Op deze pagina vind je een verzameling van de mooiste georganiseerde wandelvakanties in Engeland.

Wandelen in Engeland

Welkom bij de perfecte bestemming voor liefhebbers van wandelavonturen dicht bij huis in een landschap dat zo anders is dan het onze. Ontdek het schilderachtige platteland, de historische paden en de betoverende natuur van Engeland. Of je nu verlangt naar de rust van de Engelse plattelandswegen, de uitdaging van kronkelende bergpaden, de weidse uitzichten vanaf de kustpaden of de charme van historische wegen en dorpen, het is er allemaal.

Wandel bijvoorbeeld in de voetsporen van Raynor Winn over het South West Coast Path of bewonder de historische pracht van Hadrian’s Wall Path.

Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of net begint aan je wandelavontuur, deze pagina is jouw toegangspoort tot onvergetelijke ervaringen te midden van de prachtige Engelse natuur. Laat je inspireren door de magie van wandelen in Engeland en kies vandaag nog de perfecte wandelvakantie die past bij jouw wensen en dromen.

Bekijk mijn selectie van reisorganisaties die volledig verzorgde individuele- en groepsreizen naar Engeland verzorgen. Ik geef je voorbeelden van prachtige wandelreizen. Je hoeft zelf niets meer te regelen, behalve je heen- en terugreis.

Reizen naar Engeland

Je kunt goedkoop vliegen naar Engeland, maar veel duurzamer is de trein of de boot. Voor treintickets ga je naar NS International, wil je oversteken met de boot naar Engeland, vaar dan van IJmuiden naar Newcastle (DFDS), of van Rotterdam naar Hull (P&O), of van Hoek van Holland naar Harwich (Stena Line).

Wandelvakanties Engeland

De mooiste wandelreizen in Engeland vind je bij:

Bookatrekking – Wandelvakanties in Engeland
Bij Bookatrekking.com kun je veel verschillende trektochten in Engeland boeken. Zij regelen alle details voor je, geven je persoonlijk trekkingadvies en bieden je de best mogelijke service. 
House of Britain – Wandelvakanties in Engeland
Individuele wandelvakanties naar o.a. Hadrian’s Wall Path en Isle of Wight Coast Path. House of Britain maakt vrijblijvend een voorstel op maat voor je. 
SNP – Wandelvakanties in Engeland
Maar liefst 18 wandelvakanties in Engeland, Groot-Brittannië. Zowel privéreizen als groepsreizen naar meerdere bestemmingen. 

Een greep uit het totale aanbod van wandelvakanties in Engeland

JURASSIC COAST – wandelvakantie langs B&B’s 

Wandelvakantie Zuid-Engeland – via SNP
Individuele reis – 8 dagen
Voettocht door het onbekende Dorset aan de Engelse zuidkust, door groen en glooiend platteland, met steeds weer een typisch Engels dorpje, op weg naar de spectaculaire Jurassic Coast, vol fossielen. 

Wandelen langs de Cotswold Way

wandelvakanties Engeland, Groot-Brittannië
Wandelvakantie Engeland – via House of Britain
Individuele reis – 10 dagen
De Cotswold Way is een 164 kilometer lange route die dwars door de Cotswolds loopt, van noord naar zuid. Een mooie wandelbeleving. De Cotswolds wordt niet voor niets de ansichtkaart van Engeland genoemd.

COTSWOLDS – Stijltuinen in eeuwenoud Engels landschap

Wandelvakantie Engeland – via SNP
Individuele reis – 6 dagen
De Cotswolds, een pareltje van Engels erfgoed, een ‘Area of Outstanding Natural Beauty’. Pittoreske dorpjes als Chipping Campden en Broadway liggen verstopt in dit glooiende heuvelland van midden-Engeland. Je maakt relaxte wandelingen naar een van de vele schitterende landhuizen en tuinen.

Het verhaal van Keizer Hadrianus

Wandelvakanties Engeland
Wandelvakantie Engeland – via SNP
Individuele reis – 7 dagen
Mooie, rustige wandelvakantie langs de restanten van de 2000 jaar oude, Romeinse muur van Keizer Hadrianus, Hadrians Wall. Talloze forten, verdedigingstorens en dikke muren, maar ook boeiende musea brengen de Romeinse tijd tot leven.

De Cumbrian Mountains – Lake District

Wandelvakantie Engeland – via SNP
Individuele reis – 8 dagen
Het Lake District is een van Engelands favoriete wandelbestemmingen. Het landschap, met zijn stervormige patroon, kent steile, rotsachtige bergruggen en brede gletsjerdalen, veelal opgevuld met prachtige meren.

COTSWOLD WAY – Medium

Wandelvakantie Engeland – via Bookatrekking
Individuele reis – 8 dagen
De Cotswold Way wandelen staat bovenaan de bucketlists van veel wandelaars, en niet zonder reden.

SOUTH WEST COAST PATH – Klassiek

Wandelvakantie Engeland – via Bookatrekking
Individuele reis – 8 dagen
Het South West Coast Path is de langst gemarkeerde wandelroute van Engeland. Het mooiste deel van het South West Coast Path is verdeeld in zes etappes, beginnend in St. Ives en eindigend in The Lizard. Deze doen dus. 

Wandelen over het South West Coast Path

wandelen over het South West Coast Path
Engeland – via Natuurlijk Reizen
Individuele reis – 6 dagen
Je kent het vast van het boek ‘Het Zoutpad’; wandelen langs de Engelse kustlijn langs de noord- en westkust van Cornwall.

Where Britain meets France – Kanaaleilanden

Wandelvakantie Engeland – via SNP
Individuele reis – 8 dagen
De Kanaaleilanden zijn onmiskenbaar Brits, maar hebben Franse wortels. Bovendien ligt het Franse vasteland op zichtafstand, terwijl Engeland honderd kilometer ver weg is. Gezegend met een mild klimaat, een prachtige gevarieerde kustlijn, mooie stadjes en een rijk cultureel erfgoed, zijn Jersey en Guernsey twee uitgelezen wandeleilanden. 

SOUTH DOWNS WAY – 15 -20 km per dag

wandelvakantie engeland
Wandelvakantie Engeland – via Bookatrekking
Individuele reis – 11 dagen
De South Downs Way loopt door maar liefst 5 National Nature Reserves en nog veel meer interessante attracties, met als belangrijkste de iconische Engelse krijtheuvels.

Isle of Wight Coast Path

Wandelvakantie Engeland – via House of Britain
Individuele reis – 8 dagen
Je wandelroute begint in Ryde en voert je langs de prachtige kust van Isle of Wight. Je wandelt het eiland rond en onderweg geniet je van prachtige uitzichten en sfeervolle stadjes. 

Hadrian’s Wall Path

Wandelvakantie Engeland, Groot-Brittannië
Wandelvakantie Engeland – via House of Britain
Individuele reis – 8 dagen
Bewandel het beroemdste wandelpad van Engeland: Hadrian’s Wall Path.  19-24 Km wandelen per dag. Een wandeling die op de bucketlist staat van bijna elke wandelliefhebber!

Van de Ierse Zee naar de Noordzee – Coast-to-Coast walk

coast to coast engeland wandelvakantie
Wandelvakantie Engeland – via SNP
Groepsreis – 15 dagen
Dit is je kans om de beroemde Coast-to-Coast-walk te lopen, met de wind in de rug van de Ierse Zee naar de Noordzee. Een wandelvakantie langs guesthouses, hotels en inns. Meerdere vertrekdata.

Van St Bees naar Kirkby Stephen – Coast-to-Coast walk WEST

wandelen in Engeland
Wandelvakantie Engeland – via SNP
Individuele reis – 9 dagen
Deze westelijke etappe van de coast -to-coast-walk doorkruist het bergachtige Nationaal Park Lake District en eindigt bij het schilderachtige marktstadje Kirkby Stephen. Je wandelt langs majestueuze meren en  over ruige bergkammen, over eindeloze heidevelden en door valleien en ommuurde weilanden. Onderweg passeer je talloze boerenhoeves, kleine dorpjes en marktstadjes…

Van Kirkby Stephen naar Robin Hood’s Bay – Coast-to-Coast walk OOST

coast-to-coast-walk
Wandelvakantie Engeland – via SNP
Individuele reis – 11 dagen
Deze oostelijke etappe van de coast -to-coast-walk gaat van de Pennines, via de het Swaledale in Yorkshire Dales National Park naar de heidevelden van North York Moors National Park en eindigt bij de Noordzeekliffen van Robin Hood’s Bay. We volgen Wainwrights originele route zo nauwkeurig mogelijk.  

Wandelen Yorkshire Dales & Peak District

Ripon
Wandelvakantie Engeland – via OAD
Groepsreis met de bus – 10 dagen
Onder leiding van wandelgids Carin Rosseboom genieten van prachtige uitzichten, mooie tuinen en vijvers, gedeeltes van het beroemde lange afstandspad Pennine Way en panorama’s op de hoge pieken van het Peak District. 

Wandelen door Lake District & Yorkshire

wandelreis Engeland Yorkshire Dales
Wandelvakantie Engeland – via OAD
Individuele reis – 10 dagen
Unieke wandelreis o.l.v. Carin Rosseboom. Een uitgestrekt netwerk van wandelpaden leidt je door een afwisselend landschap in ontelbare tinten groen. Deze wandelreis combineert vier geweldige natuurgebieden van Engeland: The North York Moors, The Yorkshire Dales, Northumberland National Park en het Lake District.

Wandelreis Cornwall & Devon

wandelreis Dorset, Somerset, Cornwall en Devon.
Wandelvakantie Engeland – via OAD
Groepsreis met de bus – 10 dagen
Tijdens deze wandelreis van Oad kan je de bijzondere graafschappen Cornwall, Dorset, Somerset en Devon al wandelend ontdekken. Deze wandelingen zijn in gebieden die worden aangeduid als ‘Heritage Coast’ en ‘Areas of Outstanding Natural Beauty (AONB)’. 

Wandelen Londen, Cotswolds & Kent

wandelreis Engeland
Wandelvakantie Engeland – via OAD
Groepsreis met de bus – 8 dagen
Een unieke wandel en excursiereis naar de hoofdstad Londen, de universieitsstad Oxfort, de Cotswolds en het graafschap Kent. Deze bijzondere wandelreis heeft de perfecte combinatie stad, cultuur en natuur. Je maakt unieke wandelingen met een kleine groep onder leiding van een deskundige gids. De wandelingen zijn maximaal 10 km. 

HADRIAN’S WALL PATH – Gemiddeld

Wandelvakanties Engeland
Wandelvakantie Engeland – via Bookatrekking
Individuele reis – 10 dagen
Het Hadrian’s Wall Path is een fascinerende wandeling die van de Noordzee tot aan de Ierse Zee loopt. Voltooi de route in 10 dagen (8 etappes)

HADRIAN’S WALL PATH – Uitdagend

Wandelvakantie Engeland, Groot-Brittannië
Wandelvakantie Engeland – Via Bookatrekking
Individuele reis – 8 dagen
De route volgt de Muur van Hadrianus in Noord-Engeland. Het is het grootste Romeinse archeologische monument van Groot-Brittannië en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voltooi het pad in 8 dagen (6 etappes).