Zoek je een wandelroute of wandelroutes in Groningen? Hier vind je een overzicht van verschillende websites die allerlei soorten dagwandelingen hebben. Ben je op zoek naar een meerdaagse route kijk dan bij de pagina lange afstandswandelingen in Groningen.

Wandelroute zoeken in Groningen

Lokale websites:

Routebureau Groningen
Het routebureau beheert niet alleen het wandelnetwerk maar heeft ook op haar website routesingroningen.nl een mooie verzameling wandelroutes door de hele provincie staan.

Ontdek Noord Groningen
Ken jij de website Ontdek Noord Groningen al? Die biedt een mooi overzicht van een flink aantal wandelroutes in Noord Groningen, variërend van 7 tot 22 kilometer. De gekozen wandeling wordt uitgebreid beschreven en heeft een interactieve kaart.

Andere interessante websites met wandelroutes zijn:

Wandelzoekpagina
De Wandelzoekpagina is het meest uitgebreid van alle zoekpagina’s. Het biedt onder andere NS wandelingen, Groene Wissels, Trage tochten, en stadswandelingen in Groningen.

RouteYou
RouteYou heeft een mooie overzichtskaartje met wandelingen in de provincie Groningen.

Route.nl
Op de website van Route.nl vind je een hele verzameling leuke wandelingen in Groningen, die ook nog eens met een app te volgen zijn.

Wandelnet.nl
LAW’s, Streekpaden en een hele verzameling kortere wandelingen in Groningen, je kunt het allemaal terugvinden op de website van Wandelnet. Klik door naar de overzichtspagina Groningen.

ANWB
Neem een kijkje in de wandelrouteverzameling Groningen van de ANWB.

Wandel.nl
Op Wandel.nl staan wandelroutes en wandelevenementen. Je kunt ze per provincie selecteren.

Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer heeft wandelroutes van 1,5 tot maximaal 12 km in Groningen.

Natuurmonumenten
7 Wandelroutes heeft natuurmonumenten op de startpagina Groningen staan.


Wandelnetwerken:

Routebureau Groningen heeft in 2019 een nieuw, provincie dekkend wandelnetwerk uitgezet waarin onder meer het WaddenWandelen is opgenomen. Het wandelnetwerk is te vinden via de website routesingroningen.nl. Het wandelnetwerk Groningen bestrijkt de hele provincie Groningen, inclusief Schiermonnikoog en het Duitse Waddeneiland Borkum. In totaal vind je op de site ruim honderd wandelroutes, die je aan elkaar kunt koppelen.

Je kunt je eigen routes ook maken via de routeplanner van Wandelnet.nl.

Het Wandelnetwerk waddenwandelen is beschreven in een wandelgids:

Wandelroutes Groningen -
De 40 Mijl midzomernachtwandeling door het Dark Sky Park Lauwersmeer.

Wandelroutes Groningen in een App:

Met de gratis IVN Routes app heb je altijd zo’n 450 wandelingen en fietsroutes én een digitale natuurgids op zak.

Met de betaalde app Routabel (voorheen: AbelLife)  ontdek je Groningen op een andere manier. De app geeft je veel info, leuke filmpjes, verhalen en tips. De app werkt volledig offline, dus over je bereik onderweg je je geen zorgen te maken. Kijk op Routabel.nl.

WandelZapp is de wandelapp van de Wandelzoekpagina. Alle routes van die pagina gewoon op je telefoon. Je betaalt per gedownloade wandelroute, of neemt een jaarabonnement in combinatie met de website. 

Wandelinspiratie uit leuke gidsen?

Groots Genieten in Noord Nederland

Fietsen & Wandelen vanuit horeca locaties in Noord-Nederland. Ontdek leuke routes in Flevoland, Groningen, Drenthe en Friesland met dit handzame routeboekje dat perfect in je broek- of jaszak past door het compacte A6 formaat.

Rondje wandelen Groningen

Dit leuke boekje is perfect als cadeautje of om lekker zelf te houden. Dit boekje biedt 11 prachtige wandelingen door het Groninge Landschap en 6 heerlijke recepten om klaar te maken en mee te nemen voor onderweg. De afstand van de wandelroutes variëren tussen de 8 en 36 kilometer vanaf verschillende startplaatsen.

Meer leuke wandelgidsen Groningen zien? Ga dan naar: Boekentips