Ha, super leuk dat je hier aangekomen bent. Ik leid je graag door mijn nieuwe Wandelvrouw Website, want ik ben best trots. Zelf vind ik het een heerlijk fris ontwerp geworden met een leuke navigatie. Geweldig vind ik de Wandelen & Overnachten-rubriek en ik weet nu al zeker dat ik ga genieten van het maken van veel meer Specials. Nu nog afwachten hoe jij het gaat waarderen. Maar ik weet zeker dat dat goed komt, de reacties zijn tot nu toe top en de eerste aanmeldingen om ook een plaatsje te krijgen in de Wandelen & Overnachten-rubriek stromen binnen. Ik ben helemaal blij, dat begrijp je.

Maar waarom eigenlijk een nieuwe website?

Het is toch een gok en heel veel gedoe, het bouwen van een nieuwe site. Er was ook eigenlijk helemaal niet zo heel veel mis met de vorige. Daar kon ik prima mijn wandelverhalen op kwijt. Maar ik wilde meer. Ik wilde mij onderscheiden in de wereld van wandelblogs. Er moet een duidelijke reden zijn waarom je naar mijn blog toe komt. Allereerst natuurlijk voor de leuke verhalen, de wandelinspiratie, de mooie foto’s en de wandeltips. Maar ik wilde daar wat aan toevoegen, namelijk concrete wandelrecepten en adresjes voor leuke wandelweekendjes of langere wandelvakanties. Niet meer uren hoeven zoeken op het internet maar één duidelijke plek waar je geweldige wandelvriendelijke accommodaties bij elkaar vindt.

“Wil je heerlijk ergens gaan wandelen maar vind je het zoeken en plannen ook zo’n gedoe? Laat je inspireren en de weg wijzen op de vernieuwde wandelvrouw website.”

Ik kwam op het idee omdat ik zo vaak de vraag kreeg waar ik dan overnacht had tijdens mijn wandelreis, of welke tips ik had voor een leuk wandeluitje met overnachting, dat ik besloot om daar ruimte voor vrij te maken op mijn website. Het is tenslotte mijn absolute passie om iedereen te laten zien hoe leuk en gezond wandelen kan zijn en waar de mooiste routes en de meest speciale wandelplekjes te vinden zijn.

Met de rubriek Wandelen & Overnachten heb ik volgens mij een mooie start gemaakt. Natuurlijk moeten nog veel meer accommodaties zich aanmelden, maar een goed begin is er.

Heb je website alleen gemaakt?

Hell no! Daar moet ik toch echt niet aan denken, hoewel ik mijzelf wel steeds verbaas over hoe handig ik eigenlijk geworden ben met de admin-kant van de website. Maar een nieuwe site bouwen en dan ook nog zorgen dat alle oude blogs goed overgezet worden, nee, dat is niets voor mij. Ik had wel aardig in mijn hoofd hoe ik wilde dat het eruit ging zien. Ik had schetsen en tekeningen en ben daarmee naar Martijn Verwer gegaan van NH-websites. Hij had ook mijn oude site gebouwd. Martijn was net een samenwerkingsproject aangegaan met andere professionals die je nodig kunt hebben als je een bedrijf opstart. Dit team heet Brand Lions. Samen kwamen we erop uit dat de hulp van een vormgever wenselijk was en zo kwam Thirza Peppelenbos in mijn leven. Zij verzorgde de heerlijke frisse look van de website en ontwierp ook het nieuwe logo en het promotiemateriaal. Dank je Thirza.

Martijn bouwde de website en 2 januari 2018 was het zover: de nieuwe Wandelvrouw Website ging live. Het zou een wonder zijn geweest als alles meteen vlekkeloos gegaan zou zijn. Wonderen bestaan niet, dus hier en daar moest er wat aangepast worden. Nu, vier dagen later lijkt alles te werken en wordt het tijd om weer te gaan wandelen, leuke blogs te schrijven en de website verder te vullen.

Ik ben enthousiast, heb er zin in en zie uit naar een succesvol jaar voor mijn website.

Jij komt toch ook weer snel eens kijken?