Wandelgidsen brengen mij op leuke ideeën. Want waar begin je te wandelen in Flevoland? In deze provincie moet het allemaal opnieuw uitgevonden worden. Dat doet mij denken aan het Pionierspad, een LAW die dwars door deze provincie loopt. Die is recent helemaal aangepast. De nieuwe gids is nog niet klaar (ik hou het voor je in de gaten). Voorlopig is de route nog alleen digitaal beschikbaar via de website van Wandelnet. Download de route hier.

Boekentips wandelen in Flevoland

Het Pionierspad wandelgids

LAW-gids – Pionierspad

wandelen op de bodem van de Zuiderzee

Auteur: Rutger Burgers

Oud- en nieuw land, bos en water, boerenland en stedelijk gebied, dat is het onlangs vernieuwde Pionierspad. Het ruim 200 km lange Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) voert wandelaars langs markante punten in de provincie Flevoland. De nieuwe gids is in de maak. Let dus goed op welke versie je aanschaft.

Wandelen naar het hart van Flevoland

Auteurs: Maarten Metz en Lourens Vellinga

Deze wandelgids laat je alle hoeken van de polder zien. Routes langs en door dorpen, steden, bossen, dijken, vaarten, sloten en veel van de land-art kunstobjecten, die Flevoland rijk is. ‘Wandelen naar het hart van Flevoland’ bewijst bovendien dat ons volgebouwde Nederland nog leeg genoeg is om tijdens schier oneindige wandelingen weer helemaal tot je zelf te komen.

Maarten Metz en Lourens Vellinga kunnen het weten. Al meer dan 20 jaar wandelen zij jaarlijks een aantal keren door Flevoland. Zij worden op hun uitstapjes naar het Nieuwe Land steevast vergezeld door een grote schare trouwe meelopers.

Gidsen meerdaagse wandelroutes:

Verder in Flevoland