 dagen
De West Highland Way is een geweldig wandelavontuur. Dit 12-daagse (10 etappes) arrangement is geschikt voor de trekkers die nog maar weinig wandelervaring hebben, maar wel kennis willen maken met de Schotse Hooglanden.  De gemiddelde wandeltijd op deze tocht is 4 uur per dag, met uitzondering van de laatste dag, waar je zo’n 8 uur aan het wandelen bent. Ben jij er klaar voor?

WEST HIGHLAND WAY – Gemiddeld

Wandelvakantie Schotland – via Bookatrekking
Individuele reis – 9 dagen
De West Highland Way is de populairste langeafstandswandelroute van Schotland en dat is niet zonder reden. Je wandelt namelijk door enkele van de meest iconische landschappen van de Schotse Hooglanden. De route is 154 kilometer lang en leidt je van Milngavie naar Fort William door heidevelden, bergpassen, dalen en enkele van de meest adembenemende landschappen van Schotland.

WEST HIGHLAND WAY – Intensief

west highland way wandelvakantie
Wandelvakantie Schotland – via Bookatrekking
Individuele reis – 7 dagen
De West Highland Way is een geweldig wandelavontuur. De route is verdeeld in 7 etappes, van Milngavie tot Fort William, maar je kunt het ook indelen naar je conditie en wandelervaring. Een van de meest populaire routes voor de WHW is de 5-daagse trektocht. Deze is echter ook de pittigste. We raden deze optie alleen aan aan wandelaars die trekkingervaring hebben en gewend zijn om meerdere dagen lange afstanden te lopen.

Wandelvakanties Engeland

De mooiste wandelreizen in Engeland vind je bij:

Bookatrekking – Wandelvakanties in Engeland
Bij Bookatrekking.com kun je veel verschillende trektochten in Engeland boeken. Zij regelen alle details voor je, geven je persoonlijk trekkingadvies en bieden je de best mogelijke service. 
House of Britain – Wandelvakanties in Engeland
Individuele wandelvakanties naar o.a. Hadrian’s Wall Path en Isle of Wight Coast Path. House of Britain maakt vrijblijvend een voorstel op maat voor je. 
SNP – Wandelvakanties in Engeland
Maar liefst 18 wandelvakanties in Engeland, Groot-Brittannië. Zowel privéreizen als groepsreizen naar meerdere bestemmingen. 

Een greep uit het totale aanbod van wandelvakanties in Engeland

JURASSIC COAST – wandelvakantie langs B&B’s 

Wandelvakantie Zuid-Engeland – via SNP
Individuele reis – 8 dagen
Voettocht door het onbekende Dorset aan de Engelse zuidkust, door groen en glooiend platteland, met steeds weer een typisch Engels dorpje, op weg naar de spectaculaire Jurassic Coast, vol fossielen. 

Wandelen langs de Cotswold Way

wandelvakanties Engeland, Groot-Brittannië
Wandelvakantie Engeland – via House of Britain
Individuele reis – 10 dagen
De Cotswold Way is een 164 kilometer lange route die dwars door de Cotswolds loopt, van noord naar zuid. Een mooie wandelbeleving. De Cotswolds wordt niet voor niets de ansichtkaart van Engeland genoemd.

COTSWOLDS – Stijltuinen in eeuwenoud Engels landschap

Wandelvakantie Engeland – via SNP
Individuele reis – 6 dagen
De Cotswolds, een pareltje van Engels erfgoed, een ‘Area of Outstanding Natural Beauty’. Pittoreske dorpjes als Chipping Campden en Broadway liggen verstopt in dit glooiende heuvelland van midden-Engeland. Je maakt relaxte wandelingen naar een van de vele schitterende landhuizen en tuinen.

Het verhaal van Keizer Hadrianus

Wandelvakanties Engeland
Wandelvakantie Engeland – via SNP
Individuele reis – 7 dagen
Mooie, rustige wandelvakantie langs de restanten van de 2000 jaar oude, Romeinse muur van Keizer Hadrianus, Hadrians Wall. Talloze forten, verdedigingstorens en dikke muren, maar ook boeiende musea brengen de Romeinse tijd tot leven.

De Cumbrian Mountains – Lake District

Wandelvakantie Engeland – via SNP
Individuele reis – 8 dagen
Het Lake District is een van Engelands favoriete wandelbestemmingen. Het landschap, met zijn stervormige patroon, kent steile, rotsachtige bergruggen en brede gletsjerdalen, veelal opgevuld met prachtige meren.

COTSWOLD WAY – Medium

Wandelvakantie Engeland – via Bookatrekking
Individuele reis – 8 dagen
De Cotswold Way wandelen staat bovenaan de bucketlists van veel wandelaars, en niet zonder reden.

SOUTH WEST COAST PATH – Klassiek

Wandelvakantie Engeland – via Bookatrekking
Individuele reis – 8 dagen
Het South West Coast Path is de langst gemarkeerde wandelroute van Engeland. Het mooiste deel van het South West Coast Path is verdeeld in zes etappes, beginnend in St. Ives en eindigend in The Lizard. Deze doen dus. 

Wandelen over het South West Coast Path

wandelen over het South West Coast Path
Engeland – via Natuurlijk Reizen
Individuele reis – 6 dagen
Je kent het vast van het boek ‘Het Zoutpad’; wandelen langs de Engelse kustlijn langs de noord- en westkust van Cornwall.

Where Britain meets France – Kanaaleilanden

Wandelvakantie Engeland – via SNP
Individuele reis – 8 dagen
De Kanaaleilanden zijn onmiskenbaar Brits, maar hebben Franse wortels. Bovendien ligt het Franse vasteland op zichtafstand, terwijl Engeland honderd kilometer ver weg is. Gezegend met een mild klimaat, een prachtige gevarieerde kustlijn, mooie stadjes en een rijk cultureel erfgoed, zijn Jersey en Guernsey twee uitgelezen wandeleilanden. 

SOUTH DOWNS WAY – 15 -20 km per dag

wandelvakantie engeland
Wandelvakantie Engeland – via Bookatrekking
Individuele reis – 11 dagen
De South Downs Way loopt door maar liefst 5 National Nature Reserves en nog veel meer interessante attracties, met als belangrijkste de iconische Engelse krijtheuvels.

Isle of Wight Coast Path

Wandelvakantie Engeland – via House of Britain
Individuele reis – 8 dagen
Je wandelroute begint in Ryde en voert je langs de prachtige kust van Isle of Wight. Je wandelt het eiland rond en onderweg geniet je van prachtige uitzichten en sfeervolle stadjes. 

Hadrian’s Wall Path

Wandelvakantie Engeland, Groot-Brittannië
Wandelvakantie Engeland – via House of Britain
Individuele reis – 8 dagen
Bewandel het beroemdste wandelpad van Engeland: Hadrian’s Wall Path.  19-24 Km wandelen per dag. Een wandeling die op de bucketlist staat van bijna elke wandelliefhebber!

Van de Ierse Zee naar de Noordzee – Coast-to-Coast walk

coast to coast engeland wandelvakantie
Wandelvakantie Engeland – via SNP
Groepsreis – 15 dagen
Dit is je kans om de beroemde Coast-to-Coast-walk te lopen, met de wind in de rug van de Ierse Zee naar de Noordzee. Een wandelvakantie langs guesthouses, hotels en inns. Meerdere vertrekdata.

Van St Bees naar Kirkby Stephen – Coast-to-Coast walk WEST

wandelen in Engeland
Wandelvakantie Engeland – via SNP
Individuele reis – 9 dagen
Deze westelijke etappe van de coast -to-coast-walk doorkruist het bergachtige Nationaal Park Lake District en eindigt bij het schilderachtige marktstadje Kirkby Stephen. Je wandelt langs majestueuze meren en  over ruige bergkammen, over eindeloze heidevelden en door valleien en ommuurde weilanden. Onderweg passeer je talloze boerenhoeves, kleine dorpjes en marktstadjes…

Van Kirkby Stephen naar Robin Hood’s Bay – Coast-to-Coast walk OOST

coast-to-coast-walk
Wandelvakantie Engeland – via SNP
Individuele reis – 11 dagen
Deze oostelijke etappe van de coast -to-coast-walk gaat van de Pennines, via de het Swaledale in Yorkshire Dales National Park naar de heidevelden van North York Moors National Park en eindigt bij de Noordzeekliffen van Robin Hood’s Bay. We volgen Wainwrights originele route zo nauwkeurig mogelijk.  

Wandelen Yorkshire Dales & Peak District

Ripon
Wandelvakantie Engeland – via OAD
Groepsreis met de bus – 10 dagen
Onder leiding van wandelgids Carin Rosseboom genieten van prachtige uitzichten, mooie tuinen en vijvers, gedeeltes van het beroemde lange afstandspad Pennine Way en panorama’s op de hoge pieken van het Peak District. 

Wandelreis Cornwall & Devon

wandelreis Dorset, Somerset, Cornwall en Devon.
Wandelvakantie Engeland – via OAD
Groepsreis met de bus – 10 dagen
Tijdens deze wandelreis van Oad kan je de bijzondere graafschappen Cornwall, Dorset, Somerset en Devon al wandelend ontdekken. Deze wandelingen zijn in gebieden die worden aangeduid als ‘Heritage Coast’ en ‘Areas of Outstanding Natural Beauty (AONB)’. 

Wandelen Londen, Cotswolds & Kent

wandelreis Engeland
Wandelvakantie Engeland – via OAD
Groepsreis met de bus – 8 dagen
Een unieke wandel en excursiereis naar de hoofdstad Londen, de universieitsstad Oxfort, de Cotswolds en het graafschap Kent. Deze bijzondere wandelreis heeft de perfecte combinatie stad, cultuur en natuur. Je maakt unieke wandelingen met een kleine groep onder leiding van een deskundige gids. De wandelingen zijn maximaal 10 km. 

Wandelen door Lake District & Yorkshire

wandelreis Engeland Yorkshire Dales
Wandelvakantie Engeland – via OAD
Individuele reis – 10 dagen
Unieke wandelreis o.l.v. Carin Rosseboom. Een uitgestrekt netwerk van wandelpaden leidt je door een afwisselend landschap in ontelbare tinten groen. Deze wandelreis combineert vier geweldige natuurgebieden van Engeland: The North York Moors, The Yorkshire Dales, Northumberland National Park en het Lake District.

HADRIAN’S WALL PATH – Gemiddeld

Wandelvakanties Engeland
Wandelvakantie Engeland – via Bookatrekking
Individuele reis – 10 dagen
Het Hadrian’s Wall Path is een fascinerende wandeling die van de Noordzee tot aan de Ierse Zee loopt. Voltooi de route in 10 dagen (8 etappes)

HADRIAN’S WALL PATH – Uitdagend

Wandelvakantie Engeland, Groot-Brittannië
Wandelvakantie Engeland – Via Bookatrekking
Individuele reis – 8 dagen
De route volgt de Muur van Hadrianus in Noord-Engeland. Het is het grootste Romeinse archeologische monument van Groot-Brittannië en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voltooi het pad in 8 dagen (6 etappes).
 

Wandelvakanties Wales

De mooiste wandelreizen in Wales vind je bij:

Wandelvakanties Wales, Groot-Brittannië
SNP – Wandelvakanties in Wales
Individuele wandelvakanties en een groepswandelreis naar het mooie Wales. Ga naar de ruige kust van Prembrokeshire, Snowdonia of de Brecon Beacons .
Wandelvakantie Wales, Pembrokeshire Coast Path
Bookatrekking – Wandelvakanties in  Wales
Bookatrekking heeft meerdere varianten van wandelreizen langs het Prembrokeshire Coast Path, langs de spectaculaire kust van Wales. 

Een greep uit het totale aanbod van wandelvakanties in Wales

Korte Pembrokeshire Coast Path

Wandelvakantie Wales, Pembrokeshire Coast Path
Wandelvakantie Wales – via Bookatrekking
Individuele reis – 7 dagen
5 mooie dagen wandelen over het beste deel van het Pembrokeshire Coast Path in 6 dagen. Geniet van de wilde en ruige kustlijn van Wales. 

De ruige rotskust van Zuidwest-Wales

Wandelreis Wales, kust
Wandelvakantie Wales – via SNP
Individuele reis – 8 dagen
Je volgt een deel van het vermaarde Pembrokeshire Coast Path. Je komt door een landschap met een schitterende afwisseling van steile kliffen met zeevogelkolonies, beschutte baaien en uitgestrekte ongerepte zandstranden. 

Mooiste deel van het Pembrokeshire Coast Path

Wandelvakantie Wales – via Bookatrekking
Individuele reis – 8 dagen
Voltooi het beste gedeelte van het Pembrokeshire Coast Path in 6 dagen. Geniet van de wilde en ruige kustlijn van Wales. 

Wales’ Best Kept Secret – Southern Snowdonia

Wandelvakantie Wales – via SNP
Groepsreis – 8 dagen
Wandelen in Snowdonia National Park. Logeren op één plek en dagelijks kiezen uit drie wandelingen, begeleid door toegewijde Britse wandelgidsen. Maak rustige wandelingen door dalen en langs de kust of, wat inspannender, over bergflanken en de hogere bergtoppen van Wales.

Groepswandelreis door het National Park Brecon Beacons

Wandelvakanties Wales, Groot-Brittannië
Wandelvakantie Wales – via SNP
Groepsreis – 8 dagen
Wandelen in de Brecon Beacons en Black Mountains. Logeren op één plek en dagelijks kiezen uit wandelingen, begeleid door toegewijde Britse wandelgidsen. Maak rustige wandelingen door dalen of, wat inspannender, over bergflanken en de toppen Pen y Fan, Corn Du en Fan Fawr. 

Wandelen langs de Welsh Highland Railway

Wandelvakantie Wales – via House of Britain
Individuele reis – 7 dagen
Wandel langs de spoorlijn in Noord-Wales. Deze 7-daagse wandelreis verkent de westelijke kant van Snowdonia National Park en de spoorweg van de historische Welsh Highland Railway. Onderweg stap je in en uit de trein, terwijl je enkele van de beste hoogtepunten van de regio verkent. 

PREMBROKESHIRE – wandelvakantie langs B&B’s 

Wandelvakantie Wales – via SNP
Individuele reis – 8 dagen
Je volgt een deel van het vermaarde Pembrokeshire Coast Path tijdens deze wandelvakantie in Wales. Je komt door een landschap met een schitterende afwisseling van steile kliffen met zeevogelkolonies, beschutte baaien en uitgestrekte ongerepte zandstranden.

Wandelen in Wales

wandelen in Wales - Wandelreis
Wandelvakantie Wales – via OAD
Groepsreis met de bus – 10 dagen
Deze bijzondere wandelreis Wales van OAD brengt je naar het land van de historische kastelen, indrukwekkende natuur, maar ook het land van mythes en draken. Je komt langs alle indrukwekkende wandelprlekken als Snowdonia, Brecon Beacons NP en je brengt een bezoek aan Anglesey Island.