Wandelgidsen brengen mij op leuke ideeën. Ook kan ik er van genieten dat een wandelgids mij achtergrondinformatie geeft over de plek waar ik wandel, de gebouwen die ik zie of over de geschiedenis van een landstreek. Het maakt het allemaal zoveel levendiger en ik leer er ook nog eens van. Wandelgidsen zijn leuk om te krijgen en leuk om weg te geven. Wat vind je van deze selectie?

Boekentips wandelen in Groningen

Wandelgids hunze en fivelpad

Wandelen In Groningen Langs Het Hunze- En Fivelpad

Auteur: Reint van der Veen

Het Hunze- en Fivelpad is 103 kilometer. Het pad voert u door een aantal totaal verschillende landschappen. Het pad begint in Zuidkamp en eindigt in Groningen bij het Paterswoldsemeer, waar een aansluiting is op het Drenthelaarpad. Het pad is deels rolstoeltoegankelijk.

U wandelt op de grens van oude kleigronden en de polders. Wierdedorpen en zijlvestdorpen lliggen dicht bij elkaar. Houwerzijl bijvoorbeeld is een dorp dat is ontstaan aan de monding van een ‘maar’, bij een ontwateringssluis. Het grensgebied van oude en nieuwe kleigronden was ook het stroomdal van de Lauwers, de Hunze en de Fivel. Bij het stroomdal moet u in deze gevallen denken aan een delta, een wijd-vertakt systeem van riviertjes.

De gids bevat een zeer uitgebreid hoofdstuk met de geschiedenis van Groningen zodat u goed voorbereid op pad kunt gaan.

wandelgids - het langste natuurpad van Nederland

Het langste natuurpad van Nederland

459 km wandelen over onverharde paden en trage wegen

Het langste natuurpad van nederland begint in Groningen. Voor iedereen die graag wandelt en naar dieren en planten kijkt, heeft Roots het langste natuurpad van Nederland gemaakt, van Delfzijl naar Goirle. Een wandelroute van 459 km dwars door Nederland die zoveel mogelijk over stille zandpaden en landweggetjes voert, door de mooiste natuur. En langs dit gloednieuwe wandelpad zijn 136 natuurhotspots gekozen. Dat zijn plekken waar bijzondere dieren of planten leven, of waar een interessant landschap kan worden ervaren.

wandelgids Het Pieterpad

Pieterpad Deel 1

LAW gids – Van Pieterburen naar Vorden

De gids van de bekendste wandelroute van Nederland mag hier toch echt niet ontbreken. et Pieterpad loopt van Pieterburen in Groningen naar de Sint Pietersberg in Linburg. Deze gids beschrijft de eerste helft. Met de gids kun je route in beide richtingen lopen.

Gidsen meerdaagse wandelroutes:

Verder in Groningen: