Flevoland is een pioniersprovincie, veel lange afstandspaden zijn er nog niet. Behalve dan het lange-afstand-wandelpad (LAW) nr 1-2 Het Pionierspad, dat dwars door het ‘Nieuwe Land’ loopt.

Dit zijn de lange afstandswandelingen in

Flevoland:

Het Pionierspad 

LAW 1-2
200 km – 11 etappes – van Steenwijk naar Muiden
Provincies: Overijssel, Flevoland, Noord-Holland

Het Pionierspad loopt dwars door Flevoland. Het 200 kilometer lange wandelpad verbindt Steenwijk via Lelystad, Zeewolde en Almere met Muiden. In feite wandel je op de bodem van de Zuiderzee, die nog maar een halve eeuw droog ligt. Een tocht door bossen en moerassen, afgewisseld door vergezichten over oneindig laagland. Op bijna 30 procent van de route loop je heerlijk over onverharde of half verharde paden. De route loopt voornamelijk over onverharde paadjes langs akkers, sloten en grasdijken. In de Kop van Overijssel kun je even bijkomen in het schilderachtige Giethoorn, en dan weer verder door de Noordoostpolder en langs de Oostvaardersplassen om tenslotte te eindigen op het Muiderslot.

De route is in 2019 helemaal aangepast en opnieuw gemarkeerd. De nieuwe gids is nog niet uit. Kijk voor de routebeschrijving op Wandelnet.

Meer info over het Pionierspad

Geen gids beschikbaar