Zoek je leuke dingen om te doen in Flevoland? Dingen die lekker actief zijn en waar ook nog een beetje bij gewandeld kan worden? Er is meer te doen in Flevoland dan je op het eerste gezicht misschien zult denken. Ik heb er een aantal voor je uitgezocht die ergens een relatie met wandelen hebben. Want zeg nou zelf, actief bezig zijn is toch het aller fijnste.

Wandel de kunstroute

Langs het Pionierspad (LAW 1-2) is een kunstroute gemaakt. In 2006 is de Kunstenaars Vereniging Flevoland begonnen met het realiseren van deze kunstroute. Elk jaar worden er nieuwe kunstwerken gerealiseerd.
Het bijzondere van de kunstroute is, dat de kunstwerken nauwelijks worden beheerd,  ze worden min of meer met rust gelaten, overgeleverd aan de krachten van de natuur. De kunstwerken groeien daarmee terug in het verleden, want ze vervallen, raken overwoekerd en lijken ouder dan ze feitelijk zijn. Na verloop van tijd ontstaan er objecten waarvan niet met zekerheid is te zeggen uit welke tijd ze stammen of wat ze betekenen en waarvoor ze dienen.

Meer info over de kunstroute.

WhatsApp Moordtocht in diverse steden

kaartlezenSpeel dit leuke spel in o.a Almere. Er is een moord gepleegd en de vraag is of jij die met jouw collega’s, vrienden of familieleden kunt oplossen. Jullie gaan met behulp van foto’s en een kaart van de stad op zoek naar aanwijzingen. Via WhatApp heb je contact met de instructeur. Al lopend langs de leukste plekjes van de stad verzamelen jullie zo steeds meer aanwijzingen over de moord. Lukt het jullie om de moord binnen de tijd op te lossen?

Kijk voor meer info op de website van Moordtocht

Bezoek voormalig eiland Schokland

Op Werelderfgoed Schokland is de strijd tegen het water nog altijd voelbaar. Het eiland op het droge is ongeveer vier kilometer lang en ligt middenin het jonge polderlandschap. Wil je het hele eiland ontdekken? Begin je bezoek dan in de Gesteentetuin en verken van daaruit het hele eiland. Verscholen in het Schokkerbos, vind je het bezoekerscentrum. Daar beginnen er avontuurlijke rugzakroutes, leuke wandel- en fietsroutes en excursies die je het hele eiland laten zien.
Centraal op het voormalige eiland ligt Museum Schokland op terp De Middelbuurt, op een steenworp afstand van De Gesteentetuin. De houten zeewering is al van ver te zien en het karakteristieke kerkje bij het museum is nog altijd een baken in het nieuwe land, dat ooit de drukbevaren Zuiderzee was.

Meer info over Schokland

Ontdek de kindvriendelijke Kemphaan

Het landgoed de Kemphaan ligt in Boswachterij Almeerderhout, midden in de bossen van Almere. In dit natuurgebied kun je uitstekend wandelen, fietsen en alles beleven wat de natuur te bieden heeft. Kijk eens op de website wat er allemaal te doen is.  Naast de kindvriendelijke camping zijn er namelijk ook enorm veel activiteiten, vooral ook leuk voor kinderen. Zo is er een klimbos van Fun Forest, een Stadsboerderij met allerlei boerderijdieren en het bosrestaurant Buitengewoon Lekker. Daarnaast biedt het landgoed plek aan Stichting AAP waar je enthousiast begroet wordt door alle brullende apen en kun je exotische dieren en tropische planten ontdekken bij dierenpark Almere Jungle.

Meer info over de Kemphaan

Meer over Flevoland: