(advertentie)

19-7-2018

In het noord-westen van Griekenland komen nog beren voor in het wild. De kans dat je deze schuwe en beschermde dieren tegenkomt is uiterst klein, maar de sporen kun je zeker vinden. AnnaHiking organiseert een begeleide wandeltrektocht in het Pindosgebergte, met deze berensporen als thema. Vanaf 4 september 2018 wordt deze 15-daagse tocht voor het laatst georganiseerd, voor 3-6 deelnemers. Het is een pittige wandeltocht, maar de natuurbeleving blijft voorop staan.

AnnaHiking is een kleine wandelreisorganisatie, geleid door twee Nederlandse biologen die sinds 2012 permanent in het Pindosgebergte wonen. Uiteraard spreken ze de taal en kennen ze het gebied goed. Ze organiseerden altijd 2-4 begeleide reizen per jaar, maar gaan daarmee stoppen om zich alleen nog op individuele (maatwerk)pakketten toe te leggen. Om twee trouwe deelnemers ter wille te zijn, hebben ze de reis al vroeg in het jaar garant gezet. Het zou echter zo leuk zijn als er nog een paar mensen meewandelen!

De reis start in Metsovo met een rondwandeling langs het pad ‘de voetsporen van de beer’. Dan gaat het in 4 pittige etappes door de Valia Kalda naar Agia Paraskevi op de helling van de Smolikas, de tweede hoogste berg van Griekenland. Langs het Drakenmeer van de Smolikas bereik je Konitsa en gaat vandaar het Timfi gebergte in. Via de Astrakas berghut en een tweede Drakenmeer trek je door de Centrale Zagoria. Kale hoogvlakten, schitterende uitzichten naar o.a. de Vikoskloof, oude bossen, bronnen, klassieke boogbruggen, hemelsblauwe bergmeertjes en prachtige oude verbindingspaden: wie gaat er mee?

Voor meer informatie en inschrijven:

Lezers van Wandelvrouw krijgen 5% korting met code ‘Wandelvrouw-Berentrekking’.