Ken je Groningen nog niet zo goed, of zoek je gewoon leuke dingen om te doen in Groningen? Ik heb er een aantal voor je uitgezocht die ergens een relatie met wandelen hebben. Want zeg nou zelf, actief bezig zijn is toch het aller fijnste.

Mijn persoonlijke favoriet:

Walking Dinner

cuisine - heerlijke maaltijdWat is nu leuker dan een stad te ontdekken door met een self guided wandeling van restaurant naar restaurant te lopen en in elk restaurant 1 gang (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert) te krijgen? Bij elke gang is een glas wijn, of ander drankje inbegrepen. De wandelroutes zijn met zorg samengesteld en voeren je langs de highlights en bijzondere plekken van de stad. Echt top! Dit leuke ‘Walking Dinner’ kun je in de provincie Groningen alleen doen in de stad Groningen.

Kijk voor meer info op de website van Walking Dinner

Vestingstad Bourtange

Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen), ligt de Vesting Bourtange. Een uniek historisch verdedigingswerk dat helemaal in oude staat is teruggebracht. Als je er doorheen wandelt waan je je eeuwen terug. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad. Het Groninger Landschap heeft een mooie wandelroute van 8 km in en om de Vesting uitgezet.

Meer info over vestingstad Bourtange

WhatsApp Moordtocht in diverse steden

kaartlezenSpeel dit leuke spel o.a in de stad Groningen. Er is een moord gepleegd en de vraag is of jij die met jouw collega’s, vrienden of familieleden kunt oplossen. Jullie gaan met behulp van foto’s en een kaart van de stad op zoek naar aanwijzingen. Via WhatApp heb je contact met de instructeur. Al lopend langs de leukste plekjes van de stad verzamelen jullie zo steeds meer aanwijzingen over de moord. Lukt het jullie om de moord binnen de tijd op te lossen?

Kijk voor meer info op de website van Moordtocht

Blotevoetenpad Opende   (Het blôde fuottenpaad)

In het Westerkwartier in Groningen ligt een bijzonder pad: het Blotevoetenpad Opende. De naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit en lopen maar! Het Blotevoetenpad kent een korte en een lange route. De lange route is 3,4 km, de korte 1,6 km. De korte versie is ook voor de allerkleinsten een leuke uitdaging. De meeste bruggen en speeltoestellen vind je op dit deel van de route.

Ook niet onbelangrijk: Bij een van de startpunten ligt Theetuin Blotevoetenhof, voor koffie of thee met iets lekkers.

Meer info over het blotevoetenpad

Uitgewandeld?

Leuke dingen om te doen in GroningenNa wandelen vind ik dit wel het allerleukst: rijden met een Tuk Tuk. Huur zo’n tof karretje om de prachtige omgeving van Lauwersoog te ontdekken? Maak een keuze uit diverse routes of ga gewoon je eigen weg. Alleen al het Lauwersmeergebied is de moeite meer dan waard, met zijn adembenemende weidsheid en de stilte. Toer naar Zoutkamp of Dokkum, maar bezoek ook eens de mooie dorpjes die u anders voorbij rijdt. Je staat versteld van de knusse straatjes en vriendelijke mensen in deze omgeving.

Meer info over het huren van een Tuk Tuk

Meer over Groningen: