Nog niet zo lang geleden schreef ik een blog over hoe mijn wandelagenda 2018 eruit zag. Nu klopte dat natuurlijk toen al niet; er zaten een paar ‘wil ik graag items’ bij. Die stonden toen nog helemaal niet vast. Nu ook nog niet trouwens. Maar ik merk wel dat mijn wandelagenda aan snelle veranderingen onderhevig is. Zo kan ik al weer twee superleuke evenementen bijschrijven, maar daarover later meer. Het wordt zo wel verwarrend met al die wisselingen. Waar ga ik nu wel en niet naar toe? Ik heb besloten mijn wandelagenda in de sidebar naast de blogs te publiceren. Kan ik, en jij ook, altijd even spieken.

Wandelvrouw 2017 wandelagenda

4 daagse van Girona

Heb je al eens gehoord van de 4 daagse van Girona? De organisatie is al even bezig dit van de grond te tillen. Het evenement vindt officieel voor de eerste keer plaats van 8 t/m 11 november. Vorig jaar was er al een serieuze try-out, die ontzettend goed uitpakte. Wandelen in en rond Girona is tof. Elke dag wordt er gestart en gefinisht in het historisch centrum van Girona. Tachtig procent van de route gaat over onverharde paden door de bossen, het is heuvelachtig met hier en daar kleine klimmetjes. Er zijn twee afstanden: de korte versie is rond de 18 km en de lange rond de 25 km. Op beide afstanden kunnen er dit jaar maximaal 50 deelnemers meedoen.
Waarom vertel ik je dit allemaal? Ik heb het heerlijke geluk dat ik over anderhalve week naar Girona afreis om daar de lange route voor te lopen. Geweldig hé. Uitgenodigd door de organisatoren om met GPS de – na vorig jaar aangepaste – route te ervaren en wellicht nog wat puntjes op de i te zetten. Samen met Anja ga ik dit avontuur aan. Ik heb er ontzettende zin in.

Langs de kunst van Catalonië

Vanuit het niets kwam de uitnodiging van Wim Kuipers om eens te ervaren hoe het is om met een begeleide wandelvakantie mee te gaan. Hij schreef me: ‘Ik zou je graag kennis willen laten maken met mijn concept waarin sportiviteit, gezelligheid en natuurschoon samenkomen. Een mooie bodem voor goede gesprekken, maar ook soms fysiek en mentaal grensverleggend. Een schone hotelkamer, lekker eten en een glaasje wijn op het eind van de dag doet echter wonderen. De vijfdaagse wandelreis vanaf de Frans/Spaanse grens naar Rosas aan de Catalaanse kust is bij uitstek een wandelreis die al deze aspecten bevat.’

Wim heeft gelijk, ik heb nog nooit een begeleide wandelreis meegemaakt. Ik regel altijd alles zelf. Ik ben gek van kustwandelingen, ik bekeek de website van Wim (wat een mooi reisaanbod en wat lijkt het me relaxed met Wim), ik checkte mijn agenda en ik boekte de reis. Zo gemakkelijk is het. Deze reis krijgt een mooi plekje op mijn wandelagenda.

Mijn wandelagenda

Wat zet ik wel en wat niet op de wandelagenda? Ik heb natuurlijk altijd duizend plannen, waar er ook heel veel niet van door gaan. Die duizend plannen passen natuurlijk sowieso niet op die agenda, maar ook de plannen waarvoor ik wel tijd reserveer maar die nog niet helemaal rond zijn, zal ik niet op de agenda zetten. Dat maakt het maar onoverzichtelijk. Alleen dié wandelingen waarvoor de kaarten binnen zijn, (bij wijze van spreken) die gaan op de lijst. Er komt dus alleen maar bij, er gaat niets meer af.

Wil je mijn wandelagenda zien, kijk dan hier rechts op het scherm.

roze pijl