Bever lanceert Buitentijd, het grootste outdoormagazine van Nederland

Het was een echt feestje: de lancering van het nieuwe outdoormagazine Buitentijd. Gelokt met een VIP-uitnodiging én omdat ik verschrikkelijk nieuwsgierig ben, ging ik er op af. Daar heb ik alles behalve spijt van. Een bijzonder programma leidde de lancering in; we wandelden met een select groepje onder aanvoering van boswachter Hanne Tersmette en 3 op Reis-presentator Maurice Lede over het Eiland van Brienenoord. Daarna gingen wij aan de bubbels en hakten de celebs het nieuwe magazine uit. Toen kwam ook het moment dat wij Buitentijd in onze handen kregen. Top! Hoe het eruit ziet? Ga zelf maar kijken. Iedereen kan Buitentijd gratis meenemen uit een van de 42 Bever winkels, het wordt meegezonden met elke webbestelling en je kunt het blad vinden in sport- en horecagelegenheden in de grote Nederlandse steden.

Het programma

De lancering van Buitentijd was enorm leuk om mee te maken. Verzamelen voor de winkel van Bever aan de Stadionweg in Rotterdam, een goed verhaal van head of content Rutger Houweling over de missie van Bever: “Ons doel is om zo veel mogelijk mensen te motiveren naar buiten te gaan en ervoor te zorgen dat ze daar een mooie tijd doorbrengen”, om het daarna ook meteen in de praktijk te brengen. We wandelden nog geen honderd meter bij de drukte van de winkel vandaan en kwamen op het Eiland Van Brienenoord. Heel bijzonder. Zo sta je in de stad op een winkelterrein en zo wandel je midden in de natuur. Voor mij weer hét bewijs dat je gewoon je wandelschoenen aan moet trekken en naar buiten moet gaan; dan beleef je vanzelf van alles.

Tegen de avondschemering kwamen we terug bij de outdoorwinkel. De vuren waren ontstoken en er verzamelde zich een heel aantal belangstellenden. De speciaal gebrouwen ‘Buitenbiertjes’ smaakten goed. Tot het tijd was voor bubbels en het officiële gedeelte; Hanne Tersmette en Maurice Lede hakten het eerste exemplaar van Buitentijd uit het ijs. Het blad vond daarna gretig aftrek bij de vele belangstellenden.

Het grootste outdoormagazine van Nederland

Met een printoplage van 450.000 is Buitentijd het grootste, gratis outdoormagazine van Nederland. Het magazine zal viermaal per jaar verschijnen, gericht op de seizoenen. In de eerste uitgave staat onder andere een interview met 3 op Reis-presentatrice Nienke de la Rive Box over hoe bijzonder alleen over de wereld reizen is. Verder deelt programmamaker Floris Kortie zijn liefde voor buiten, klassieke muziek en zijn speciaal voor Buitentijd samengestelde Spotify-playlist. Het magazine staat vol met tips en tricks om deze winter optimaal en veilig te genieten. Ook vind je er musthave winter gear, hemelse hikes, een lekker winters recept en een inspirerend wintersportavontuur waarbij zeilen en toerskiën in Noorwegen samenkomen.

Bever lanceert Buitentijd

We verzamelen ons voor de Bever winkel.

het Eiland van Brienenoord

Met een select gezelschap gaan we wandelen. Binnen honderd meter van de winkel staan we op het Eiland Van Brienenoord.

het Eiland van Brienenoord

Midden in de stad, midden in de natuur.

Bever lanceert Buitentijd

Het is echt genieten.

het Eiland van Brienenoord

Je hoort het geraas van het verkeer dat over de Van Brienenoordbrug rijdt.

het Eiland van Brienenoord

En toch is het een oase van rust.

fotograferen van de Skyline Rotterdam

De avond valt. Rotterdam ontsteekt zijn lichten.

Skyline Rotterdam

De skyline van Rotterdam.

Bever lanceert Buitentijd

Boswachter Hanne Tersmette en 3 op Reis-presentator Maurice Lede hakken het eerste exemplaar van Buitentijd uit.

Bever lanceert Buitentijd

Daarna mogen we weer naar buiten.

Bever lanceert Buitentijd

Voor de gelegenheid is er speciaal Buitenbier gebrouwen.

Bever lanceert Buitentijd

Zitten en lezen.

flavicon wandelvrouw

De goodybag die we na afloop van het evenement ontvingen bevatte onder andere het boek van boswachter Hanne Tersmette ‘GAAN, de hort op met de leukste boswachter van Nederland’. De treinrit naar huis was in een zucht voorbij, zo was ik verdiept in dit leuke boek. Een echte aanrader als kadootje voor de feestdagen, of gewoon lekker voor jezelf.

Ook zaten er een stel sokken van het merk Stance in. Ik had er nog nooit van gehoord, maar vrolijk zijn ze in ieder geval! Ondertussen heb ik er mijn eerste wandeling mee gemaakt en ik ben er erg blij mee. Lekker warm, met verstevigde hiel en teen, sneldrogend, anatomisch gevormd en gedeeltelijk van merinowol.

Wandelkaart Eifelsteig

Gaan

Hanne Tersmette

€ 20,–

Wandelgids Eifelsteig

Stance

San Juan Outdoor Sok Dames

€ 19,95